Verotuksesta
Verotuksesta.
Jouduin keskusteluun tahon kanssa joka on aina oikeassa kaikissa asioissa ja siitä tämä kirjoitus jossa ei ole käytetty tekoälyä.
Kuulemma palkan on ansainnut kaikki työntekijät, se on tietenkin niin mutta ihan kaikki ei sosiaalituen varassa pyöri eikä sillä kaikkia palkkoja maksella, rahaa tarvitaan siihen esimerkiksi verotuksen kautta eli täydellisen sosialismin toiminta vaatii vielä paljon tekemistä vaikka rahaa kiertää paljon saman tien yhteiskunnan kautta.
Olisi varmaankin pitänyt kysyä toisella tavalla tai jättää kokonaan kysymättä kun kysyin että ymmärrän hyvin näitä hölmöjä ja pätemättömiä pääministereitä että ne ottavat velkaa vaikka ei tarvittaisikaan mutta minkä ihmeen takia se maailman viisain ja kaunein pääministeri sitä otti ?, kaiken lisäksi pandemia oli peruste vain
noin puolelle siitä velasta mitä otettiin, no joo, se siitä.
Kopioin omasta verokortista mitkä ennakonpidätys prosentit minulla on eli n.1400 euron brutto eläkkeestä 9,5 % , 9000 euron/vuosi ansio 18 % ja yli menevältä 30 %. Ennakonpidätys on selvää pässinlihaa, muut onkin vähän vaikeampaa.sähkövero ja alv näyttää olevan lähes yhtä suuri, ainakin minun laskussa, eli noin 50 % yhteensä. Alv:n osalta on pakko varovasti arvioida koska veropohja on niin laaja ja monia vaikuttajia on veroon, vesi ja jätevesi, vakuutukset koti ym. remontit, korjaukset, huonekaluostot, jätemaksu verot, lisäksi kiinteistöverot, autovakuutusverot, ajoneuvoverot, käyttövoimaverot, ym. esimerkiksi kauppias maksaa oston ja myynnin erotuksesta alv:n kuukausittain myös minun ostoksista. Näitä joudun arvioimaan ja jokainen voi pitää sitä halpana tai kalliina miten haluaa, tämän kirjoituksen tarkoituksena on se että veroja maksetaan koko ajan myös siitä mitä ostetaan.
Kun otetaan huomioon kymmenet vuodet jolloin on verotettu Suomessa verorahoja pitäisi olla kertynyt vaikka kuinka paljon mutta ei, joka vuosi joudutaan maksamaan uudet verot eikä ne riitä vaan joudutaan ottamaan velkaa.
Lisääntyykö kulut niin paljon vai poltetaanko niitä rahoja nuotiolla no ei, vaan mitä ilmeisemmin ne jaellaan pitkin niin sanottua ”huitsin nevadaa” eikä niistä jää kuin mieto haju leijumaan Suomen kansalaisille.
Tässä kohti olisi hyvä ymmärtää se valtion talouden ja kansantalouden iso ero jonka Alsion Ari eräässä plogissa toi esiin.
Kansantaloudelle siis kansalaisille ei ainakaan veronkorotuksista ole paljon iloa ne menee niin kuin suuri osa myös kaikista verotuloista valtiontalouteen.
Summista voi aina riidellä tärkeintä on kuitenkin se periaate että missä ne valtavat summat on mitä verotuksella on kerätty, mitä ilmeisemmin joka vuosi on lisätty kuluja sen takia että kaikki rahat menee ja kun ne on kirjattu lakiin pitääkin mennä, uusi vuosi aletaan nollasta, todennäköisesti nyt alkaa tulla pää vetäjän käteen ja pitäis tehdä jotain vai pitäisikö.
Eläke, netto 1267,- ennakonpidätys 133,- sähkövero+alv 100,- alvit arvio 200,- auton polttoaine vero 150,- tupakka ja alkoholi 360,- minä siis saan 1267euroa ja valtio saa samantien 583,- 46 % tai 943,- 74 %.
Tässä on muistettava että eläke ei riitä näihin kaikkiin eli on pakko karsia, tupakka ja alkoholi on hyvin määräävässä asemassa, minua se ei haittaa koska en ostaisi muutenkaan niitä.
Jos sitten saan vähän palkkaa eläkkeen lisäksi eli yhteensä 2000,- on 1759 netto minä saan 1759,- ja valtio saa saman tien 691,– 39 % tai 1051,- 59 %.
Jos saan palkkaa yhteensä 3000,- 2387,- netto minä saan 2387,- ja valtio saman tien 1063,- 44 % tai 1423,- 59 %.
Nythän on niin että yhtä lailla valtion- kuin kaikkien muidenkin taloudessa pätee se että kun tarvitaan rahaa johonkin, hyvinkin aiheelliseen, niin päätetään pyytää vähän enemmän, jos vaikka sattuisi saamaan.
No, saatiin tai ei niin seuraavalla kerralla pyydetään vielä enemmän (kuin todellisuudessa tarvitaan) ja saadaan vähän enemmän kuin tarve on.
Sitten tulee se ongelma. Saatu raha täytyy käyttää koska eihän voida näyttää että pyydettiin ja saatiin liikaa. Sehän tarkoittaisi että uskottavuus menisi ja seuraavalla kerralla ei varmasti saada edes tarpeeksi.
Näin keksitään, ja tässä ennenkaikkea kunnat ja erilaiset yhteisöt ovat hyvin kehittyneitä, tekemistä ”loppurahalle”, jotain joka on vähintään sellaista että osa kansalaisista katsoo tarpeelliseksi.
Ja näin ralli jatkuu, vuodesta toiseen.
Ja tuo kaikki on inhimillistä.
Ilmoita asiaton viesti
Verotuksen voi ajatella ilmentävän tavan pattitilannetta yhteisemmässä toiminnassa, joka on mennyt yksilömäärän suhteessa vaikeammaksi, aiempaan keräilijätalouteen verrattua.
Vaikka sitä veroa olisi kuinka isona, ja siihen liittyviä päätöksiä… näistä välttämättä voi päätellä paljoa, edes sen suhteen, mitenkä painoa kohdentuu kompensoivasti kuten tasapainotuksellisista syistä on ajateltu tarve.
Systeemin ongelmat eivät välttämättä avaudu riittävästi verotuksen kautta.
Näitä langanpäitä on paljon potentiaalisina, mutta langanpäiden avaavuutta kannattaa arvioida, ts sitä, mikä voi johtaa osumaan todennäköisesti, ja mikä vähemmän.
P: Jos tarkoitus on lähteä tosi vaikeilla ja erikoisilla… näiden käsittely jää expeteille, mikä vaikka ei olisi heti ongelma, … ajastaan samaa kuin diktatuurin ongelma.
P on hyppäävän oloinen päätelmä (HOP). Näitä on syytä olla mukana, kun tieteen tekemisessä on ns must, vaikka julkisuudessa prosessitekijä ei ns näkyisi merkittävänä, vaan toisen tyyppisten kiikuttelu näytille.
Teemaan ja siihen liittyvään päätemään nähden, HOP on jotain aivan muuta, ts vahvasti sitä, mitä tuonut esiin tässä:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhamyllarinen/rakkaat-elaimet-joita-syomme/#comment-4236906
Kannattaa keskittyä substanssin tajuamiseen, ei nimikkeisiin, joilla on tarkoitus viitata maailmaan.
Että ryhdytään olemaan AI-konetta tavalla, joka ei ihmiselle luontaista… varmasti korostaa sitä masiinaa ja sen jatko-inkarnaatioiota, sekä AIn toimitussektoria, joka on tietysti olemassolevana jees, vaikkei ainoa, eikä itseistarvitsevuutena tosi tuottava kaikille.
AI-masiina (erilaisina toteutuksenee) voi tarvita paljon (tai vähän), mutta kun on välinekäytössä, ei tule sekään tarpeidensa puolesta ruokituksi, kun emme tuollaisten rakennelmien tarpeista oikeasti tiedä kovin paljoa, vaan enemmän siitä tarkoituksesta, johon me ne kytkemme.
Ilmoita asiaton viesti
Me vanhemmat ihmiset mitä ilmeisemmin ajattelemme eri tavalla kuin tämän ajan ihmiset vallankin nuoret.
Me boomerit hommataan tarvittavat rahat jostain, ehkä me ymmärretään että verotuksella se on helppo tehdä mutta täytyy olla jotain mista se vero tulee.
Nykyisille ihmisille rahaa ”sataa taivaasta” eli ei missään tapauksessa sen eteen tarvitse tehdä mitään, se on tyhmää, riittää kun perustelee/vaatii.
Ilmoita asiaton viesti
En epäile.
Höperyyttä ei kuitenkaan välttämättä tämän enempää olla tukemassa, vaikkei osaisi analysoida tilannetta tarkemmin, ja löytää kohtaa, jossa homman voi sanoa valuvan kohti ongelmaa.
Ymmärrätkö pointin?
On tosiaan paljon sivuviitteitä, jotka kertovat tilanteesta suoraan.
Jos järjestelmä täytyy todeta vain yhdellä tavalla sopivaksi tai ei-sellaiseksi… tilanteen korjaus voi jäädä mahdottomuuden puolelle.
Odotahan kun järjestelmä on bunkkerisempi.
En tarkoita, että tässä tosiaan olisi tietää, mistä aiheutuu tarkasti ottaen, ja kuka taustalla, vai tarvitseeko olla ketään.
Mieleen tullut näistä rikosjännäreiden huippuviritelmät, jotka toteutettu äärimmäisellä oivaltavuudella.
Kuvionrakentamisen keissi josta tässä puhutaan, voi reaalisena olla tajunnalllisesti toista tasoa (T) tai tasottomuutta (ET). Siinä avautuu enemmän sektoria (T..ET).
Samaan tullut vihjattua, eri sanakääntein.
On alueita, joihin ei sovelleta mitään sellaista, mikä muissa yhteyksissä olisi yhtä varteenotettavuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Kannattas kaikkien laskee näin kuin Lauri
Ilmoita asiaton viesti
No, työttömät maksavat etuuksistaan 20% veroa riippumatta paljonko niitä saa.
Muutenkin verojärjestelmässä pienituloiset työssäkäyvät aina keskituloisiin saakka on järkevää verotusta mutta sitten kun mennään suurituloisiin, niin siinä alkaa sitten valtavan suurta hajontaa, että osa maksavat sen verojärjestelmän mukaan, osa tekevät tiukkaa ja aggressiivista verosuunnittelua ja osa kiertävät verojärjestelmän veroparatiisien kautta.
Tämä loppuosa pitää kitkeä pois tuhlaamasta valtion kirstusta vaan kerätä ne talteen.
Olen verottajalle vuosia sitten ilmoittanut, että verotukseni on pari prosenttia korkeampi ellei muulloin ilmoiteta. Veronpalautukseni on aina iso lopussa. Tämä isompi verotus johtuu siitä, että ikinä ei tiedä josko työni olisi vuorotyötä tai jotain muuta, niin ei siinä halua ruveta säätämään kaiken aikaa. Helpompaa on nostaa muutama veroprosentti, niin ei tarvitse stressata sen kanssa yhtään mitään.
Ilmoita asiaton viesti