Terveiset pimiältä keskiajalta

Yhdenvertaisuusvaltuutettu suosittelee, että uimahallit sallisivat burkinien käytön, ja katsoo niiden kiellon olevan syrjintää https://www.syrjinta.fi/-/yhdenvertaisuusvaltuutettu-burkinit-tulisi-sallia-uimahalleissa

Toivoisin yhdenvertaisuusvaltuutetulta laaja-alaisempaa katsantokantaa. Meillä on yli sadan vuoden ajan ollut maassamme islaminuskoinen vähemmistö, tataarit, ilman huiveja katukuvassa, saati burkineja uimahalleissa.

Kaikkien tiedossa on, että maailmassa on tälläkin hetkellä maita, joissa naisia rangaistaan huivittomuudesta. Ruotsiin muuttanut somalipakolainen Mona Walter on kertonut, että huivipoliiseja on nykyään jopa Ruotsissa. En ihmettelisi, vaikka heitä olisi Suomessakin. Mona Walterin nuoruudessa huiveja ei ollut edes Somaliassa, nyt niitä on pikkutytöilläkin pääkaupungissamme.

Huivit ja burkinit eivät ole islamin, vaan naisia ja tyttöjä alistavan kivikautisen asennemaailman vaatimuksia.

Pahinta huivissa on se, minkälaisen viestin se antaa kyseisen kulttuurin miehille. Viestin, että nainen on vastuussa miehen seksuaalisuudesta. Viestin, että pikkutytönkin on oltava kaavussa, jotta mies voi hillitä halunsa. Miten voimme koskaan saada seksuaalirikoksia alenemaan, jos sallimme kyseisen kulttuurin miehille tällaisen asennemaailman, nyky-Suomessa?

Suomen naiset ovat saavuttaneet maailman mittakaavassa harvinaisen tasa-arvoisen, yhdenvertaisen aseman suhteessa miehiin.  Miten nurinkurista on, että nyt tasa-arvoamme on vaarantamassa yhdenvertaisuusvaltuutettu, joka lyhytnäköisesti vaatii toimia, jotka vakiinnuttavat tyttöjen ja naisten alistamisen osaksi yhteiskuntaamme. Ei anneta sen tapahtua.

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS) Olen ehdolla HOK-Elannon edustajiston vaaleissa vuonna 2020 nrolla 973

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu