Veropakina

Otetaan esimerkiksi keskimääräinen bruttotulo joka on 3,5-4000 euroa josta ennakonpidätys on helposti kolmasosa eli 33%.

Kun valtio perii kuukausittain myös myyjältä alv:t valmiste ja ym. verot, ja kun maksat esimerkiksi polttoainelaskun ym. laskut tai ostitpa mitä hyvänsä joka tapauksessa valtio saa samantien enempi kuin sinä.

Tässä holoseenin antroposseenissä eletään valehtelun, huijauksen, puijauksen, petoksen ja rosvouksen aikaa, internet on siitä hyvä esimerkki, siellähän on kuulemma mm. rosvoille oma kauppakanava. Kun yrittäjät on muuttaneet työn arvon rahaksi se on helpompi ryöstää, miksikähän esimerkiksi valtio ei muunna omia myytäviään ja liiketoimiaan rahaksi joilla voisi maksaa kustannuksiaan, myytävää kyllä valtiollakin on, sen sijaan se lahjoittaa kansalaisten omaisuutta pois Suomesta ja vielä jäljetkin siivotaan veronmaksajien laskuun, no ei se rahaksi muuntaminen helppoa ole ja varsinkaan kun sen tekee joku ilmaiseksi.

Mielestäni palkan verotuksen ennakonpidätys ei missään tapauksessa saisi olla enempi kuin voimassa oleva yleinen alv. Paremmin ansaitsevathan maksavat joka tapauksessa enempi. Se onko rahat tienattu rehellisesti vai muuten ei suuremmin näytä kiinnostavan, koska parempi että on vain enempi ryöstettävää kateudella voideltuna, pitäisi kyllä kiinnostaa koska rehellisesti tienatuille rahoille jokainen luulisi voida tehdä mitä haluaa, muutenhan käsitteet on pahasti sekaisin.

Jokainen ymmärtää että rahanpesua ja pakotteita ei saateta kuntoon kieltämällä arpojen raaputus tai muutaman kympin lähettämisen kyttääminen lapsilleen, pikemminkin sillä turvataan oikeiden huijareiden toiminta.

Joskus verotulot on ollut sitä varten että hätää kärsiviä ja niitä jotka ei itse pysty itseään hoitamaan autetaan porukalla, nykyisin suuri osa verotuloista menee muihin tarkoituksiin.

Nykyaikana koko elämä perustuu tuhlaamiseen/kulutukseen pitäisi kansalaisilla olla rahaa kulutukseen ja tavaroiden oston kautta hoitaa verotusta enempi, sitä kulutustahan ei varmaan voida peruuttaa missään olosuhteissa ?

Verot välttämättömyys tavaroista on suojelumaksu valtiolle siitä että saat elää Suomessa, matkiiko mafia valtiota vai valtio mafiaa ?

Nyt pakkasien aikana on myös tullut esiin se että mitä kylmempi sitä enemmän maksat veroa, myös omaisuudessa jos onnistut sitä hankkimaan verot on monessa paikassa mukana, kyllä erikoiset olosuhteet pitäisi ottaa politiikkojen huomioon myös verotuksessa, ei ole kansalaisilla hyvä olla kylmässä, kyllä välttämättömät ostot kuten asuminen ja peruselintarvikkeet pitäisi olla verottomia tai hyvin keveästi verotettuja.

Sen sijaan niissä tavaroissa jotka voi ostaa tai jättää ostamatta valmiste, ym. verotus voi olla vapaampaa, ja sitä kautta hoitaa verotusta enempi.

Verotulot ei siirry hyvinvointiin ne on rahan jakoa, niitä poliitikot jakaa omien etujensa mukaan ja ne on enempi politiikan kaupankäynnin välineenä kuin kansalaisten hyvinvointia lisäämässä.

Ilman raja-arvoja ja toimenpiteitä hyvinvointi ei lisäänny, näköjään yhteiskunnassa köyhiä pitää olla, kukaan ei heidän etujaan aja.

lassinpalsta
Loimaa

Vanhoihin moottoripyöriin hurahtanut ukko.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu