Tuuli- ja aurinkosähkön osto ja myynti on ainutlaatuista puuhastelua

Kokemuksesta tiedän että ostajana on kivempaa olla kuin myyjänä: Aina saa kaupan kun haluaa. Ferrari ja Bentley voivat tosin valita asiakkaansa ja toimittaa harvinaisen hyödykkeensä ostajalle  itselleen sopivana aikana. Tässäkin tapauksessa tuotteella pitää kuitenkin olla ensin halukas ostaja.

Sähkö on hyödyke jota on oltava tarjolla kun asiakas sitä tarvitsee. Tuulivoimalla tuotetun sähkön osalta se ei pidä miltään osalta paikkaansa. Juhani Putkinen joku aika sitten näytti blogissaan  mitä tolkutonta siksakia tuulisähkön tuotanto on.

Yksilön kannalta olisi kestämätöntä jos uunin tai lieden saisi päälle vain silloin kun tuulisähköä on tarjolla. Teollinen toiminta kävisi mahdottomaksi. Esimerkiksi paperikoneen käynnistäminen ja pysäyttäminen kestää tunteja.

Tuulisähköä on siis ostettava verkkoon silloin kun sitä on tarjolla, vaikka ei juuri silloin olisikaan tarvetta. Onneksi tuuli- ja aurinkosähkön tuotanto on edelleen hyvien ihmisten itsetuntoa pönkittävää marginaalista puuhastelua. Jos lähes kaikki sähkö tulisi näistä lähteistä, nykyaikainen elämä ja teollisuus olisivat täysin mahdottoman edessä.

Mitä häiriöitä tämmöinen tolkuton vaihtelu aiheuttaa / aiheuttaisi, ei ole kompetenssini piirissä joten en ala sitä arvioimaan.

 

LassiLappalainen

Aatemaailmaltani olen sitoutunut. Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia. Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu