Toksinen feminiinisyys

Iltasanomien tätä kirjoitettaessa tuore artikkeli kertoo kuuden naisen saamasta törkypalautteesta.

https://www.is.fi/viihde/art-2000008417218.html

 

Lisäksi artikkelissa kerrotaan mitä lääkäri Pippa Laukka oli aiemmin kommentoinut aihetta. Lääkäri Laukan mukaan 99% hänen saamastaan negatiivisesta palautteesta tulee naisilta. Artikkelia varten haastatelluista myös meteorologi Anniina Valtonen ja toimittaja Alma Hätönen mainitsevat, että suurin osa negatiivisesta palautteesta tulee naisilta ja koskee ulkonäköä.

Artikkelissa on myös haastateltu ulkonäkötutkija ja taloussosiologian dosentti  Outi Sarpilaa. Hän toistaa yleistä narratiivia naisen ulkonäön kommentoinnista vallankäytön muotona. Ja vaikka hän ei sitä sano, ”kaikki” ymmärtävät, että tällä tarkoitetaan miesten kommentointia.

Sukupuolten tasa-arvoa taidetaan tutkia useassakin yliopistossa ja usean tutkijan toimesta. Jos he olisivat ns. ajan hermolla, linkkamassani artikkelissa esiin tullutta toksista feminiinisyyttä tutkittaisiin laajalti. Ainakaan minun silmääni ei ole mediassa pistänyt, että näin olisi.

+1
LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu