Presidentti Niinistön kausi

– kansanhuumaa vai ponnetonta lymyilyä Venäjän varjossa?
🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺
Suomalaiset ovat viime vuosina seuranneet tarkkaan presidentti Sauli Niinistön toimia, mutta oliko hänen kautensa pelkkää kollektiivista Venäjän pelkoa ja Tukholma-syndroomaa? On vaikea olla ihmettelemättä, miten suomalaiset ovat ihastuneet venäläiseltä kasakalta näyttävään, kasakkavertauksia suoltavaan, Putin-kuiskaajaan.
🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮
Mikä sai ihmiset hurraamaan miehelle, joka pelasi Putinin kanssa pipolätkää ja otti brutaalisti brunaa Putinin kanssa jahdin kannella? Oliko se vain viatonta diplomatiaa vai olemmeko unohtaneet, että Putinin hymy voi olla vain varjo, joka peittää alleen karmivan totuuden? Niinistön läheiset suhteet Venäjän johtoon herättävät kysymyksiä kansan keskuudessa: Olivatko ne todellista ystävyyttä vai kylmää poliittista laskelmointia?
🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺
Suomi on perinteisesti ollut itsenäinen ja puolueeton maa, mutta lipsuttiinko Niinistön kaudella tästä periaatteesta? On ymmärrettävää, että naapurimaan suhteet ovat tärkeitä, mutta missä menee hyvän maun raja? Lähentyikö silloinen valtionpäämiehemme liikaa naapurimme johtoa, vai oliko se vain osa modernia diplomatiaa?
🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮
Niinistön kaudella suomalaiset joutuivat kohtaamaan uudenlaisia turvallisuusuhkia ilmatilaloukkauksista tietomurtoihin, mutta samalla heräsi kysymys omasta itsenäisyydestä ja arvoista. Oliko meidän valtionpäämiehemme valmis puolustamaan näitä arvoja vai oliko hän tosiasiassa vaarassa ajautua liian lähelle naapurin valtarakenteita?
🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺
Suomalaiset ansaitsevat vastauksia näihin kysymyksiin, sillä meidän tulevaisuutemme ja turvallisuutemme ovat jatkossakin 1300 km yhteistä rajaa naapurimme kanssa. Onkin korkea aika tarkastella presidentti Niinistön kautta kriittisesti ja pohtia, edustiko hän pipolätkää pelatessaan todella Suomen kansan tahtoa vai oliko hän vaarassa unohtaa, että Suomen etu ja MAINE on aina ensisijainen.
🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮🇪🇺🇫🇮
Hyvää helatorstaita ja Eurooppa-päivää!!! 🇪🇺

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu