Kunhan sull’ on – jou jou – niinku oikeit näkemyksii…

Arvoisa Suomen hallitus,

Haluan muistuttaa teitä Suomen perustuslaillisista lainkohdista, jotka turvaavat sananvapauden maassamme. Perustuslain 12 § säätää, että jokaisella on sananvapaus, joka sisältää oikeuden ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä. Tämä perusoikeus muodostaa perustan kaikelle viestinnälle ja tiedonvälitykselle Suomessa.

Yleisradio (Yle) on julkisen palvelun media, jonka tehtävänä on tarjota monipuolista ja laadukasta tietoa, ohjelmistoja ja palveluja kaikille suomalaisille. Ylen perustehtävänä on huolehtia kansalaisten oikeudesta saada tietoa, ei esittää ”oikeanlaisia” mielipiteitä. Tiedonvälityksen tulee perustua objektiivisuuteen ja tasapuolisuuteen, eikä se saa kallistua tietyn mielipidesuunnan edistämiseen.

Kun kansalaisille tarjotaan mahdollisuus kommentoida Ylen sisältöjä, on tärkeää, että heidän kommenttinsa käsitellään oikeudenmukaisesti ja tasapuolisesti. Kommenttien ei tule olla alttiina mielipiteen mukaiseen seulontaan, vaan kaikki sääntöjen mukaiset kommentit on julkaistava. Tämä takaa monipuolisen ja avoimen keskustelun, joka on elintärkeä demokraattiselle yhteiskunnalle.

Suomen kansa ei ole mikään perässä vedettävä lammas tai Brio-lelu, vaan se koostuu aktiivisista ja tiedostavista yksilöistä, jotka tuovat mielipiteensä esiin väsymättömästi ja sinnikkäästi. Tämä muistuttaa meitä esimerkiksi Marikin ja hänen pikkusiskonsa laulusta ”Ge mig mina köttbullar”, jossa vaaditaan rohkeasti omaa osuutta.

On tärkeää, että kaikki osapuolet ymmärtävät tämän ja tottuvat avoimeen keskusteluun ja monimuotoisten mielipiteiden kunnioittamiseen. Tämä on olennainen osa Suomen demokraattista ja sananvapauteen perustuvaa yhteiskuntaa.

Ystävällisin terveisin,

Kansalainen ja politiikan väsymätön penkkiurheilija

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu