Tietenkin Taleban valehteli Trumpille ja kansainväliselle yhteisölle

Tätä kirjoittaessa länsimainen media on menettänyt uskonsa Talebanin lupauksiin. Kuitenkin Trump esikuntineen neuvotteli kai mielestään hyvän diilin Talebanin kanssa. Tämän diilin rikkomista ihmetteli länsimainen lehdistö vielä pari päivää sitten.

Yleissivistykselle löytyy monta määritystä ja ennen kaikkea määrittelijää, riippuen kunkin besserwisserin kokemuksesta, koulutuksesta ja harrastuneisuudesta. Sanoisin kuitenkin, että median edustajien, raportoivat sitten kotimaansa tai kansainvälisistä tapahtumista, yleissivistykseen kuuluisi tiedot islamin opeista ja sen (verisestä) historiasta. Niin paljon tuo oppi ja kultti vaikuttavat kaikkien länsimaistenkin yhteiskuntien elämään.

Jos tuota yleissivistystä olisi, toimittajien tiedossa olisi islamilainen käsite Taqiya.

https://en.wikipedia.org/wiki/Taqiya

Kuten linkkaamastani artikkelista käy ilmi, käyttö ja tulkinta on vaihdellut vuosisatojen ajan myös riippuen islamin suuntauksesta. Nykyään se kuitenkin tiivistetysti käytännössä tarkoittaa, että muslimi voi valehdella vääräuskoiselle, jos siitä on etua islamille.

Koska Taleban edustaa islamia puhtaimmillaan – sellaisena kuin profeetta Muhammed sitä viimeisinä vuosinaan noudatti – ei Talebanilla ole mitään velvoitetta pitää lupaamaansa vääräuskoisille. Talebanin kanssa neuvottelussa on järkeä vain jos itse neuvottelusta on jotain etua, joko hyökkäykseen tai puolustukseen valmistautumisesta. Neuvottelun lopputuloksella tai Talebanin lupauksilla ei ole mitään merkitystä.

+3
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu