Äänestys

Äänestys.

Suomessa äänestäjä saa laittaa sen numeron äänestyslippuun jota haluaa äänestää.
Joissain maissa niin ei ole vaan äänestäjä saa vain ja ainoastaan äänestää, hyviä tuloksia, isoja prosenttilukuja sillä tavoin saa ja on Suomessakin sellaisia voimia jotka haluaisivat samaa mutta onneksi heitä on ainakin vielä vähän.

Tulipahan siinä numeron valinnassa mieleen verotus ja ennenkaikkea sen tasapuolisuus ?
Siitä kyllä olisi kirjoittamista romaanin verran mutta otan tässä esiin vain yhden asian.

Usein ainakin kuulee ja näkee mainittavan ainakin sos. dem. puolelta että ostaja maksaa verot tavaran hinnassa, ei myyjä mitään maksa.
Tietysti verojen lisäksi ostaja maksaa tuotteen hinnassa myös muut kulut vaikkapa vc paperin.
Mutta minkä ihmeen takia myyjä on vastuussa, ja mistä se vastuu syntyy, siitä jos ostaja ei maksakaan laskuja joissa se vero on ja vero jää maksamatta, verottaja hakee myyjää konkurssiin, ei sitä ostajaa, miksi sitä joka maksamatta jättää ei huomioida tai verottaja ryhdy toimenpiteisiin myös sitä kohtaan.

Nyt kiinteistöveroa ollaan korottamassa innokkaasti, se ei muuten ole nykyisin enää pikkujuttu teollisuuskiinteistöissä ja onhan se kunnalle hyvä bisnes kun yrittäjä joutuu maksamaan kunnalle uudestaan toimitilat vaikka ei olisi niitä kunnalta ostanutkaan ?
Esimerkiksi 100 vuotta vanhassa rakennuksessa on paljon korjattavaa, joku pitää siitä huolen ja korjailee tarvittaessa, kunta perii vähän ja enemmänkin kerrallaan rakennuksen hinnan uudestaan itselleen vaikka se olisi ostettu keneltä hyvänsä ja jo kertaalleen maksettu.
Kyllä se kiinteistövero on myös tavaroiden hinnassa tai vuokran kysymyksessä ollessa vuokran hinnassa.
No, jos laskut/vuokrat jää maksamatta ja niin myös vero, verottaja hakee vuokran antajaa konkurssiin ei vuokralaista.

+1
lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu