Rasismi ja reklamointi

Jos ostat virheellisen tuotteen, sinulla on velvollisuus reklamoida virheestä kohtuullisessa ajassa, jotta säilytät oikeutesi vedota virheeseen. Oikeuslaitoksella puolestaan on velvollisuus reagoida rikoksiin määräajassa, rikoslaissa säädetyn vanhentumisajan puitteissa.

Toimittajilla ei sen sijaan vaikuta olevan reagointivelvoitetta. Epäkohtia huomatessaan he voivat hautoa asiaa vuosikaudet pöytälaatikoissaan, ja nostaa esiin siinä vaiheessa, kun uskovat voivansa aiheuttaa suurimman mahdollisimman kohun ja mainehaitan uutisoinnin kohteelle. Hyvänä esimerkkinä tänä kesänä vellonut ”rasismikohu”.

Jos ajatellaan sanaa ”uutinen”, eikö jo sanan etymologia näyttäisi edellyttävän tuoreusvaatimusta? Sanan ”uutinen” kantasanahan on ”uusi”.

Valtamedian uutisointia seuratessa tulee mieleen, luulevatko toimittajat uutinen-sanan kantasanan olevankin ”vanha”? Tämä ei olisi mikään ihme. Elämmehän muutoinkin Nurinkurin-maailmassa, jossa paremman hakijan syrjäyttäminen etnisen taustan perusteella on tasa-arvoa, ahdasmielisyys liberalismia, rakkaus kotimaahan fasismia.

Ei siten ole ihme, jos uutinenkin on meillä vanhanen.

 

LauraKorpinen
Perussuomalaiset Helsinki

Asianajaja, varatuomari, yrittäjä

Helsingin kaupunginvaltuutettu (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu