Ukraina ei ole pieni maa

Toistuvasti kerrotaan, miten Venäjä hyökkäsi pienen naapurinsa kimppuun. Hyökkäys on täysin perusteeton ja ainut oikea lopputulos ja kestävä rauha on, kun Venäjä heitetään ulos Ukrainasta.

Olisi mielestäni kohtuullista muistaa, että Ukraina ei todellakaan ole pieni maa. Sen väkiluku on suurin piirtein sama kuin Espanjassa ja liki puolet Venäjän väkiluvusta.

Huomioidaan vielä, että Venäjä maailman laajimpana maana ei mitenkään voi keskittää läheskään kaikkea sotavoimaansa Ukrainaan, toisin kuin Ukraina voi näin tehdä Venäjää vastaan. Edelleen, Ukrainalle on runsaan vuoden aikana myönnetty taloudellista ja sotilaallista apua yli kolmen Suomen valtion vuosibudjetin verran. Pelkästään Eu 67 miljardia.

https://www.consilium.europa.eu/fi/policies/eu-response-ukraine-invasion/eu-solidarity-ukraine/#economic

USA:n tuoreita lukuja en netin syövereistä löytänyt, mutta muistikuvani kertoo yli 100 miljardista. Lisäksi EU:n ulkopuoliset maat, etunenässä Iso-Britannia ovat antaneet yli 15 miljardia.

Näin ollen Ukrainalla pitäisi olla Venäjää vastaan henkilöylivoima, jos ei materiaaliylivoima niin ainakin teknologinen ylivoima.  Ennen kaikkea heillä on motivaatioylivoima. Ja mikä on tulos? Koko ajan vaaditaan lisää tukea ja kaikesta on pulaa. Tässä artikkelissa kerrotaan, että sidetarpeetkin ovat halpoja kopioita:
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009568019.html

Onko tosiaan niin että lähes 200 miljardilla ei saa kuin halpoja kopioita kiristyssiteistä? Olisi hyvä muistaa, että Ukraina on yksi maailman korruptoituneimmista maista, tai siis oli ennen Venäjän törkeää hyökkäystä.

Jatkuvien miljardien syytämisen lisäksi voisi olla terveellistä vähän kysellä mihin nuo kaikki miljardit ovat menneet?

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu