Biopolttoaine

Biopolttoaine

Biopolttoaineeksi kutsutaan kun poltetaan mitä hyvänsä elollista luontoa, kuten metsä ja kasvit.
Polttaminen on tuhoamista ei kiertotaloutta.
Esimerkiksi rypsiöljyn polttamisesta sellaisenaan tulee pahimmillaan 6 kertainen määrä mutageenisiä yhdisteitä petroolidieseliin verrattuna. (Goburg univercity)
Karsinogeenit muuttaa terveitä soluja syöpäsoluiksi (Vikipedia).
Kuitenkin biopolttoaineille on paikkansa kun ne valmistetaan oikein polttoaineeksi.

Biodiesel on yleinen polttoaine nykyisin, käytetään sitä esimerkkinä.
Biodieselissä päästöt on samaa luokkaa petroolidieselin kanssa mutta sille on käyttötarkoituksensa ja sitä kannattaa käyttää koska se on uusiutuvaa.
Tässä kohti on tärkeää muistaa se että nämä ”autotalli ja isäntälinjan jalostamoista” ei biodieseliä tule vaan jos mitäkin sotkua ja jokaisesta erilaista.
Lämmitykseen sitä voi käyttää ja on käytettykin, mitä sieltä piipusta sitten tulee niinkuin sellaisenaan polttamisestakin onkin eri juttu, suosittelen mieluummin fossiilisia ihan entisiä polttoaineita.

Käytetyistä rasvoista saadaan hyvää biodieseliä (HVO biodiesel) mutta vaikka olen pienyrittäjä on todettava että se on suurten laitosten hommia esimerkiksi Neste.
En tässä käy erittelemään syitä sen tarkemmin joka tapauksessa prosessit on niin vaativia että pienillä laitoksilla niitä ei voi tehdä, varsinkaan homogeenisesti ja todelliset raaka-ainemäärät on rajalliset niin ettei niistä edes ole enemmälti jakamiseen.
Yleisen mielipiteen vuoksi kirjoitetut kinkunrasva/suolavesi keräyksiä ei kannata edes mainita.

Kun nyt ilmastoa muutetaan Eu:nkin toimesta toivottavasti ei käy niin että kansalaiset sairastuu ja tukehtuu muuhun savuun ja myrkkyyn vaan huomioidaan se että niin sanotuilla biopolttoaineilla voidaan tehdä myös korvaamatonta vahinkoa.

+6
lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu