Talebanin voitto oli ”sen oikean islamin” voitto

Aina kun maailmalla tapahtuu suurempi islamistinen terroristiteko, jostakin ilmestyy julkisuuteen henkilö, joka kertoo, että teko ei ollut ”sitä oikeaa islamia”.

Todellisuudessa kertojalla sen enempää kuin oikeastaan kenelläkään muullakaan ei ole varsinaista auktoriteettia kertoa, mikä on oikeaa islamia, mikä ei. Islamin millään suuntauksella ei ole kristinuskon tapaan hierarkkista papistoa. Ei ole siis paavia, arkkipiispaa tai metropoliittaa kertomaan, mikä on oikeaa uskoa.

Tiettyjä yleisiä periaatteita islamissa kuitenkin on:

  1. Koraani on Jumalan (Allahin) sanelema virheetön teos. Se on säilynyt virheettömänä tähän päivään.
  2. Muhammed oli virheetön ihminen. Hänen tekonsa ja sanansa ovat mallina ihmisille kaikkina aikoina.
  3. Jos Koraanissa on kohtia, jotka ovat ristiriidassa keskenään, myöhempi Suura korvaa vanhemman.

Islamin omien lähteiden mukaan – muita ei juuri ole – Muhammed syntyi vuonna 570. Hän sai ensimmäisen ilmestyksensä vuonna 610 ja aloitti salaa kannattajien keräämisen. Vuonna 613 hän aloitti julkisesti julistamaan islamin sanomaa. Vuonna 622 hänet karkotettiin Medinaan. Vuonna 632 hän kuoli.

https://en.wikipedia.org/wiki/Template:Muhammad_timeline_in_Mecca

Noina 12 ensimmäisenä vuonna (610 -622) Muhammed saarnasi rauhanomaista sanomaa. Hän sai 40 – 150 seuraajaa, riippuen mihin lähteeseen viittaa.

Muhammedin elämänkertoja on useita. https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_biographies_of_Muhammad

Tässä yksi tiivistelmä: https://www.alsirah.com/the-life-of-muhammad-pbuh-a-timeline/

Siirryttyään Medinaan Muhammed vaihtoi taktiikkaa. Hänestä tuli sotaherra, karavaanirosvo ja moninkertainen murhaaja.  Muhammedin kuollessa 10 vuotta Medinaan siirtymisen jälkeen, koko Arabian niemimaa oli kääntynyt islamin uskoon – väkivallalla ja sillä uhkaamalla. Taktiikan vaihto heijastui myös Muhammedin saamiin ilmestyksiin ja sitä kautta Koraanin suuriin (Koraani koostuu 114 suurasta). Rauhanomaiset suurat vaihtuvat vihaa erikoisesti juutalaisia ja kristittyjä, mutta yleisestikin kaikkia vääräuskoisia kohtaan.

Yllä oleva huomioiden on vähintään kohtuullista väittää, että Taleban ja ISIS edustavat nimenomaan ”sitä oikeaa Islamia”.

+4
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu