Työmarkkinakriisi vaatii uuden suunnan: Kansan ääni on kuultava!
Suomen työmarkkinakriisi on herättänyt huolta kansalaisten keskuudessa, kun vaikeina koetut muutokset sairaslomapäivien palkattomuudessa, ansiosidonnaisen työttömyysturvan heikennyksissä ja irtisanomissuojan heikennyksissä painavat työntekijöiden arkea. Tämä tilanne ei kuitenkaan ole kestävä, ja on aika etsiä yhteisymmärrystä ja kestäviä ratkaisuja.
Oppositiopuolueiden vastustus hallituksen esitystä kohtaan heijastaa huolta kansalaisten oikeuksista. On tärkeää, että poliittiset voimat yhdistävät voimansa kansan hyvinvoinnin eteen ja työskentelevät yhdessä kestävien ratkaisujen löytämiseksi.
Työministeri Satosen mainitsemat Ruotsin poliittiset lakot herättivät kysymyksiä, kun väite rajoitusten kestosta osoittautui virheelliseksi. Tämä korostaa tiedon tarkistamisen ja avoimen keskustelun tarvetta päätöksenteon perustaksi.
Kansan vastustus hallituksen työelämäheikennyksiä kohtaan on selvää, ja poliittisten päättäjien on kuunneltava aktiivisesti ihmisten ääntä. Koska valta Suomessa kuuluu perustuslain mukaan kansalle, on tärkeää tunnustaa, että nykyiset työelämäheikennykset voivat olla ristiriidassa maamme perustuslain kanssa.
Tänään on päivä, jolloin hallituksen luottamuksesta äänestetään. Tämä äänestys on mahdollisuus korjata suunta ja ottaa huomioon kansalaisten huolenaiheet. Ehdotan, että rakennetaan yhteinen tie eteenpäin, kuunnellaan kansan ääntä ja tehdään päätöksiä, jotka palvelevat kaikkia suomalaisia.
On aika luoda ratkaisu, joka kunnioittaa perustuslakiamme ja varmistaa oikeudenmukaisen työelämän kaikille suomalaisille.
Työlainsäädännön uudistus jatkossa osoittaakin, onko suomalaisen onnellisuuden kaava 1:1 (kansalainen ja oikeuskansleri) vai 1:2 (kansalainen ja oikeus- sekä apulaisoikeuskansleri)!
Lähteet:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/501941de-483e-450e-81c3-4fcfcf5ab34b
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b4fc00dd-c126-4cfd-95e0-1abcf7dfacea
https://www.lapinkansa.fi/eduskunnassa-kasittelyssa-opposition-valikysymys-t/6231752
https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/6574061https://www.satakunnankansa.fi/kolumnit/art-2000010236801.html
https://yle.fi/a/74-20075043https://www.pam.fi/artikkelit/porukka-kylla-tietaa-miksi-ollaan-lakossa/https://yle.fi/a/74-20074565
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010241974.html
Sopikoot työmarkkinaosapuolet ammattiyhdistys ja työnantajat asiasna työmarkkinakriisissä ja hallitus eduskunnan kanssa vastuunaan lainsäädännöstä.
Tärkeintä on nyt, että hallitus ei enää ikinä alistu sosialistisen vähemmistön vaatimaan kolmikantaisen paluuseen juurikin niistä syistä, jotka johtivat v. 2008 jälkeen tämän maan hyvinvoinnin rahoituksen alasajoon ja vientituotannon romahdukseen.
Ilmoita asiaton viesti
Monestihan kansan ääntä kuullaan äänestyksissä, kuten eduskuntavaaleissa. Niissä ei kuitenkaan kansa pääse suoraan äänestämään mielestään parasta hallitusohjelmaa.
Hauskana mielikuvitusleikkinä: puolueet esittelevät reippaasti ennen vaaleja omat hallitusohjelmansa ja sitten muodostavat vaaliliittoja parhaaksi näkemänsä hallitusohjelman taakse. Pääministeriksi tulee hallitusohjelmapuolueen pj. Näin RKP tai KD voisivat saada pääministerin paikan, kunhan niiden hallitusohjelma olisi hyvä sekä liittoutuvien puolueiden että äänestäjien mielestä.
Ilmoita asiaton viesti
Ja siinä kyllä demokratian perusajatus hukkuu kuin lapsi pesuveden mukana, jos kannatukseltaan pienin tai pienempi alkaa määräillä, jos se on vain sillä hetkellä isompien edun mukaista…
Ilmoita asiaton viesti
Pienissäkin puolueissa voi olla päteviä poliitikkoja, joista ei kuitenkaan saada pääministeriä nykymenolla. Sehän tuossa nyt oli taka-ajtuksenani. Hallitusohjelmasta äänestäminen toisi kuitenkin kuluttajansuojaa äänestäjillekin.
Ilmoita asiaton viesti
Hallitusohjelmasta äänestäminen olisi hyvä askel oikeaan suuntaan.
Demokratiaa sen sijaan murentaa tällainen nykytrendi, jossa puolueisiin valitaan sileiden poskien perusteella ehdokkaiksi nuoria naisia, jotka pian eduskuntaan päästyään nakkaavat vaalilupaukset roskikseen ja alkavat ajella Mersuilla ja Bemareilla.
Ei tällä nykymenolla ole mitään tekemistä demokratian kanssa!
Ilmoita asiaton viesti
Marinin hallitus oli ja meni – ja nyt hän heiluttelee Chanelin laukkua kuin täti Monica. Suuri kansallinen tragedia suomalaisen demokratian kannalta. Ei voi kiistää.
Se oli se, mutta nyt on nyt. Nyt ei pelata sitä vastaan, että uusi Marin pääsisi heiluttelemaan lopulta Chanelin laukkua, vaan ollaan rakentamassa yhteistä tulevaisuutta, jossa kaikilla suomalaisilla on mahdollisimman hyvä olla. Sen vuoksi kansan painava sana on työlainsäädännön uudistuksessa yksinkertaisesti kuultava.
Hyvä kirjoitus aiheesta, joka sattuu olemaan vasemmistosta (voisi olla oikeistostakin):
https://www.ts.fi/lukijoilta/6249213
Ilmoita asiaton viesti