Ottawan sopimus: Puolustusministeri Häkkänen voi vielä pelastaa Suomen leijonan maineen
Suomi, rakas isänmaamme, seisoo jälleen kerran ratkaisevan valinnan edessä. Kansakuntamme turvallisuus on vaakalaudalla, ja nyt on aika kysyä: kuinka kauan meillä on varaa pitää kiinni Ottawan sopimuksesta, joka kieltää jalkaväkimiinat? Taloustutkimuksen 2023 tekemä kysely paljasti sen, että suomalaisten mielipiteet tästä kriittisestä asiasta ovat jakautuneet. **46 %** kansasta kannattaa irtautumista, **39 %** vastustaa, ja **15 %** on epävarmoja. Yhtä kaikki: Kansa on herännyt siihen tosiasiaan, että nykyisessä maailmantilanteessa on otettava käyttöön kaikki mahdolliset keinot kansallisen turvallisuuden varmistamiseksi.
Viimeisimmän kyselytutkimuksen mukaan (lähde: Copilot), joka tehtiin heinäkuussa 2024, 68% suomalaisista kannattaa Ottawan sopimuksesta irtautumista, kun taas 32% vastustaa sitä. Piirakat nyt tällä kertaa sikseen.
Tässä kohtaa katseemme kääntyvätkin vahvasti puolustusministeri Antti Häkkäseen, mieheen, joka on jo osoittanut olevansa tehtävänsä mittainen. Ministeri Häkkänen on toiminut määrätietoisesti ja jämäkästi, erityisesti venäläisten kiinteistökauppojen rajoittamisessa. Hänen toimillaan on varmistettu, ettei kansallinen turvallisuus vaarannu, ja että Suomi pysyy turvallisena myös tulevaisuudessa. Myös puolustusministeri Kaikkonen oli asiassa tehtäviensä tasalla.
Häkkäsen poliittinen ura on ollut vakuuttava ja nousujohteinen. Hän on kyennyt nostamaan kansakunnan kannalta elintärkeitä asioita julkiseen keskusteluun, kuten hän teki viimeksi Ylen Ykkösaamussa. Häkkänen ei epäröi puuttua hankaliinkaan kysymyksiin, vaan hän toimii päättäväisesti ja johdonmukaisesti.
Erityisen arvokasta on Häkkäsen realistinen ja tervejärkinen suhtautuminen Venäjään. Siinä missä monet vanhan polven poliitikot suhtautuivat naiivin optimistisesti itänaapuriin, on Häkkänen aina pitänyt jalkansa tiukasti maassa. Hänen skeptinen asenteensa on osoittautunut oikeaksi, ja juuri tällaista realismia Suomi tarvitsee tässä ajassa.
Nyt on Häkkäsen hetki – ”Momentum”, sanoisi Juhani Tamminen. Hänellä on mahdollisuus pelastaa Suomen leijonan maine ja varmistaa, että maamme on valmis kohtaamaan kaikki uhat. Päättäväisesti irtisanoa Ottawan sopimus on askel, jota emme voi enää viivyttää. Kansa seisoo puolustusministerin takana, ja on aika toimia kansallisen turvallisuuden puolesta – nyt, ei myöhemmin.
Meidän on yhdessä varmistettava, että Suomen leijona seisoo vahvana ja ylpeänä – nyt ja aina. Ottawan sopimuksen irtisanomisella Häkkänen voi osoittaa Mikkelin olevan mainettaan parempi!🇫🇮✌🏼
Lähteet:
ChatGPT, 8.8.2024
Copilot (Edge), 10.8.2024
Ylen Ykkösaamu, 2.3.2024
Häkkänen topakkana venäläisten kiinteistökaupoissa, https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/79d26f18-f2a0-4c34-a226-eaff142053d1
Jo Kaikkonen kiinteistökaupoissa tarkkana, https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010615631.html
https://www.ksml.fi/uutissuomalanen/7335669
Maailma muuttuu ja Suomen on pysyttävä muutoksessa mukana. Nykyhetkeen sopimattoman Ottawan sopimuksen irtisanomisen tiedottaminen varmistaa osaltaan itärajan pitävyyttä kaikelta ylimääräiseltä liikenteeltä.
Ilmoita asiaton viesti
Tällaisena digiaikana, jos Venäjä käyttää ihmisiä ihmisaseenaan järjestäen heille kyydit lähtömaista itärajalle, on tiedonkulku itärajalla piilevästä vaarasta, kuten itselaukeavista maamiinoista, mielestäni entistä tärkeämpää!
Näin ollen ihmiset osaavat välttää Venäjän käyttämiksi ihmiskilviksi joutumista, jo lähtömaissa.
Jos taas uutisoidaan, että rajalla odottamassa monivaihteiset polkupyörät rajanylittäjiä, se on kuin sanoisi: Tervetuloa.
Vaikka sitten rajanylittäjät lopulta paleltuisivatkin pakkaseen, voivat he erehtyä ajattelemaan, että heitä odottaa täällä Pohjolassa paremmat olot.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen tulee irtautua Ottawan sopimuksesta silläkin perusteella että meihin vihollisena suhtautuva Venäjä ei ole siinä mukana.
Ottawan sopimuksella on hyvä tarkoitus, mutta Suomelle se ei kertakaikkiaan käy. Ymmärrän että Suomi halusi näyttää hyvää esimerkkiä, mutta tässä asiassa, kuten rajaturvallisuudessa, meidän on ennen kaikkea ajateltava oman maamme turvallisuutta ja puolustuskykyä eikä idealismille ole siinä sijaa. Venäjän hyökkäys Suomeen ei ole enää mikään teoreettinen kysymys, vaan todellinen uhka johon meidän on varauduttava kaikin keinoin.
Ilmoita asiaton viesti
Tunnollinen ns. ”hyvänä esimerkkinä” olo ei ole kovin viisasta, jos siitä seuraa, että joutuu Venäjän teurastuksen kohteeksi.
Parempi olla kova ja huolehtia omasta puolustuksesta päättäväisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Ainiin ja piti vielä lisätä, että suomalaisten perinteisiä Venäjän karhu -vertauksia ei tulisi miina-asiassa myöskään unohtaa:
Haavoittunut karhu on tunnetusti vaarallisimmillaan. Häviö Kurskissa on suuri haava Venäjälle.
Ei tarvitse olla marjastajaa suurempi Venäjä-tuntija ymmärtääkseen, että nyt on ns. Momentum varmistaa itärajan miinoitus.
Ilmoita asiaton viesti