Aprillia ja vastasyntyneelle kuravettä päälle

Uusi äitiyslaki tuli voimaan 1.4.2019. Äitiyslailla matkitaan aiempaa isyyslainsäädäntöä, vaikka isyyden tunnustamis- ja vahvistamislainsäädäntö ei äitiyteen sovellu.

Isyyslainsäädäntömme on lähtenyt siitä, että lapselle, jolla ei ole isää, vahvistetaan isä. Isyys on pyritty varmistamaan siten, että isäksi vahvistetaan se, joka oikeasti on lapsen isä. Avioliitto on luonut olettaman isyydestä, mutta laissa on mekanismit isyyden kumoamiseksi tilanteessa, jossa isäksi on vahvistettu väärä henkilö.

Nyt äitiyslailla lapselle, jolla jo on äiti, vahvistetaan toinen äiti. Jokainen tietää, että tämä toinen äiti ei oikeasti ole lapsen äiti, mutta silti hänet vahvistetaan äidiksi. Se, että sateenkaariväen miellyttämisen halusta on luotu tällaista lainsäädäntöä, ei ole ajallemme kunniaksi. Olemme mukana näytelmässä, josta kaikki osapuolet tietävät sekä näyttämöllä että katsomossa, että kyse on teeskentelystä.

Lasten yleissopimuksessa Suomi on sitoutunut takaamaan jokaiselle lapselle oikeuden vanhempiinsa, oikeuden tuntea heidät ja olla heidän kasvatettavanaan. Tämän Suomi on pyrkinyt takaamaan isyyslain avulla, jotta jokaiselle vastasyntyneelle saataisiin vahvistettua oikea isä. Nyt Suomi on, vastoin kansainvälisiä sitoumuksiaan, vienyt lesboparin lapselta oikeuden vanhempiinsa, samoin kuin siltä lapselta, jonka yksinäiselle äidille yhteiskunta tarjoaa lapsettomuushoitoa.

Meillä oli ja on lainsäädäntö olemassa tilanteeseen, jossa joku haluaa adoptoida lapsen. Siinäkään ei adoptiovanhempia vahvisteta lapsen äidiksi tai isäksi, vaan adoptiovanhemmiksi. Tämän olisi olettanut riittäneen myös lesbopareille.

Lopuksi sille kommentoijalle, joka sanoo kysyy ”keneltä se on pois, jos lapsella on kaksi äitiä”. Kysyn vastakysymyksen: keneltä se on pois jos lapsella on kaksi vasenta jalkaa, sen sijaan, että hänellä olisi oikea ja vasen jalka. Kuten kysyjälläkin todennäköisesti on.

 

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu