Kasvu vai kehitys

Kasvu vai kehitys

Siitä yli missä aita on matalin, niinhän sitä tavataan sanoa.
Kasvu nyt lienee se helpoin tapa vedota siihen millä yhteiskunnan ongelmat poistuu.
Kehitys taas on sellainen että se ei koskaan ole paikallaan, jos se ei mene eteenpäin se menee taaksepäin.

Luulisi että ainakin nämä hyvät ja viisaat tasa-arvon tekijät toisivat ratkaisuja tai ainakin ehdotuksia muutamiin asioihin jotka on kaikille tärkeitä.
Aikaa on koska suuri osa heistä hengailee sängyssä selällään, josta käsin on hyvä tehdä suuria ja viisaita ratkaisuja.
Miksikähän kehitys on jäänyt kuitenkin vaatimattomaksi vai onko se peräti mennyt taaksepäin ?
Tässä muutama esimerkki lähinnä vedestä, se kun näyttää monesti unohtuvan että vesi on elämän perusta.
Ja vähän muustakin joille ihmiset tekemällä jotain voi vaikuttaa.

Vaikka Suomessa juodaan hyvää vettä sielläkin tuoteselostetta kaivattaisiin koska niin paljon kemikaaleja vesilaitoksille toimitetaan.

Riittääkö satakertainen jäteveden maksu jos ja kun huume jäämiä ja raskasmetalleja aletaan poistamaan jätevedestä, ei varmasti riitä, no, kansalaisille hinnan nosto on kuitenkin selvää ja helppoa.

Aletaan pikkuhiljaa jo puhua itsestäänselvyydestä että luonto on pääomaa.
Mistä esimerkiksi kaivostoiminnassa on saatu lupa siihen että prosessista luontoon poistettava vesi saa olla huonompi laatuista, jopa myrkyllistä, kuin sisään prosessia varten otettu vesi.
Eikö luonnon kannalta minimivaatimus kaikenlaiselle luontoa koskevalle toiminnalle pitäisi olla että sisään otettavia aineita ei palauteta luontoon huonompi laatuisena ?
Tuotteen hinnoittelu nyt ainakin on aivan pielessä jos muiden on korvattava toiminnasta aiheutuneet kustannukset.

Mikä puhdistuslaitos se sellainen on että otetaan myrkyt erilleen ja pannaan putkea myöten mereen, järveen tai jokeen tai savukaasuina taivaalle ?

Kansalaisten kaikenlaista toimintaa ohjataan monella tavalla, esimerkiksi verottamalla, miksi laiva ja lentoliikennettä ei edes pyritä ohjaamaan millään tavalla.

Malmin lentokentän purkaminen ei paljon maapalloa pelasta, mieluummin pitäisi tehdä ohjaustoimia ja olla esimerkkinä sille että myös omalta osaltamme esimerkiksi laivarahdit ja lentoliikenne puolittuisi, luonnon ja ihmisten myrkyttäminen vähenisivät moninkertaisesti esimerkiksi autoiluun verrattuna ja työllisyys parantuisi räjähdysmäisesti vai onko niinkuin näyttää että Suomalaiset on herrakansaa joille työnteko ei maistu (lähes puoli miljoonaa työtöntä) vaan työntekijät on lennätettävä korona viruksen kanssa tai ilman maailman ääristä.
Lentää pitää sitä varten että lentoyhtiöllä on tuloja ei sitä varten että lentäminen olisi välttämätöntä.

Onko rahdit niin halvat, käytännössä melkein ilmaiset, vai miksi Kiinasta saa paketin tavaroineen halvemmalla kuin Suomen sisäinen postimaksu on tai että Suomalaiset katukivet rahdataan Kiinaan pilkottavaksi ja sen jälkeen takaisin Suomeen.
Kansainvälisiin sopimuksiin vedotaan, uskoo ken tahtoo ja jos niin pöljiä sopimuksia on niin jotenkin niitä on kierrettävä tai purettava.

lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu