Vastapuoli esittää hyvää, perussuomalainen on sitä oikeasti

Perussuomalaisen ulkokuori voi vaikuttaa vihaiselta, ja sanat kiukkuisilta, mutta perussuomalaisen sisäisenä voimana ovat hyvän voimat, halu säilyttää, ei tuhota. Perussuomalainen ammentaa voimansa kiintymyksestä omaa kotia, perhettä, maata, kulttuuria ja kansaansa kohtaan.

Samaa ei voi sanoa vastapuolesta. Puheet ovat virallisesti kyllä kuin enkelten kieltä, yhdeksän hyvää ja kymmenen kaunista. Kun pintaa raaputtaa, tulee esiin jonkinlainen yhdistelmä sadan vuoden takaa kumpuavaa luokkavihaa kuviteltuja parempiosaisia kohtaan tai uutta vihaa ”alempiarvoisia” perussuomalaisia kohtaan. Vastapuolen sisäisenä käyttövoimana on halu repiä ja rikkoa. Viha eri mieltä olevia kohtaan, mutta myös viha ja tyytymättömyys hyväksi todettuja yhteiskunnan rakenteita kohtaan.

Perussuomalaisen käyttövoimana on rakkaus ja tyytyväisyys. Kansanliikkeenä Perussuomalaiset on demokraattinen. Perussuomalaiset arvot jakavat enemmistö kansasta, hekin, jotka eivät koskaan ole Perussuomalaisia äänestäneet.

Vastapuoli on yhteistyökyvytön ja tyytymätön. Hävittää, vaikka väittää rakentavansa. Vetoaa tunteisiin ja unohtaa todelliset faktat. Vastapuolen äänestäjät äänestävät vanhasta tottumuksesta, kuvitelmien perusteella, ja vain harva oikeasti kannattaa vastapuolen ajamaa politiikkaa.

Perussuomalaisista löytyy oikea mielipiteiden erilaisuus ja monipuolisuus, perussuomalainen tunnustaa toisen oikeuden olla eri mieltä. Vastapuolella paistaa tasapäistäminen. Erilaisia mielipiteitä ei sallita edes omien joukossa. Mielipiteet sanellaan ylhäältä.

Vastapuoli pyrkii esittämään hyvää, perussuomalainen on sitä sisimmässään oikeasti.

Kuinka kornia onkaan, että vihapuheestakin puhuttaessa katse aina kääntyy perussuomalaiseen, vaikka todellinen aito viha löytyy toiselta laidalta. Täällä Puheenvuoro-palstallakin voi huomata, että kannanotoissaan mädimmät ovat he, jotka esiintyvät perussuomalaisten vastavoimina. Ajan hengen mukaisesti näitä eltaantuneita höyryjä siedetään ja niihin jopa kannustetaan. Ja rangaistus asetetaan loukatulle, ei loukkaajalle.

Perussuomalainen on kuitenkin lujaa tekoa ja sietää vastoinkäymiset. Kuten hyvän tarinan sankareiden tie käy: vaikeuksien kautta voittoon.

 

LauraKorpinen

Helsinkiläinen asianajaja, varatuomari, yrittäjä (PS)

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu