Persut Putinin perhettä?

Persut ja Putin: Ideologista lähekkyyttä?**

Kun pohdimme Perussuomalaisen puolueen ja Vladimir Putinin hallinnon suhdetta, emme voi olla hämmästelemättä. Miten Suomen poliittinen maisema ja Venäjän valtakoneisto voivat olla niin lähellä toisiaan? Tämä on kuin kummallinen perhejuhla, jossa Perussuomalaiset istuvat Putinin pöydässä.

Putinin suomalainen sivupolku

Perussuomalaiset ovat kuin Putinin suomalainen sivupolku. Puolue perustettiin ennen Vladimir Putinin valtaantuloa Venäjällä, ja Timo Soinin isänmaallisen puheenjohtajakauden aikana se oli vahvasti kansallismielinen. Mutta kun Jussi Halla-aho nousi puolueen johtoon, suunta kääntyi kohti Venäjää ja Putinia. Riikka Purra puolestaan on lanseerannut vahvasti Putinin hyödyllisen idiootin käsitettä – machiavellismiä tai ei…

Venäjän sympatiat

Venäjän presidentti Vladimir Putin on saanut sympatioita populistioikeistosta ja kansalliskonservatiiveilta ympäri Eurooppaa. Tämä yhteys toimii molempiin suuntiin: venäläiset ovat rahoittaneet EU-kriittisiä puolueita. Esimerkiksi Britanniassa venäläiset kaksoiskansalaiset ovat tukeneet valtapuoluetta.

Salvinin ihailu

Italian oikeistopopulistisen Pohjoisen liiton eli ”Legan” Matteo Salvini on näkyvimmin ihaillut Putinia. Salvinin tavoin myös Ranskan Kansallisen rintaman johtaja Marine Le Pen on puhunut Putinin puolesta ja vastustanut Venäjään kohdistettuja EU-pakotteita. Viime aikoina myös Paavia on syytetty Putinin kanssa kaveeraamisesta.

Perussuomalaiset EU-Parlamentissa

Perussuomalaiset kuuluvat EU-parlamentissa ID-ryhmään, jossa suurimmat puolueet ovat Kansallinen rintama, Lega ja Saksan äärioikeistopuolue Vaihtoehto Saksalle eli AfD. Vaikka Ruotsidemokraatit on jättäytynyt yhteistyön ulkopuolelle Venäjä-kytkösten vuoksi, Perussuomalaiset ovat edelleen mukana.

Ukrainaa puhuvien järjestöjen tukien epääminen

Viimeaikaisin hämmästelyn aihe on Perussuomalaisen sosiaali- ja terveysministerin tapa evätä ukrainalaisilta järjestöiltä avustukset suhteessa venäjää puhuvien tukemiseen.

Onko Perussuomalaiset Putinin puolue Suomessa? Tämä kolumni ei tarjoa lopullista vastausta, mutta se herättää kysymyksiä. Ehkä meidän pitäisi kaikki istua alas, ottaa kuppi kahvia ja keskustella tästä omituisesta perhejuhlasta.

Unohtamatta viettää samalla kansallista liputuspäiväämme:

Hyvää Minna Canthin ja tasa-arvon päivää 19.3.!!!

🇫🇮🌞🇫🇮🌞🇫🇮🌞🇫🇮🌞🇫🇮🌞🇫🇮🌞🇫🇮

Lähteet:

Perussuomalaiset tekee pesäeroa Putinia tukeneisiin veljespuolueisiinsa Euroopassa – Riikka Purra: ”Hyödyllisiä idiootteja” Yle https://yle.fi/a/3-12361255

Paavi on jälleen vahvasti tukemassa Putinia https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jaakkokorpi-anttila/paavi-on-jalleen-vahvasti-tukemassa-putinia/

Ministeriö hylkäsi lähes kaikki Suomen ukrainalaisten järjestöjen hakemuksista – venäjänkieliset saivat yli miljoona euroa https://yle.fi/a/74-20078543

Keskustelu Bingin kanssa, 16.3.2024

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu