Itämaan tietäjä ja ristiinnaulittu

Päivi Räsänen (kd) on kertonut https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=82783401, että häneltä kysellään poliisikuulusteluissa toistuvasti sitä, haluaisiko hän peräytyä mielipiteistään.

Kansanedustaja Hussein al-Taee (sd) taas vältti rikosoikeudelliset seuraamukset homoseksuaaleja, juutalaisia ja somaleita käsittelevien kirjoitustensa osalta, koska oli ”aktiivisesti ja itsenäisesti pyrkinyt poistamaan tekonsa vaikutuksia”. Herää kysymys, oliko vähintään yhtä suuri tosiasiallinen merkitys hänen anteeksipyytelyillään, sekä oikealla viitekehyksellään demarina ja islaminuskoisena. Anteeksipyynnöillä ja oikealla taustaryhmällä ei rikoksia pitäisi oikeusvaltiossa voida kuitata. Jos voidaan, jahdataan oikeuslaitoksen taholta tosiasiallisesti vääriä mielipiteitä. Vain jos henkilö irtisanoutuu mielipiteestään, hänet voidaan päästää rikosoikeudellisesta pälkähästä.

Nyt al-Taee, syyttäjälaitoksen taholta synneistään puhtaaksi pestynä, haastaa muun muassa Päivi Räsästä esittämään oman anteeksipyyntönsä: https://twitter.com/rauhantaee/status/1355431635924246530

Kysymys kuuluu, miksi? Miksi hän edellyttää anteeksipyyntöä Päivi Räsäseltä, eikö hän olisi voinut osoittaa anteeksipyyntökehotusta vaikkapa omille uskonnollisille aatetovereilleen?

Lapsikin ymmärtää, mikä on aitoa ja mikä esittämistä. Oikea anteeksipyyntö tulee sydämestä, omasta aloitteesta ja ilman omanvoitonpyyntiä. Terveeltä yhteiskunnalta putoaa pohja, jos oikeuslaitos palkitsee esittämisen.

Päivi Räsänen ei ole homovastainen tai homofoobikko. Päivi Räsänen on huolissaan homoseksuaalin pääsystä taivaaseen, ei lähettämässä heitä sinne ennenaikaisesti. Päivi Räsänen ei ole valehdellut, pettänyt omaa uskoaan ja kieltänyt sanomisiaan. Ei sairastunut omien kirjoitustensa tultua julki. Kuitenkin Räsänen on oikeuslaitoksen pihdeissä edelleen. Kuinka on al-Taeen kohdalla? Syyttäjälaitos on hänet vapauttanut.  Kumman toiminta on ollut uskottavampaa ja rehdimpää, Päivi Räsäsen, joka ei ole pyytänyt kirjoituksiaan anteeksi, vai al-Taeen?

 

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas Helsingissä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu