Naisyrittäjän työskentelyä äitiysvapaalla helpotettava

Naisyrittäjien mahdollisuudet järjestellä viime hetkellä äitiyspäivärahat korkeammalle vaikeutuvat jatkossa https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tama-on-ihan-katastrofi-lakiuudistus-on-ajamassa-toista-lastaan-odottavaa-naisyrittajaa-talousahdinkoon/7569758#gs.7lmg7t

Muutos kuulostaa kohtuulliselta, hieman merkilliseltä tuntuukin, että raskauden alettua voisi keinotekoisesti nostaa yel-työtulonsa korkeammaksi kuin mitä se muutoin on ollut.

Mutta vaikka yel-työtulo olisi asetettu oikealle tasolle, voi yrittäjä silti olla ongelmissa äitiysvapaan alettua. Syynä on se, että yrityksen kiinteistä kuluista ei pääse eroon äitiysvapaan ajaksi. Päivärahahan kattaa vain yrittäjän ansionmenetyksen, ei yrityksen kiinteitä kuluja, kuten toimitilavuokria. Kun yrittäjä ei voi työskennellä, myyntiä ei kerry ja tulos painuu pakkaselle. Sijaisen palkkaaminen on usein lähinnä teoreettinen vaihtoehto.

Jos naisyrittäjä on pakotettu työskentelemään äitiysvapaalla kerryttääkseen myyntiä yrityksensä kiinteiden kulujen kattamiseksi, oikealle tasolle asetettu työtulo ei auta häntä, sillä työskentelypäiviltä maksetaan ainoastaan vähimmäispäiväraha. Työskentely on sallittua ainoastaan sunnuntaisin, jos haluaa, että työskentely ei vaikuta päivärahoihin.

Naisyrittäjän vanhemmaksi ryhtymistä helpottaisi merkittävästi, jos naisyrittäjä saisi työskennellä sen verran, että saisi yrityksensä kiinteät kulut katettua. Tällainen vastaantulo naisyrittäjä-äidille pelkästään lisäisi yhteiskunnan verotuloja: yrittäjä tilittäisi uloslähtevistä laskuistaan valtiolle arvonlisäveron, eikä tulos painuisi pakkaselle ja aiheuttaisi tappiota, joka vähentäisi yhteiskunnan verotuloja seuraavana vuonna. Saavutettaisiin win-win tilanne sekä yrittäjän että yhteiskunnan näkökulmasta.

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu