Suomen armeija tulee olemaan Naton toiseksi suurin

Suomen armeijan koko lasketaan vähän eri lailla kuin useimmissa maissa. Armeijan pääjoukko, eli sodanaikainen reservi on 280 000:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_puolustusvoimat

Tätä käsitettä ei ainakaan minun tiedossani ole muissa maissa joissa reservi on olemassa. Valppaat kommentoijat varmasti korjaavat luuloni.

Jos huomioidaan koko reservi eli noin 900 000, Suomen armeijasta – Natoon todennäköisesti liityttyään – tulee henkilövahvuudeltaan liittouman toiseksi suurin heti USA:n jälkeen. Jos taas vakinaiseen palvelukseen kuuluvat ja vain Suomen sodanaikaiseen reserviin kuuluvat laskentaan ja muissa maissa koko reservi,  USA:n lisäksi Turkki ja Ranska menevät edelle.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_number_of_military_and_paramilitary_personnel

Suomi, liittyessään, on siis Naton sotilaallinen jättiläinen, laski sen miten vain. Kun vielä huomioidaan että Suomella on enemmän tankkeja kuin Saksalla, suurempi tykistö kuin yhdelläkään Euroopan maalla:

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7b4df6b7-cb77-4af7-bd97-80bd2c109f5b,

ja että Baltian mailla ei ole ainuttakaan sotilaslentokonetta, ei ole ihme, että muut Nato-maat toivottavat Suomen tervetulleiksi mukaan. Onhan kyseessä supervahvistus joukkueeseen, josta suurimmalla osalla ei ole muuta roolia kuin pelätä ja toivoa että paremmat ja sitoutuneemmat pelaajat tuovat voiton kotiin.

+6
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu