Muuri, rajavartiokoirat ja ylämaan karja rajalle

Käännytyslakia koskeva kiista on saanut monet suomalaiset repimään hiuksiaan. Poliitikot puhuvat, mutta konkreettiset ratkaisut tuntuvat jäävän puolitiehen. Kuten oikeusoppineet toteavatkin: Vaikka Suomessa säädettäisiin millainen laki tahansa, EU-lainsäädäntöä on noudatettava. Onkin aika ottaa härkää sarvista ja tuoda käytännönläheisiä ideoita pöytään. Esittelen ratkaisun, joka on yhtä aikaa järkevä ja toteuttamiskelpoinen: muuri, rajavartiokoirat ja ylämaan karja rajalle.

Ensinnäkin, rakentamalla fyysinen muuri strategisesti tärkeille rajanylityspaikoille, voimme tehokkaasti hallita maahantulijoiden virtaa. Muuri ei ole vain symbolinen ele, vaan konkreettinen este, joka antaa selkeän viestin siitä, että Suomi valvoo rajojaan. Tämä ei tietenkään tarkoita, että suljemme itsemme ulkomaailmasta, vaan että haluamme pitää rajanylitykset hallinnassa ja estää laittoman maahantulon. Muuri on ensimmäinen askel kohti turvallisempaa Suomea.

Toiseksi, rajavartiokoirat ovat osoittautuneet kerta toisensa jälkeen tehokkaiksi rajavalvonnan työvälineiksi. Koulutetut koirat voivat haistaa kielletyt aineet ja löytää piiloutuneet henkilöt, mikä tekee niistä korvaamattoman avun rajavartijoille. Koiriin sijoittaminen on investointi, joka maksaa itsensä takaisin moninkertaisesti. Lisäksi koirapartioiden läsnäolo rajalla toimii ennaltaehkäisevästi ja viestii selvästi, että rajavalvontamme on kunnossa.

Kolmanneksi, ylämaan karjan sijoittaminen rajaseuduille voi kuulostaa epätavalliselta, mutta se on perinteinen ja käytännöllinen ratkaisu. Ylämaan karja on tunnettu sitkeydestään ja kyvystään sopeutua vaativiin olosuhteisiin. Niiden läsnäolo rajalla tekee maaston liikkumisesta haastavampaa ja vähentää mahdollisuuksia luvattomien rajanylitysten toteutumiseen. Samalla se on luonnollinen ja ympäristöystävällinen keino valvoa rajaa.

Politiikassa ratkaisut eivät aina ole yksinkertaisia, mutta tämä yhdistelmä – muuri, rajavartiokoirat ja ylämaan karja – on käytännönläheinen ja toteutettavissa oleva vastaus käännytyslakia koskevaan kiistaan. Isänmaamme turvallisuus ei ole neuvoteltavissa, ja jos poliitikot eivät kykene toimimaan, meidän kansalaisten on astuttava esiin ja ehdotettava ratkaisuja, jotka toimivat.

Tämä ei ole pelkkää puhetta, vaan toimintaa. Suomalaisella sisulla tämäkin kiista ratkeaa. Ratkaisumme eivät saa olla vain retorisia temppuja tai symbolisia eleitä. Niiden täytyy perustua todellisiin tarpeisiin ja toimia käytännössä. Muuri, rajavartiokoirat ja ylämaan karja voivat yhdessä luoda meille turvallisemman rajan, ja samalla viestin siitä, että Suomi pitää puolensa. Tämä on meidän vastauksemme käännytyslakia koskevaan kiistaan – ei pelkkää puhetta, vaan konkreettista toimintaa.

Ja mikä tärkeintä: Topakka viesti Venäjälle, että me suomalaiset pidämme puolemme!

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu