Köyhät kyykkyyn

Voimallinen vasemmistolaisuus vyöryy nyt joka suunnasta, papukaijamaisesti toistellaan ”me kaikki kuollaan jos kapitalismi jatkuu näin”, kuten Anna Kontula Sannikka&Ukkolassa 27.9.2019 ja viimeisimpänä Neil Hardwick Ylen ”Itse asiassa kuultuna” –lähetyksessä 3.10.2019. Ratkaisuna on ehdotettu jopa varallisuuden konfiskoimista verotuksen keinoin yli 10 miljoonaa omistavilta ja rikkaimpien varojen uusjakoa.

Vasemmisto ei voisi olla keinovalikoimassaan enempää väärässä.

Ei maailman luonnonvaroja syö muutamat ökyrikkaat vaan kapitalistisen hyvinvoinnin aikaansaama massojen nousu köyhyydestä keskiluokkaan. Kuten ympäristöfilosofi Pentti Linkola on osuvasti todennut, luonto kestää kyllä miljardöörien cadillacit, mutta ei massojen ladoja.

Jos ilmastoa haluttaisiin pelastaa totalitaristisin keinoin, ei rikkaita pitäisi kieltää rikastumasta vaan estää köyhimpiä nousemasta keskiluokkaan. Tässä sosialismi on toki ansioitunut: on osattu maksimoida massojen kurjuus, kuten vaikkapa entisessä Neuvostoliitossa.

Maapallo pelastuisi, jos massat tyytyisivät nykyiseen elintasoonsa tai suostuisivat jopa laskemaan sitä – myös me suomalaiset. Mutta enpä usko, että tälle ajatukselle saa kannatusta. Siten ainoa realistinen keino, joka jää jäljelle ja jolla maapallo oikeasti voidaan pelastaa, on saada syntyvyys laskuun köyhimmissä maissa, ja hyväksyä syntyvyyden taittuminen myös meillä.

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu