Demarilla natsat, tahto puuttuu?

Hallituksen ajo kaksilla rattailla postiasiassa hakee vertaistaan:

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8a765b99-2ce4-4b7c-a595-72981b20b567

Pääministeri Antti Rinne (sd) uhoaa, että työehtoshoppailun on loputtava, ja samaan aikaan hänen hallituksensa siunauksella harjoitetaan mitä räikeintä työehtoshoppailua.

Tässä asiassa päätäntävalta on Suomen hallituksella. Tämä on nyt sitä hallinto- ja toimeenpanovaltaa, joka nimenomaan kuuluu hallitukselle, ei kenellekään muulle. Hallituksen ei tarvitse sotkeutua itse työmarkkinaneuvotteluihin, vaan päättää pelkästään siitä, mihin työnantajaliittoon valtion omistaman yrityksen tytäryhtiö kuuluu.

Valtio omistaa Postin, ja omistajavaltaa Postissa käyttää Suomen hallitus ja sen omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd). Kyse on siitä, hyväksyykö Suomen hallitus Postin työehtoshoppailun vai ei. Jos se ei hyväksy, korjausliike on helppo: tehdään tarvittavat Postin ja sen tytäryhtiön päätökset, joilla tytäryhtiö siirtyy takaisin toiseen työnantajaliittoon, ja tarvittaessa pakotetaan tähän pitämällä ylimääräinen yhtiökokous.

Jos taas Suomen hallitus hyväksyy työehtoshoppailun, on ymmärrettävää, että Paatero selittelee, piiloutuu Postin hallituksen päätösten selän taakse, sen sijaan, että ryhtyisi omistajan ominaisuudessa käyttämään ylintä päätäntävaltaa.

Mitään ”neljän asiantuntijan komiteaa” ei tarvita, jos Paaterolla ja Rinteellä olisi aito ja vilpitön halu toimia asiassa ryhdikkäästi. Tai olisi edes poliittista pelisilmää ymmärtää, että tällä lakolla on Suomen kansan tuki. Suomen kansa haluaa toimivan postin, eikä toimivaa postilaitosta voi olla ilman kohtuullista palkkatasoa.

Nyt punnitaan demarien todellinen ajatusmaailma: ovatko he duunarin asialla, kuten väittävät, vai pitäisikö demarien siirtyä sinne salin oikealle laidalle todellisena äärioikeistona.

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu