Kohtaamisia Jakomäessä

Kuntavaalikevään 2021 mielenpainuvimmat vaalikenttäkeskustelut kävin eilen Jakomäessä.

***

Romanimies kysyi, miten ajattelin saada työväen riittämään ilman maahanmuuttoa.

-Eiköhän meidän satojentuhansien työttömien joukosta pitäisi löytyä riittävästi työvoimaa, vastasin.

– Moni on työtön sen vuoksi, että on nuorempana sotkenut raha-asiansa, ja velat ovat ulosotossa, mies tähän, ja jatkoi, -olisitko valmis harkitsemaan, voisiko ulosottoveloista vapautua.

Jos ulosmittaukset saavat jättäytymään kokonaan työelämän ulkopuolelle, ei tilanne ole tyydyttävä, ei velkojan, ei velallisen, saati yhteiskunnan kannalta.

En olisi kuitenkaan suoralta kädeltä vapauttamassa velallisia nopeutetussa aikataulussa veloistaan. Sen sijaan eduskunnan olisi syytä vakavasti pohtia, olisiko palkkatulon suojaosuuksia ulosmittauksessa syytä olennaisesti korottaa.

Tulisi myös pohtia, pitäisikö velanottoa ns. pikavippifirmojen rajoittaa. Tämä olisi huomattavasti järkevämpää kuin hallituksen kaavailema asuntoluottojen rajoittaminen.

***

Yli 70-vuotias, omistusasunnossaan asuva jakomäkeläisnainen, entinen yrittäjä, oli huolissaan kotikerrostalostaan. Sijoittavat olivat ostaneet talosta asuntoja, vuokranneet ne kaupungille, ja kaupunki edelleen vailla asuntoa oleville. Omaan kerrostalorappuun oli ilmaantunut asukkaita, joilla ei ollut mielenkiintoa noudattaa yhteisiä pelisääntöjä, eikä ylläpitää yleistä viihtyvyyttä.

Kun muutama asunto oli myyty sijoittajille, eivät asuntonäytöille tulevat, omaa asuntoa havittelevat enää kiinnostuneet talosta. He huomasivat, millaista väkeä siinä asui.

Rauha oli mennyt, samoin oman asunnon arvo.

***

Perussuomalaisten makkaranpaistopisteen vieressä istuskeli viisi laitapuolen kulkijaa.

-Onko minulla alkoholistina oikeutta asua Helsingissä? Meille sanotaan, että pitäisi muuttaa pienempään asuntoon, tai asuntolaan, kysyi noin 40-vuotias nainen.

Naisen kysymys riipaisi. Tiedän, keille ei ehdoteta pienempään asuntoon, tai asuntolaan muuttamista. Alkoholistinaisen huolessa kiteytyi se, mikä perussuomalaisille on tärkeintä. Omista pitäisi pystyä huolehtimaan ensin. Meillä on aivan riittävästi huolehdittavia omasta takaa, eikä heitä pitäisi haalia maailmalta lisää.

Jatkossa emme pysty huolehtimaan asiallisesti omista huono-osaisistamme, emmekä vanhuksista, sairaista ja vammaisista, jos haaskaamme verovaramme alati paisuvaan, huonoon maahanmuuttopolitiikkaan.

Suomessa on paljon korjattavaa, mutta tärkeintä on laittaa asiat tärkeysjärjestykseen.

 

+10
LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki
Ehdolla kuntavaaleissa

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Perussuomalaisten kuntavaaliehdokas nro 418 Helsingissä

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu