Rinteen selityksistä puuttuu logiikka

Pääministeri Antti Rinteen (sd) mukaan (mm. HS 29.11.2019) Posti siirsi 700 pakettilajittelijaa huonomman sopimuksen piiriin vastoin Paateron ja Rinteen nimenomaista ohjetta. Rinteen selitys huomioiden tuntuu epäloogiselta, että Rinne laittoi vaihtoon Paateron, eikä ohjeita uhmanneen Postin hallituksen.

Rinteen väite ei vaikuta loogiselta myöskään sen kanssa, miten pakettilajittelijoiden siirtoon alkusyksystä reagoitiin. Rinteen ja Paateron olisi olettanut välittömästi puuttuvan niskuroivan Postin hallituksen toimintaan ja vaativan Postin hallitusta korjaamaan tilanteen. Ja jos Postin hallitus ei olisi totellut omistajaa, olisi Postin hallitus voitu laittaa heti vaihtoon. Tämän sijasta Rinne jäi lähes pariksi kuukaudeksi ihmettelemään tilannetta, ja antoi lakon jatkua, aina tukilakkoihin asti. Vaikuttaa sen vuoksi vahvasti siltä, että Rinne oli vähintäänkin hiljaisesti valmis hyväksymään pakettilajittelijoiden TES-siirron. Mahdollisesti Rinteen vahva ay-tietämys koitui hänen kohtalokseen. Rinne tiesi, että Paltalla ei ole valtuuksia sopia 700 pakettilajittelijan kohtalosta, ja oletti, että PAU:n vaatimukset kariutuisivat siihen.

Ja jos Rinne oikeasti olisi niin selväsanaisesti ohjeistanut Postin hallitusta, kuin mitä hän väittää, ja sen jälkeen jäänyt katsomaan sivusta, kun Postin hallitus kävelee hänen ylitseen, mitä tämä kertoisi Rinteen kyvyistä johtaa tiukan paikan tullen?

Minulle se kertoisi siitä, että Rinteen ohjeista ei tarvitse välittää, koska hän ei tiukan paikan tullen vaadi ohjeittensa noudattamista.

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu