Odotan Veronika Honkasalolta anteeksipyyntöä

”Tyhmä puheenvuoro”

”Köyhyydestä ei nouse, jos on henkistä köyhä”

”Turpa kiinni!”

Apulaispormestari Paavo Arhinmäki (vas) pyrki X:ssä mollaamaan Perussuomalaisia kertoen, että Perussuomalaiset olivat valtuustossa käyttäneet nämä puheenvuorot. Myös Helsingin Sanomat teki valtuustokeskustelusta jutun https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000009885662.html.

Perussuomalaisten varavaltuutettu Mikko Paunio valaisi puheenvuorossaan täydentävän toimeentulotuen saajien asiointikielijakaumaa. Kun Paunio oli maininnut arabian-, somalin-, kurdin- ja farsinkielisten luvut verrattuna ruotsinkielisiin, valtuutettu Ilkka Taipale (sd) huusi Paunion puheen päälle ”Paljonko on mielisairailla? Entä kehitysvammaisilla?”.

Olisin toivonut, että Helsingin Sanomien toimittaja olisi juttuaan varten kysynyt Taipaleelta, mikä oli hänen välihuutonsa motiivina. Miksi hänelle tuli mainituista kieliryhmistä mieleen mielisairaat ja kehitysvammaiset?

Kuvitellaanpa, että osat olisivat olleet toisinpäin. Jos demarivaltuutettu olisi maininnut arabian- ja somalinkieliset, ja perussuomalainen olisi huutanut väliin ”entä mielisairaat, entä kehitysvammaiset”, olisiko kyseinen perussuomalainen kohta tutkinnassa kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan?

Demareiden taholta tällainen asiaton huutelu sallitaan, ja moitteet tulevat ”Turpa kiinni” todenneelle perussuomalaiselle, joka pakotetaan pyytämään anteeksi. Vaikka perussuomalainen pyrki hiljentämään demarin täysin asiattoman huutelun.

Valtuustokeskustelun yhteydessä valtuutettu Maria Ohisalo (vihr) surkutteli lapsiperheköyhyyttä. Tähän totesin, että kyllä köyhistäkin oloista pystyy elämässä ponnistamaan. Erillisenä lauseena totesin myös sen, että taas jos on henkistä köyhyyttä, ei mikään raha auta. Vihervasemmiston mielissä lapsiperheiden pärjäämisessä ratkaisevin asia on aina vain raha. Tosiasiassa ratkaisevaa on tolkulliset ja välittävät vanhemmat, jotka eivät keskity valittamiseen.

Arhinmäen ja Helsingin Sanomien viestinnälle on ominaista se, että valtuustossa kuultu kaikkein ala-arvoisin puhe sivuutettiin. Tarkoitan valtuutettu Veronika Honkasalon (vas) puheenvuoroa, josta odotan häneltä anteeksipyyntöä.

Arhinmäen twiitti vastasi siltä osin totuutta, että Perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja Nuutti Hyttinen totesi keskustelun kuluessa Veronika Honkasalolle, että voisi käyttää järkeä ennen kuin pitää tyhmiä puheenvuoroja. Tähän Nuutti Hyttisen näkemykseen yhdyn täysin.

 

 

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu