Saatiin vuoden ensimmäinen ja toinen äärioikeiston suorittama väkivallanteko – ja hirveä poliittinen moraalipönötys

Oulussa tehtiin lyhyessä ajassa kaksi lapseen kohdistuvaa väkivallantekoa, joiden motiivi oli rasistinen ja ainakin ensimmäisen tekijä on tunnettu äärioikeistolainen. Huomattakoon vielä, että viime vuonna tuomittiin kaksi äärioikeistolaista terroristisen teon suunnittelusta. https://yle.fi/a/74-20049207 On tietysti median asia minkä tapahtuman se nostaa tikun nokkaan minkä ei. Esimerkkinä vaikka lapsikaappaukset. Niitä tehdään kai tuhansia vuosittain, mutta käytännössä ainoa joka mediaa on vuosikymmeniin kiinnostanut, on tapaus Madeleine. Viimeisen runsaan puolen vuoden ajalta on muutama esimerkki, joka kertoo, että toimittajia ei saa syyttää valehtelusta vaikka he selvästi ovat valehdelleet. Moinen kritiikki vaarantaa sananvapauden ja median riippumattomuuden. En siis arvostele mediaa, vaan pöhöpopulistista vasemmistoa Oulun tapauksen ympärillä tapahtuvasta moraalipönötyksestä ja kauhistelusta.

Suomessa tapahtuu, jos ei päivittäin niin viikottain, lapsiin ja nuoriin kohdistuvia väkivallantekoja joihin liittyy uhrin nöyryyttäminen. Lisäksi nämä tapaukset vielä videoidaan ja laitetaan epäsosiaaliseen mediaan. Nöyryyttäminen ei kuulu suomalaiseen väkivaltakulttuuriin jos tämmöinen sanahirviö sallitaan. Sen sijaan nöyryyttäminen on olennainen osa kunniakulttuuria. On itsestään selvää että näiden nöyryyttävien väkivallantekojen motiivi on rasistinen. Ja kohdistuu vääräuskoisiin kantaväestön lapsiin ja nuoriin. Käytännössä siis kantasuomalaisen lapsen ja nuoren riski joutua rasistisen väkivallanteon uhriksi on monikymmenkertainen verrattuna maahanmuuttajataustaisen lapsen riskiin. Tämä tosiasia ei tunnu kiinnostavan nyt ketään poliitikkoa ainakaan vasemmistossa kun pitää suu vaahdossa olla kauhistelemassa sinänsä kammottavia Oulun yksittäistapauksia.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu