Rohkea rokan syö

Rohkea rokan syö: Suomen ennakoivuus Ahvenanmaan demilitarisoinnin purkamisessa ja NATO-joukkojen sijoittamisessa

Suomi on aina ollut tunnettu rohkeudestaan ja ennakoivasta asenteestaan. Tämä on ollut erityisen tärkeää viime vuosina, kun maailmanpolitiikka on ollut epävakaampaa kuin koskaan. Suomen on tärkeää jatkaa tätä ennakoivaa asennettaan, kun se käsittelee Ahvenanmaan demilitarisoinnin purkamista ja NATO-joukkojen sijoittamista Ahvenanmaalle.

Ahvenanmaan demilitarisointi on ollut tärkeä osa Suomen turvallisuuspolitiikkaa jo vuosikymmeniä. Kuitenkin viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet, että tämä politiikka ei ehkä ole enää riittävää. Venäjän aggressiivinen käyttäytyminen Ukrainassa on osoittanut, että Suomen on oltava valmiimpi puolustamaan itseään ja liittolaisiaan.

NATO-joukkojen sijoittaminen Ahvenanmaalle on yksi tapa, jolla Suomi voi lisätä turvallisuuttaan. Tämä ei ole helppo päätös, mutta se on välttämätön, jos Suomi haluaa pysyä turvallisena. Suomen on oltava aloitteellinen tässä asiassa ja tehtävä kaikkensa, jotta se voi saavuttaa tämän tavoitteen.

Ukrainan ja Venäjän välisen ydinkieltosopimuksen jälkeinen verenvuodatus Ukrainassa on muistutus siitä, että ennakoiva asenne on tärkeä myös sodankäynnissä ja tosipaikan tullen sopimuksilla on hyvin vähän painoarvoa. Paasikiven ja hänen seuraajiensa aikuinen reaalipolitiikka onkin viimeistään nyt tullut tiensä päähän. Suomettuneisuuden pölyt on pyyhittävä pois ja Suomen on oltava valmis vastaamaan tuleviin haasteisiin ja varmistamaan, että sen kansalaiset ovat turvassa.

Lemminkäisen äiti on yksi suomalaisen mytologian tunnetuimmista hahmoista. Hänen sanomansa ennakoinnin tärkeydestä sodankäynnissä on edelleen ajankohtainen. Suomen on oltava rohkea ja ennakoiva, jotta se voi pysyä turvallisena ja suojella kansalaisiaan.

Lemminkäisen äiti

https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Lemminkäisen_äiti

1Yle 2Iltalehti 3Ilta-Sanomat

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu