Viimeksi Raimo Ilaskivi, nyt Alexander Stubb

Olen tainnut muutamaan kertaan mainita blogeissani, että ainut kerta kun olen kokoomusta äänestänyt missään vaaleissa, on kun Raimo Ilaskivi oli presidenttiehdokkaana. Kun hän ei selvinnyt toiselle kierrokselle, olin sitä mieltä että kumpikaan jäljelle jääneistä ehdokkaista, Elisabeth Rehn ja Martti Ahtisaari, eivät olleet kovinkaan päteviä tehtävään. Luultavasti vaalin toinen kierros on ainut kerta kun olen jättänyt äänestämättä. Mielipidettäni en ole muuttanut osaamisen suhteen. Martti Ahtisaari oli mielestäni maailman pätevin rauhanneuvottelija. Jos joku, niin hän ansaitsi Nobelin rauhanpalkinnon. Palkitseminen oli itse asiassa mielestäni win/win tapaus. Nobel rauhanpalkinnon valitseva komitea oli vuosien varrella palkinnut aika arveluttavia henkilöitä / organisaatiota. Martti Ahtisaaren palkitseminen nosti palkinnon arvostusta.

Yksi sangen omituinen palkittu oli presidentti Barack Obama jo vuoden virassa oltuaan. Hän sai ilmeisesti förskottina palkinnon. Turha oli förskotti.

Presidenttinä Ahtisaari oli mielestäni korkeintaan keskinkertainen. Ei hän hallinnut Suomen ulkopolitiikkaa eikä ylipäätään presidentin tehtäviä erikoisen hyvin.

Vaikka presidentin valtaoikeuksia oli jo tuolloin riisuttu, presidentiksi kuitenkin valittiin tuolloin vahva poliittinen toimija ja valitun asiaosaaminen oli mielestäni tärkeässä roolissa. Siksi äänestin Raimo Ilaskiveä.

Nyt taitaa käydä niin, että äänestän elämässäni toisen kerran kokoomusta. Ehdokkaani on Alexander Stubb. Mutta eri syistä kuin Ilaskivi aikoinaan. Nykyään presidentti on enemmän näyttelyesine kuin poliittinen toimija. Tärkein homma Suomen presidentille on löpistä sujuvasti yleisiä latteuksia kauhean Venäjän seinänaapurina sinnittelevän urhean Suomen näkökulmista maailman politiikkaan. Näitä latteuksia sitten maailman media ylistää ylivoimaisina viisauksina ja Suomen maakuva sen kuin kohenee. Juuri tällaiseen hommaan Sanna Marin olisi ollut hyvä. Pääministerinä olisi valitettavasti pitänyt osatakin jotain.

Minua ei siis kiinnosta paskan vertaa, mitä mieltä Stubb on maamiinoista, itärajan sulkemisesta, arvoista, hyveistä, grillimakkaroista, ties mistä. Stubb on erinomaisen sujuva ja todella kielitaitoinen esiintyjä – tässä suhteessa ylivertainen Mariniin ja tämän vaalin vastaehdokkaisiin verrattuna. Oiva presidentti siis. Ja niin, kuten jossakin aiemmassa blogissani kerroin, äänestin Pekka Haavistoa kaksissa edellisissä vaaleissa. En vain voi enää niin tehdä tapaus al-Holin takia.

LassiLappalainen
Riihimäki

Aatemaailmaltani olen sitoutunut.
Vakaumukseni estää kättelemästä miehiä, jotka eivät kättele naisia.
Joudun omituisten kommenttien johdosta lisäämään tähän syntymävuoteni. Se on 1956. En ole siis edes keski-ikäinen millään kriteerillä. Olen vanha! Ja ainakin minun elämänkokemuksellani joudun toteamaan, että väite "Ikä on vain numero" on p-puhetta.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu