Rinteeltä vaadittava vastauksia, ei venkoilua

Toimittajien tulisi vaatia pääministeri Antti Rinteeltä (sd) vastaus kysymykseen, hyväksyykö hän Postin menettelyn työnantajana vai ei.

Jos hän hyväksyy, asia on selvä. Kiitetään Antti Rinnettä rehellisyydestä ja jäädään odottamaan, mihin työtaisteluissa päädytään.

Jos hän taas ei hyväksy Postin menettelyä työnantajana, häneltä pitäisi kysyä, miksi hän ja hänen hallituksensa eivät tee korjaavia toimia, jotka olisivat heidän vallassaan tehdä. Valtio edustaa korkeinta valtaa Postissa, ja on oikeutettu käyttämään omistajan ääntä. Omistajan mielipide menee yhtiön hallituksen edelle, jos omistaja haluaa ääntään käyttää.

Vaihtoehtona ei voi olla se, että paheksuu työnantajan menettelyä, muttei tee asialle mitään. Silloin voi perustellusti kysyä, eikö hän tiedä, mitkä omistajan valtuudet ovat, vai onko todellisuudessa niin, ettei hän haluakaan tehdä asialle mitään.

Poliitikkojen venkoiluille on tultava loppu. Kun on ohjaksissa, ei voi ohjastaa samaan aikaan kahteen suuntaan. Eikä ainakaan voi väittää kansalle, että haluaa vasemmalle, jos samalla ohjaa oikealle.

 

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu