Hallitus panikoi rajoitustoimillaan

Hallitus, THL ja mediakin lietsovat korona-paniikkia korkeilla uusilla tartuntamäärillä. Samaan aikaan vakavasti sairastuneiden ja kuolleiden määrä on vähäinen. Elämään kuuluva tosiasia on, että ihmisiä sairastuu ja kuolee, kaikenlaisiin sairauksiin ja tapaturmiin. Perustuslain 7 §:n oikeus elämään ei tarkoita sitä, että valtion pitäisi estää ennalta kaikki sairaudet, vammat ja kuolemat.

Rajut rajoitustoimet keväällä 2020 olivat perusteltuja, kun ei tiedetty, millaisesta sairaudesta on kyse, ja miten sitä hoidetaan. Nyt tietoisuus on lisääntynyt, eikä tauti vaikuta olevan Suomessa niin vaarallinen kuin pelättiin. Hallituksen ja Krista Kiurun (sd) paniikkireaktiot herättävät toki epäilystä siitä, onko valtiovallalla sellaista muuta tietoa taudista, jota kansalaisille ei ole kerrottu. Saadun tiedon valossa itselleni syntynyt mielikuva on, että sairaus voi olla ikävä, ja siihen voi liittyä vaikeita jälkioireita, mutta kuolleisuus on vähäistä ja vaikeita tautimuotoja vain harvoilla.

Myös terveydenhoitojärjestelmämme vaikuttaa selviävän koronahaasteesta hyvin. Ylikuormittumisen vaaraa ei ole näköpiirissä. Alle kymmenen henkeä on tehohoidossa (THL:n 14.10.2020 tiedon mukaan 8). Useilla tautiin menehtyneillä on ollut taustalla muu vakava terveyshaitta.

Myös tiedot siitä, miten tautia voidaan hoitaa, ovat lisääntyneet.

Tässä tilanteessa uusien rajoitusten asettaminen tuntuu järjettömältä. Verovarat kannattaisi käyttää taudin hoitoon, eli terveydenhuollon lisäresursoimiseen, jos tuleva koronatalvi sitä edellyttää. Ei käyttää varoja siihen, että tehdään uusia rajoituksia, joiden aiheuttamia taloudellisia menetyksiä joudutaan korvaamaan. Varsinkin kun korvaukset tuntuvat jatkuvasti menevän niitä tarvitsemattomille, ahnaisiin käsiin.

Uudet rajoitustoimet aiheuttavat enemmän vahinkoa koko yhteiskunnalle, kuin itse tauti. Ravintoalalla ei ennenkään ole mennyt Suomessa hyvin, ja nyt näitä elinkeinonharjoittajia ollaan toistamiseen kurittamassa. Myös ikäihmisten terveyttä ja henkistä hyvinvointia vahingoitetaan, kun estetään heiltä ryhmäharrastustoiminnot.

Jokainen voi päättää itse, meneekö jumppaan, ravintolaan tai kauppakeskuksiin, ja ottaako riskin sairastumisesta. Hallituksen toimet menevät nyt liian pitkälle.

 

p.s. kirjoitukseni edustaa omaa henkilökohtaista mielipidettäni, eikä ole Perussuomalaisten puolueen tai ps-eduskuntaryhmän kanta.

 

+4
LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu