Suomalainen ottaa turpiin aina – Veikkaus haluaa monopolinsa purkua

Poliitikkojemme hellimä Veikkauksen monopoli halutaan purkaa:

https://www.hs.fi/junkkari/art-2000009037384.html

Haluajana on Veikkaus itse. En ihmettele. Digitaalialustalla tapahtuvassa pelaamisessa Veikkauksen markkinaosuus on enää 50% ja laskee koko ajan. Vuosikausiin tämä monopoli ei ole käytännössä tarkoittanut muuta kuin yksinoikeudella laittaa hedelmäpelejä Cittarin aulaan ja sanomalehti Lapin Kansaan mainos: ”suomalainen voittaa aina”. Kun nämä molemmat on otettu tai ollaan ottamassa moraaliposeerauksen ja hyvesignaloinnin nimissä pois, on Veikkaus mahdottoman edessä. Nykyistä tilannetta voisi verrata tilanteeseen jossa Robert Heleniukselta sidottaisiin kädet nippusiteellä selän taakse ja laitettaisiin samaan kehään Tyson Furyn kanssa. Ja sitten ihmeteltäisiin kun tulee turpiin.

Nykyisestä tilanteesta ei hyödy kukaan eikä mikään Suomessa. Jos muun EU:n tapaan siirrytään lisensiointiin, kaikki tähän markkinaan laillisesti ja julkisesti haluavat peliyhtiöt tilittävät kymmenyksensä valtiolle. Nyt näin tekee vain Veikkaus. Veikkauksella on erinomaisia ja loistavasti toimivia tuotteita joilla vapaassa kilpailussa menestyttäisiin ei vain Suomessa vaan kansainvälisestikin.Tästä hyvä esimerkki on Ruotsin ATG, joka pärjää varsinkin hevospeleissä kansainvälisesti loistavasti ja on levittänyt tuoterepertoaariaan menestyksellä. Kaikki kansainväliset peliyhtiöt ovat myös lähteneet vastuullisen pelaamisen tielle ja rajoittavat pelaamista ja esimerkiksi pelaajien tunnistautuminen on Ruotsissa ja Norjassa sillä tasolla mihin Veikkaus menee tämän syksyn aikana. Moraalirappiosta huolissaan olevat kansalaisetkin voisivat siis nukkua yönsä rauhassa markkinan vapautuessa.

Nykytilanteesta pelaamisen osalta löytyy suora analogia korkeaan alkoholiveroon Suomessa: Kummassakin tapauksessa hyödyt karkaavat ulkomaille ja haitat koituvat suomalaisten veronmaksajien kustantamiksi.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu