Viimeksi Raimo Ilaskivi, nyt Alexander Stubb
Olen tainnut muutamaan kertaan mainita blogeissani, että ainut kerta kun olen kokoomusta äänestänyt missään vaaleissa, on kun Raimo Ilaskivi oli presidenttiehdokkaana. Kun hän ei selvinnyt toiselle kierrokselle, olin sitä mieltä että kumpikaan jäljelle jääneistä ehdokkaista, Elisabeth Rehn ja Martti Ahtisaari, eivät olleet kovinkaan päteviä tehtävään. Luultavasti vaalin toinen kierros on ainut kerta kun olen jättänyt äänestämättä. Mielipidettäni en ole muuttanut osaamisen suhteen. Martti Ahtisaari oli mielestäni maailman pätevin rauhanneuvottelija. Jos joku, niin hän ansaitsi Nobelin rauhanpalkinnon. Palkitseminen oli itse asiassa mielestäni win/win tapaus. Nobel rauhanpalkinnon valitseva komitea oli vuosien varrella palkinnut aika arveluttavia henkilöitä / organisaatiota. Martti Ahtisaaren palkitseminen nosti palkinnon arvostusta.
Yksi sangen omituinen palkittu oli presidentti Barack Obama jo vuoden virassa oltuaan. Hän sai ilmeisesti förskottina palkinnon. Turha oli förskotti.
Presidenttinä Ahtisaari oli mielestäni korkeintaan keskinkertainen. Ei hän hallinnut Suomen ulkopolitiikkaa eikä ylipäätään presidentin tehtäviä erikoisen hyvin.
Vaikka presidentin valtaoikeuksia oli jo tuolloin riisuttu, presidentiksi kuitenkin valittiin tuolloin vahva poliittinen toimija ja valitun asiaosaaminen oli mielestäni tärkeässä roolissa. Siksi äänestin Raimo Ilaskiveä.
Nyt taitaa käydä niin, että äänestän elämässäni toisen kerran kokoomusta. Ehdokkaani on Alexander Stubb. Mutta eri syistä kuin Ilaskivi aikoinaan. Nykyään presidentti on enemmän näyttelyesine kuin poliittinen toimija. Tärkein homma Suomen presidentille on löpistä sujuvasti yleisiä latteuksia kauhean Venäjän seinänaapurina sinnittelevän urhean Suomen näkökulmista maailman politiikkaan. Näitä latteuksia sitten maailman media ylistää ylivoimaisina viisauksina ja Suomen maakuva sen kuin kohenee. Juuri tällaiseen hommaan Sanna Marin olisi ollut hyvä. Pääministerinä olisi valitettavasti pitänyt osatakin jotain.
Minua ei siis kiinnosta paskan vertaa, mitä mieltä Stubb on maamiinoista, itärajan sulkemisesta, arvoista, hyveistä, grillimakkaroista, ties mistä. Stubb on erinomaisen sujuva ja todella kielitaitoinen esiintyjä – tässä suhteessa ylivertainen Mariniin ja tämän vaalin vastaehdokkaisiin verrattuna. Oiva presidentti siis. Ja niin, kuten jossakin aiemmassa blogissani kerroin, äänestin Pekka Haavistoa kaksissa edellisissä vaaleissa. En vain voi enää niin tehdä tapaus al-Holin takia.
Varsin perusteltu näkemys, ikävä kyllä, minun mielestäni.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvä, hyvä, kannatetaan… Toivottavasti Stubb saa saman saldon kuin Ilaskivi jääden neljänneksi jolloin toiselle kierrokselle ei ole asiaa 😊
Ilmoita asiaton viesti
On Alexilla omia mielipiteitäkin. Kuka muistaa täällä puheenvuorossakin Mikko Elon kauhisteleman Strubbin ”liittovaltiopuheen” ja sitten se 080808 -puhe, missä hän totesi että ”päivämäärästä 080808 tuli uuden maailmanpolitiikan synkkä merkkipäivä”.
Ei sellaista suomalaisen ulkoministerin olisi saanut sanoa, koska siinä arvosteltiin ystävällistä ja luotettavaa naapurimaatamme Venäjää.
Kummatkin mielipiteet ovat tänäkin päivänä hyvin perusteltuja. Venäjän roistomaisuus on nyt kaikille ihan selvä mutta entä EU liittovaltio? Oikeastaan ei Stubb ihan suoraan liittovaltiota (keskitettyä päätöksentekoa) silloin ajanut muilta osin kuin ulko-ja turvallisuuspolitiikan osalta. Ukrainan tukemisen hitaus on seurausta EU hajautetusta päätöksenteosta. Mieleeni muistuu jo ennen sotaa kun EU:n ulko- ja turvallisuuspoliittinen ”korkea edustaja” kävi Kremlissä Putinin halvennettavana. Voidaan siis todeta Stubbin sanoin, että EU on ”super power” ainoastaan taloudessa, ei ulko- ja turvallisuuspolitiikassa.
Ääneni menee siis Alexille, paitsi esiintymisen niin myös substanssiosaamisen vuoksi.
Ilmoita asiaton viesti
Ukrainasta sen verran että sinne on työnnetty yli 200 miljardia euroa/dollaria tukea. Kyllä noilla rahoilla olisi pitänyt saada jotain aikaan jos on käytetty oikein. Ukrainallakin lienee velvollisuus tuottaa aseita?
Ilmoita asiaton viesti
Se, mikä minua eniten häiritsee tässä keskustelussa, on se tietty asenteellisuus ja jopa russofobia, joka ilmenee muutamissa puheenvuoroissa 😵💫
Ilmoita asiaton viesti
Voipi olla että toisella kierroksella on Stubb ja Rehn.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän ne ole Haavisto ja Stubb
Ilmoita asiaton viesti
Jutta ja Tuppi
Ilmoita asiaton viesti
A.n.u.Stubbi vai teletappi?
Eiköhän Halla-aho kisaa siellä heterojen äänien parissa. Yksi nainenkin menee. Naiset on suurin äänestäjäryhmä.(Urpilainen?).
Ilmoita asiaton viesti
Näin se menee mutta Rehn on vakaa tohtori meille.
Ilmoita asiaton viesti
Sääliksi käy niitä ministereitä, jotka joutuisivat Stubbin kanssa samaan hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Pelkosi on aiheeton, ei presidentti kuulu hallitukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Villikarin tietämys Suomen poliittisesta järjestelmästä on näköjään Stubbin kanssa samaa tasoa.
Ilmoita asiaton viesti
https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1999/19990731
Ilmoita asiaton viesti
Kiitos, Stubb on sentään valtiotieteen tohtori ja Italian Firenzessä sijaitsevan EU-yliopiston Transnational-yksikön johtaja ja professori. Ei minun tietämykseni yllä lähellekään Alexin tietotasoa.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärtääkö Aleksi kadun miestä?
Mies pyörii tikkatauluna ja shortsien sisällä heiluu helikopteri.
Jotenkin koominen hahmo. Pelle Peloton hattu päähän vielä.
Ilmoita asiaton viesti
Ei tietenkään Aleksi ymmärrä kadunmiestä kun meni käyttämään jopolenkillä kesällä shortseja tai suostui Duutsonien tikkatauluun. On se Aleksi vaan niin koominen hahmo, että Firenzessäkin opiskelijat nauravat ihan kippurassa kun Aleksi pitää luentoa shortseissa. Juu ja siitä olen monta kertaa Aleksille sanonut, että lopeta se hymyily, ainakin Suomessa. Täällä politiikka on niin vakava asia, ettei hymyilevää poliitikkoa kukaan ota vakavasti, sille nauraa naurismäen aidatkin.
Suomalaisen poliitikon naaman pitää olla kuin pers…een ammutulla karhulla, Lauri Ihalainen hallitsi tuon ilmeen aikoinaan erinomaisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Hymyn takaa tulee välillä järkevääkin asiaa. Olin vuonna 2006 kuuntelemassa Niinistön vaalikampanjointia Helsingissä. Stubb oli tukemassa ehdokasta. Hän julisti kovaan ääneen ja moneen kertaan, että Sauli Niinistöllä oli kiinteät rullaluistelulla treenatut pakarat.
Homoeroottisuus oli ilmeistä. Aika herkästi se kuuluisa Jopo alkaa Alexilla keulia housun etumuksen tienoilla. Ikä saattaa rauhoittaa ellei sitten löydä jotain ihmetroppeja.
Ilmoita asiaton viesti
Taidat sekoittaa Alexin ja Pekan?
Ilmoita asiaton viesti
Aika herkästi menee kaverit sekaisin. Puheiden ja tekojen osalta Alex on ajanut vasemmistolaista seksuaalista vapautumista ahkerammin kuin Pekka. Runnoi mm puheenjohtajana kokoomuksen äänestämään ”liberaalia” versiota avioliitosta.
Ehkä Pekka on touhunnnut niillä lantaisilla pelloille ahkerammin.
Ilmoita asiaton viesti
On se Alex tosiaan aikalailla vasemmistolais-seksuaalisesti vapautunut kun ex. vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimeskin kannattaa häntä presidentiksi: ”Ajatteleva ja ennakkoluuloton. Energinen ja eloisa. Oppinut ja osaava.”
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta Stubbia kannattaa myös taloustieteen Nobel-palkinnon 2016 voittanut ekonomisti Bengt Holmström.
– Alexilla on laaja kansainvälinen verkosto sekä kokonaisvaltainen ymmärrys politiikasta, taloudesta ja teknologiasta, Bengt Holmström toteaa Stubbin kampanjan mainoksessa.
Ilmoita asiaton viesti
Bengt Robert Holmström on suomenruotsalainen (huom. Kuka muu kuin Stubb edustaisi RKP:tä näissä vaaleissa?).
Ilmoita asiaton viesti
Niinhän sitä luulee jos ei tiedä: paitsi että on kielipuolue RKP:n kannattajilla on myös poliittisia mielipiteitä, Jörn Donnerkin oli välillä SDP:n listoilla.
Näissä presidentinvaaleissa esimerkiksi SKP-taustainen Nils Torvalds kannattaa Olli Rehniä, Elisabeth Rehn Pekka Haavistoa ja Stefan Wallin Alexander Stubbia. – Sitä en tosin ymmärrä miksi entinen pikkulotta Elisabeth Rehn kannattaa yleisen asevelvollisuudenkin lakkauttamista esittänyttä Haavistoa, ehkä ei tiedä.
Ilmoita asiaton viesti
Herra Riikosen tietämys Suomen poliittisesta järjestelmästä voidaan hyvin päätellä hänen blogiarkistostaan ja henkilöesittelystään.
Ilmoita asiaton viesti
…Pahvi-Raimo ja pahvi-Sale…Pahvikopiot eivät taida olla enää muotia…?
Eikös muuten Stubb kannattanut alunperin kentsu Hägglundia kokoomuksen ehdokkaaksi Salen sijaan?
Ilmoita asiaton viesti
Kaikki vaan piehtaroisi tämmösten katupoikien kamssa asfaltilla mutta nurmikolla pehmeenpää tietää Mika.
Ilmoita asiaton viesti
Stubb ei tuo politiikkaan mitään lisäarvoa. Stubb on vain tohelteleva ikuinen Nuorkokoomuslainen.
Omalla tavallaan naivi, mistä muistuttaa mielipiteensä Venäjän demokratisoitumisesta.
Vallan kabineteissa iloisesti 6 kiellellä sohelteleva nuorukainen.
Ei jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Suuretkin muutokset kannatuksessa ovat mahdollisia. Tarja Halosta ei tainnut vastaavassa vaiheessa noteerata oikein kukaan. Niin vain nousi presidentiksi.
Stubbin trendi ainakin nyt on vahvasti ylöspäim. Jos ei töpeksi totaalisesti kuten Aaltola toistuvasti, hän on vahvasti menossa jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
Keräsin oheen ”painavia argumenttejä” 🙂 Alexander Stubbin valintaa vastaan. Antaas kattoo miten ne näkyvät seuraavissa presidenttigallupeissa.
Nämä ovat siis tämän blogin kommenteista kerätty:
”A.n.u.Stubbi vai teletappi?”
”Mies pyörii tikkatauluna ja shortsien sisällä heiluu helikopteri.”
”Jotenkin koominen hahmo. Pelle Peloton hattu päähän vielä.”
”Homoeroottisuus oli ilmeistä.”
”Aika herkästi se kuuluisa Jopo alkaa Alexilla keulia housun etumuksen tienoilla.”
”Runnoi mm puheenjohtajana kokoomuksen äänestämään ”liberaalia” versiota avioliitosta.”
”Stubb ei tuo politiikkaan mitään lisäarvoa.”
”Stubb on vain tohelteleva ikuinen Nuorkokoomuslainen”.
”Omalla tavallaan naivi, mistä muistuttaa mielipiteensä Venäjän demokratisoitumisesta.”
”Vallan kabineteissa iloisesti 6 kiellellä sohelteleva nuorukainen.”
Ilmoita asiaton viesti