Tässä henkilökohtainen viestini HS toimittaja Saska Saarikoskelle

Lyhyen harkinnan jälkeen ja vedoten Helsingin Sanomien omaksumaan linjaan, julkaisen henkilökohtaisen sähköpostini lehden toimittajalle Saska Saarikoskelle. Kyseessä on merkittävä yhteiskunnallinen toimija. Sen verran tämä julkaisemiseni eroaa tapaus Rydmanista, että siinä viestien vastaanottaja antoi luvan julkaista viestit ilman viestien lähettäjän lupaa. Nyt myönnän itselleni luvan julkaista tämän:

Hei!

Kirjoitan sinulle henkilökohtaisesti toista kertaa. Edellinen kerta oli kun toimit USA:ssa. Kirjoitit eräässä kolumnissa, että Trump on kieltäytymällä sujuvasta vallanvaihdosta rikkomassa perinnettä joka on alkanut USA:ssa vuonna 1776.
Huomautin sinulle, että tuo perinne ei mitenkään voinut alkaa ennen vuotta 1797. Kuittasit vastauksessasi että, joo mutta noin periaatteessa. Sinun mielestäsi siis 21 vuotta sinne tänne historiassa on suhteellisen yhdentekevää.
Tuoreesta Kreikka kolumnistasi oletkin saanut teräviä kommentteja itse lehden kommenttiosiossa – artikkelisi on ylioptimistinen, epärealistinen eikä vastaa tosiasioita Kreikan tilanteesta.
Kiinnitän nyt huomiotasi näin henkilökohtaisesti vielä yhteen seikkaan: Leimaat Halla-ahon puheet juntasta tosissaan otettaviksi. Kuka tahansa järjissään oleva lukija ymmärsi, että kritiikki kohdistui Kreikan kyvyttömyyteen demokraattisen prosessin kautta tehdä kipeitä päätöksiä. Kun näitä järkilukijoita ei juuri julkisuuteen ilmestynyt, Halla-aho julkaisi tämän tekstin”Tiedoksi, että en oikeasti kannata sotilasjunttaa Kreikkaan. Tarkoitus oli, omassa tyylilajissani, huomauttaa, että demokratiassa on vaikea toteuttaa ikäviä ja kansan vastustamia päätöksiä, vaikka ne olisivat välttämättömiä. Useimmat varmaan ymmärsivät viestin, mutta koska siihen oli helppo tarttua, sen julkaiseminen osoitti huonoa harkintaa, ja siksi olen poistanut sen”,
Nostan vielä viestiini tapaus Riikka Purra ja turkkilaisapinat. Lehdeltäsi kesti viikkoja oikaista väite ja oikaisukin jätti oleellisen eli kontekstin kokonaan pois – nuori Riikka oli joutunut törkeän seksuaalisen ahdistelun kohteeksi ja kommentoi asiaa tuohtuneena.
 
Nämä kolme esimerkkiä osoittavat mielestäni, että syyllistyt kahteen nykytoimittajien helmasyntiin toistuvasti:
1) laiskaan faktojen tarkistukseen
2) oman ideologian levittämiseen tosiasioiden kustannuksella
tuon jälkimmäisen soisin sinun ja muidenkin toimittajien jättävän poliittisten toimijoiden huoleksi – tosin vähän paremmin totuudessa pysyen kuin sinä.
Sinun logiikallasi voidaan väittää että twitterissä olet vaatinut Boris Johnsonin hirttämistä!
terveisin
 
Lassi Lappalainen
Riihimäki
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu