Ainoa pistos tulisi olla pistos päättäjän omatunnossa

Tartuntatautilan 48a §:n voimassaolo päättyi vuoden 2022 lopussa, ja hyvä niin. Poikkeuslaki käytännössä pakotti hoitohenkilökunnan ottamaan koronarokotteen, tai jäämään palkatta.

Poikkeuslaki ei kunnioittanut maanosamme johtavan ihmisoikeusjärjestön, Euroopan neuvoston 27.1.2021 antamaa julkilausumaa (päätös nro 2361/2021): https://pace.coe.int/en/files/29004/html

Euroopan neuvoston julkilausuman mukaan jäsenvaltioiden olisi tullut informoida kansalaisiaan siitä, että koronarokote ei ole pakollinen ja että kenenkään ei tule joutua poliittisesti, sosiaalisesti tai muutoin painostetuksi rokotteen ottamiseen, ellei sitä itse halua ottaa. Euroopan Neuvoston julkilausuman mukaan kenenkään ei myöskään olisi pitänyt tulla syrjityksi sen vuoksi, että ei ole rokotuttanut itseään, joko mahdollisten terveysriskien vuoksi tai siitä syystä, ettei ole halunnut ottaa rokotetta. Rokotteiden sivuvaikutuksista olisi pitänyt jakaa läpinäkyvästi tietoa. Rokotetodistuksia olisi tullut käyttää vain siinä tarkoituksessa, että seurataan rokotteen tehokkuutta sekä mahdollisia sivu- ja haittavaikutuksia.

Miksi selkeäsanaisesta ihmisoikeusjärjestön julkilausumasta huolimatta kansalaisten oikeudet tulivat niin törkeällä tavalla loukatuiksi vuosina 2021-2022? Kuinka näin pääsi käymään? Oliko syynä ministereitten ja heidän avustajiensa osaamattomuus ja kokemattomuus? Koronarokotteeseen liittyviä lakeja on käsitelty perustuslakivaliokunnassa. Miksi siellä kuultavina olleet ihmisoikeusasiantuntijat eivät antaneet painoarvoa Euroopan Neuvoston julkilausumalle? Miksi vallan vahtikoira, media, keskittyi vain rokottamattomien syyllistämiseen ja solvaamiseen, sen sijaan, että olisi tehnyt työtään.

Suomessa ollaan oltu arkoja tuomitsemaan poliittisia toimijoita kansan edun vastaisesta toiminnasta edes moraalisella tasolla. Caruna-kaupat ja EU-tukipaketit eivät ole saaneet äänestäjiä kaikkoamaan.

Koronarokotteiden kanssa tultiin konkreettisesti kansalaisten iholle, ja vietiin niskoittelijoilta heidän toimeentulonsa. Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, saako edes tämä äänestäjät reagoimaan tulevissa eduskuntavaaleissa, ja miten.

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu