Kerro kerro kuvastin

Eduskunnan kyselytunnilla 5.11.2020 kysyttiin, miten suomalaisten turvallisuus pyritään takaamaan, kun terrorismi nostaa päätään Euroopassa.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihreät) vastaus oli: rahalla.  Kuvaavaa on, että äärivasemmalle kallistunut köyhyystutkija ei kykene näkemään yhteiskunnallisille ongelmille muita ratkaisuja kuin rahan lisäämisen.

Suomen turvallisuustilanteen heikentyminen ei ole johtunut rahan vähyydestä, eikä turvallisuus myöskään parane rahalla, jos syihin ei puututa. Silloin veronmaksajien rahaa joudutaan polttamaan koko ajan vain enemmän.

Tulisi tunnustaa, mistä turvattomuus johtuu. Turvattomuus johtuu siitä, että maahamme on päästetty harkitsemattomasti radikalisoituneita ihmisiä. Vaikka heillä ei olisi oikeutta olla maassamme, heitä ei oteta kiinni ja poisteta maasta. Maasta poistamisen sijaan heitä hyysätään ja hyysätään, loputtomiin. Täysistunnossa 22.10.2020 Ohisalo viittasi terrorismin ehkäisykeinona ”syrjäytymisen ehkäisytyöhön” että ihmisten ”ei tarvitsisi turvautua tällaisiin järkyttäviin toimintoihin”.

Sisäministeri on hakoteilla yrittäessään löytää syitä tai parannuskeinoja radikaali-islamistiselle terrorismille. Se ei ole sisäministerin tehtävä. Sen sijaan Suomen sisäministerin tehtävänä on varmistaa kaikin keinoin se, että radikaali-islamistinen terrorismi ei pääse vaarantamaan turvallisuutta Suomessa.

Sisäministeri ei ole tehtäviensä tasolla, jos hän väistää keinot, joilla turvallisuusvajeeseen voitaisiin oikeasti puuttua.  Tehokkaimmat keinot maamme turvallisuustilanteen parantamiseen ovat (i) maahan ei päästetä keitä tahansa ja (ii) laittomasti maassa olevat ja/tai turvallisuusuhan muodostuvat ulkomaalaiset poistetaan maasta. Maasta poistaminen onnistuu sisärajatarkastukset palauttamalla. Suomen ei ole pakko saattaa kädestä pitäen karkotettavia kotimaihinsa, riittää ohjaaminen rajan tuolle puolen.

Suomalaiset eivät ole ”syrjäyttäneet” radikaali-islamistisia terroristeja, eivätkä pakottaneet heitä tekoihinsa. Tämän väittäminen ei perustu tutkimustietoon, vaan on vasemmistolaista vihapuhetta suomalaisia kohtaan. Emme ole syypäitä radikaali-islamistiseen terrorismiin. Jos syyllistä haetaan Suomessa tapahtuvalle radikaali-islamistiselle terrorismille, muista kuin iskun tekijöistä, syyllinen kyllä tiedetään.

Hän on terroristin vahtivuorollaan maahan päästänyt tai maasta poistamatta jättänyt sisäministeri.

 

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu