Maahanmuuton rajoittamisesta seuraisi pelkkää plussaa

Sanna Marinin (sd) hallitus haluaa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille nykyistä joustavammin työperusteisen oleskeluluvan: https://www.hs.fi/politiikka/art-2000007226380.html?fbclid=IwAR09Bxi7KSeVuoFDsYxNtlZr_iZ_oR1gpJHrsG-sCmlFp16-ikzWcbW174I.

Hallituksen pyrkimystä tulee vastustaa, varsinkin nyt, kun maahanmuuton ongelmat uskalletaan vähitellen tunnustaa yleisemminkin.

Kansalaiset ovat joutuneet maksamaan liian avoimista rajoista valtavan hinnan erilaisten anastusrikosten, raiskausten, pahoinpitelyjen ja henkirikosten uhrina. Nämä rikokset olisi vältetty, jos Suomi ei olisi ollut naiivi takapajuisista kulttuureista tapahtuvan maahanmuuton suhteen.

Epäonnistuneen maahanmuuton hinta ei ole pelkästään turvattomuuden lisääntymisessä, vaan maahanmuuton valtiontaloutta ja palkansaajien asemaa heikentävässä vaikutuksessa. Sisäministeri Maria Ohisalo (vihreät) perusteli ulkomaalaisten oleskelulupien helpottamista sillä, että tulijat maksavat veroja, ja Suomi tarvitsee työvoimaa.

”Maksaa veroja” on mantra, jolla kuulijaa johdetaan harhaan. Merkityksellistä on, elääkö ulkomaalainen työntekijä palkallaan. Pääsääntöisesti ei elä. Jos eläisi palkallaan, ja elättäisi perheensäkin, toki silloin olisi tervetullut. Mutta kouluttamaton maahanmuuttaja työllistyy matalapalkka-alalle, eikä tule toimeen ilman tulonsiirtoja. Näin ulkomaalaisen työntekijän tosiasiallinen vaikutus julkiseen talouteen jää negatiiviseksi. Suomeen jäävä matalapalkka-alan ulkomaalainen huonontaa Suomen julkisen talouden kestävyysvajetta, ei paranna sitä. Tehtyään muutaman vuoden huonosti palkattua työtä, ja saatuaan pysyvän oleskeluluvan ja mahdollisesti kansalaisuuden, hän voikin jäädä kokonaan yhteiskunnan tukien varaan.

Tällaiselle siirtolaisuudelle tulee sanoa ei. Matalapalkka-alan tulee  hyödyntää jo olemassaolevaa työttömien reserviä – sieltä löytyy Suomen tarvitsema työvoima.

Kun matalapalkka-alan työnantajilla ei ole enää käytössään loputonta virtaa uusia ulkomaalaisia tulijoita, työnantajat joutuvat tarkistamaan maksamiaan palkoja, saadakseen tarvitsemansa työntekijät kotimaasta.

Maahanmuuton rajoittamisella olisi yhteiskunnan kannalta tervehdyttävä vaikutus. Matalapalkka-alojen palkat alkaisivat pikkuhiljaa nousta, työttömät työllistyisivät, ja kansalaiset säästyisivät alati lisääntyvältä turvattomuudelta. Julkinen talous kiittäisi, ja kestävyysvajeemme paranisi.

 

 

+16
LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu