Sairaanhoito

Et ole vanha mutta kauan sitten syntynyt sanoi kirjanpitäjäni, olipa miten hyvänsä terveydenhoitopalveluja tarvitsen jonkun verran.

Reissussa Pohjois-Suomessa eräässä kaupungissa, siis ihan oikeassa kaupungissa, olisin tarvinnut terveydenhoitoa no, kaikki puhelinnumerot meni keskussairaalaan Rovaniemelle, kun yli puoli tuntia olin kuunnellut monta kertaa minuutissa ”valitettavasti kaikki asiakaspalvelijat ovat varattuja” oli aikaa muistella kun edellisenä kesänä jouduin menemään erään keskussairaalan päivystykseen, kokeita otettiin, jostain syystä ne kokeet joiden tulokset heidän mukaan kesti kauemmin, useita tunteja, ne otettiin viimeiseksi, kuuden tunnin odotuksen jälkeen sanoin hoitajalle että kun teillä ei ole edes sänkyä missä voisi levätä minä en jaksa enää odottaa vaan lähden pois. Hoitaja otti puhelimen ja hetken kuluttua minut käskettiin lääkärin puheille, se katsoi tulokset mitään vakavaa ei kuitenkaan ollut joten minä pääsin pois.

Useamman vuoden aikana on tullut selväksi että sairaustapauksissa yhteiskunnan sairaanhoidosta Suomen kansalaiselle Suomessa apua ei tule, onnettomuustapauksista en tiedä.

Ja luoja paratkoon se ei ole hoitajien eikä lääkärien vika vaan tämä järjestelmä on tehty tälläiseksi että ihmiset on unohdettu täysin ja miksi kansalaisille ei sanota suoraan mitä tässä ajetaan takaa.

Halutaanko että yhteiskunta on hienojen rakennusten ja koneiden ja laitteiden käyttäjineen omistajana ja hallita niitä ja, muut esimerkiksi yksityinen hoitaa ihmiset, mikäs siinä, mutta kun niitä yksityisiä pitäisi olla paljon enemmän, myös muualla kuin suurissa kaupungeissa. On nimittäin niin että kun ihmisellä on todellinen hätä ja huoli omasta terveydestään se muutaman koskenkorvapullon hinta kyllä löytyy aina jostain.

Ihmisten hoito pitäisi saada sille kuuluvaan arvoon sitähän se nyt ei ole, sekin osoittaa sen että jos hoitajan kuukausipalkka alkaa kakkosella sitä ei arvosteta.

Mihin ihmeeseen ne verorahat oikein menee, rahaa on että ranteita pakottaa lapioida pitkin maailmaa mutta oman maan ihmisten hoitoon ei, väkisin tulee mieleen sanoa ”tulenjohdolle” jotain mitä tämän alustan säännöt ei salli.

Reissuohje: Kun lähdet reissuun Suomessa katso huolellisesti missä paikkakunnilla käyt, mieluummin sellaisella jossa on yksityistä sairaanhoitoa, myös puhelin vastaanottoa voi käyttää, monesti jo se että saa puhua asiantuntijan kanssa rauhoittaa kummasti.

ps. muuhun vanhusten ym. hoitoon en puutu millään lailla tässä kirjoituksessa.

lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu