Älä käytä huumeita, käytä järkeä! Ehdotukseni siitä miten tehdä järkevämpää päihdepolitiikkaa!

Onko sinun mielestäsi hyvä että joka vuosi yhä useampi alaikäinen kokeilee kannabista ja joka vuosi yhä useampi nuori kuolee huumeisiin?

Mikäli vastasit ei, tarkoittaa se että jotain pitäisi muuttaa sillä nykypolitiikka on meidät tähän pisteeseen johtanut.

Pyydän, että suhtaudut asiaan kiihkottomasti sillä tämän minun ehdotukseni tarkoitus ei ole lisätä huumeidenkäyttöä tai mahdollistaa sitä, se on mahdollista nimittäin jo nyt kaikille jotka haluaa sitä tehdä. Huumeongelma on paha ja se koskee kaikkia sillä tähän ongelmaan uppoaa aivan valtavasti verorahoja, siihen ei kielto auta päinvastoin. Sen lisäksi että maksat kustannukset mitä tulee terveydenhuollosta, maksat myös kustannukset huumevalvonnasta, oikeudenkäynneistä ja huumerikollisten pitämisestä vankilassa ja nämä kolme jälkimmäistä ovat sellaisia mitkä voitaisiin poistaa fiksulla politiikalla. Jos sinulla on parempi ehdotus miten toteuttaa sellaista, kerro toki- Lue kuitenkin ensin tämä minun ehdotus ja perustelut siihen miksi tämä on mielestäni järkevin tapa hoitaa asia.

Eli näin homma pitäisi hoitaa

Jaetaan päihteet neljään eri kategoriaan (tai seitsemään jos lasketaan alkoholi/tupakka/nuuska mutta ei niistä nyt sen enempää) joihin sovelletaan kaikkiin eri lainsäädäntöä ja kaikista vaarallisimmissa pidetään edelleen myynti laittomana mutta käytön rankaiseminen on mun mielestä jokaisen kohdalla jo lähtökohtaisesti väärin, tehotonta ja pahimmassa tapauksessa saattaa lisätä sitä käyttöä koska kielletty hedelmä houkuttelee.

 

Kategoria I Kannabistuotteet (marihuana, hasis, kannabisleivonnaiset)

 

Myynti: Coffee Shopit Hollannin tyyliin joissa ikäraja 18v, ei alkoholin (tai muiden päihteiden) myyntiä, ei myydä suuria määriä kerralla (vaikeuttaa alaikäisille välittämistä), ei myydä päihtyneelle jne.

Sitten vielä itsestäänselvyys eli alaikäisille välittäminen ankarasti rangaistavaa. Ala-ikäisten käyttöön poliisin tulee suhtautua kuten alkholin kanssa: takavarikoidaan kannabis, yritetään selvittää kuka sen on hankkinut ja lastensuojeluilmoitus josta tarvittaessa ohjataan päihdehoitoon. Ei kuitenkaan merkintää joka pilaa työ/opiskelumahdollisuudet

Valmistus: Kotimaiset lisenssoidut kasvattajat, maahantuonti edelleen kiellettyä.

Miksi tämä on mielestäni paras ratkaisu? Kannabis on niin yleistä että se pitää vain hyväksyä osaksi yhteiskuntaa alkoholin tapaan. Sen käyttöä ei saada kokonaan kitkettyä pois. Kannabiskahvilat takaisivat sen että käyttäjät polttelisi rauhassa missä ei häiritse muita, ikärajavalvonta tulisi ja voitaisiin säädellä kulutusta verotuksen ja aukioloaikojen rajoitusten avulla, aivan kuten alkoholin kanssa.

Plussaa yhteiskunnalle: Tulisi paljon työpaikkoja sekä haittaveron ansiosta myös verotuloja. Ennen kun joku mainitsee nämä terveydenhuollon kustannukset muistutan että ne on olemassa jo tällä hetkellä ja te maksatte niistä jo nyt. Sen lisäksi maksatte täysin turhaan poliisivalvonnan kustannukset, oikeudenkäynti kulut jne jne. Se raha mikä saataisiin verotuksen avulla valtion kirstuun valuu järjestäytyneelle rikollisuudelle.

 

Kategoria II Klubihuumeet ja psykedeelit (LSD, psilosybiinisienet, ekstaasi, MDMA, ketamiini)

 

Myynti: Erikoisliikkeet jotka olisi tiukasti valtion valvonnassa. Näiden asiakkaaksi pääsyyn vaadittaisiin jonkinlainen ”klubijäsenyys” jota varten käydä kurssi tai vastaava jossa kerrotaan haitoista ja miten tulee toimia ongelmatilanteissa. Ikäraja 20v. Tietty raja paljon näitä voi ostaa/kk jota tarkkailtaisiin tämän klubijäsenyys kortin tms avulla.

Valmistus: Valtion laboratorioista

Miksi tämä on paras ratkaisu? Näiden käyttö on yleistä etenkin nuorilla opiskelijoilla ja työssäkäyvillä 20-35v miehillä ja vähemmän myös naisilla. Näiden käyttöä ei saada kitkettyä yhteiskunnasta pois. Käyttäjät eivät yleensä ole syrjäytyneitä narkomaaneja vaan vähintään 90% työssäkäyviä/opiskelijoita. Ei ole mitään järkeä pilata heidän elämää rekisterimerkinnällä ja opiskelu/työpaikan menetyksellä. Sen jälkeen moni alkaa käyttämään niitä oikeasti kovia huumeita. Lisäksi nykyään nämä aineet saattaa sisältää mitä tahansa, jotkut jopa tappavia tutkimuskemikaaleja, tämä takaisi että aineet olisi puhtaita ja pitoisuudet tiedossa. Tämä systeemi pitäisi nämä niiden myynnistä erillään ja myös kannabiksen myynnistä niin kannabiksen käyttäjät eivät näitä niin helposti kokeilisi, nyt niitä saa samoilta myyjiltä. Lisäksi rahat jotka näistä menee nyt järjestäytyneelle rikollisuudellle kun tässä ne tulisi valtiolle.

 

Kategoria III Ongelmahuumeet (amfetamiini, subutex ja miedommat bentsot)

 

Myynti: Apteekeista reseptin kanssa jonka saisi jokainen täysi-ikäinen parin viikon harkinta-ajalla päihdeterapeutilta määrään jonka pystyy perustella omaa käyttöä varten. Resepti pitäisi uusia parin kuukauden välein ja reseptin ehtona omasta päihteidenkäytöstä pitäisi jutella tämän terapeutin kanssa tunnin pari ja siellä kannustettaisiin lopettamaan. Kylmä fakta on ettei kaikki halua lopettaa ja sille ei voi mitään. Jos kuitenkin addikti haluaa lopettaa tarjotaan hänelle siihen kaikki tuki ja saadaan laadukkkaampaa päihdehoitoa juuri näiden verotulojen ansiosta.

Valmistus: Sama kuin kategoriassa II

Miksi tämä on paras ratkaisu: Näitä aineita käytetetään kuitenkin sille ei voi mitään. Tämä takaisi sen että käyttäjät olisivat automaattisesti hoidon piirissä ja apua saisi helposti jos sitä haluaa. Lisäksi nämä aineet eivät maksaisi apteekeista juuri mitään (toisin kun yleensä väitetään) ei esim amfetamiinia ole yhtään kalliimpaa tehdä kun vaikka ibuprofeiinia (burana) joka maksaa Yliopiston apteekissa 1e/g (2,5 buranaa). Amfetamiini maksaa kadulla 30e/g. Laittomasta tuotteesta otetaan suurempi kate eikä se salakuljetus ja viranomaiskorruptiokaan halpaa ole. Kaikki tämä näkyy hinnassa. Kun niitä saisi apteekeista ei tarvitsisi rahoittaa niiden käyttöä rikoksilla. Lisäksi addikti tuskin haluaisi myydä pois omiaan sillä a) resepti olisi määrälle jonka pystyy perustelemaan omaa käyttöä varten ja b) tarvetta siihen ei olisi koska hinta olisi halpa. Tämä saisi aikaan sen ettei näitä päätyisi alaikäisille juuri lainkaan. Laittomat huumemarkkinat ei pitkään pelkillä alaikäisten rahoilla pyöri. Lisäksi käyttäjä saisi aina puhdasta ainetta joten terveysriskit vähenisivät huomattavasti. Lisäksi kokeilukynnys nousee, harva lampsisi päihdeterapeutilta reseptiä pyytämään vaikka siihen pystyisi. Näitä kokeillaan yleensä kännissä hetken mielijohteesta. Järjestäytynyt rikollisuus ei pystyisi kilpailemaan hinnan/laadun/palvelun suhteen laillisten toimijoiden kanssa ja laiton huumekauppa lakkaisi.

 

Kategoria IV Erittäin vaaralliset huumeet (heroiini, vahvemmat bentsot, metamfetamiini, lakka)

Myynti: Edelleen laitonta, käyttö dekriminalisoitu.

Miksi tämä on mielestäni paras ratkaisu: Nämä ovat niitä kaikkein vaarallisimpia huumeita eikä näitä aineita ei pystyisi järjestäytynyt rikollisuus myymään kilpailukykyiseen hintaan kun apteekista saisi todella paljon halvemmalla vähemmän haitallisia huumeita joten ei näitä kukaan silloin ostaisi.

Onko kellään parempaa ehdotusta vai oletteko kenties tyytyväisiä tähän tilanteeseen missä me ollaan nyt?

Edit: Lisätietoa siitä miksi nykypolitiikka on huono voit käydä lukemassa täältä: Kolme ryhmää jotka ovat vastuussa huumeongelmasta ja joita ei ainakaan kannattaisi tässä keskustelussa uskoa | Uusi Suomi Puheenvuoro

Avoimen rehellinen tilitys jonka takia joudun todennäköisesti hankaluuksiin mutta joka piti kuitenkin jonkun tehdä.

Joka vuosi nuorten kannabiskokeilut yleistyvät, kuten myös huumekuolemat mutta tässä nykymenossa on kyllä kaikkea muutakin pahasti pielessä. Tuolta voit käydä lukemassa asiasta tarkemmin!

 

Edit 2: Koska laittomassa huumekaupassa liikkuu paljon rahaa on monilla tahoilla todella painavat taloudelliset syyt vastustaa laillistamista,

Sitä tehdään hyvin likaisin konstein. Jatkossa en enää vastaa kommentteihin jotka eivät sisälllä parempaa ratkaisuehdoitusta kun tuo minun mallini sillä niitä on tullut paljon. Ne vain sekoittavat keskustelua. Jos jollain on parempi ratkaisuehdoitus ideoita otetaan vastaan.

+5
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu