Autetaan peliriippuvaisia tyhjentämällä heidän taskut ja huumeongelmaisia rankaisemalla heitä!

Suomalaisilla on asennevamma mitä tulee addiktioon. Siihen suhtaudutaan kaksinaismoralistisesti ja se nähdään joko sairautena, luonteen heikkoutena tai jopa rikoksena. Kun kyse on alkoholismista yleensä sairautena, peliongelmasta taas luonteen heikkoutena ja huumeongelma puolestaan rikoksena.

Addiktio on tunne-elämän sairaus ja se on sama sairaus niin peli, alkoholi kuin huumeriippuvaisilla

 

Toki se miten addiktio vaikuttaa taloustilanteeseen, terveyteen sekä sosiaaliseen statukseen vaihtelee paljon riippuen siitä mikä addiktio on kyseessä mutta pohjimmiltaan addiktin käytösmalli on kaikissa hyvin samankaltainen. Huumeriippuvuudesta kun puhutaan olet jo valmiiksi rikollinen joten sitä ajautuu helposti rikolliseen maailmaan ja laittomuudesta johtuen huumeet ovat myös kalliita joten niiden hankkimiseen tarvitaan paljon rahaa kun kyseessä on vakava riippuvuus, siitä johtuu huumeiden aiheuttama rikollisuus. Alkoholismi tulee taas halvemmaksi mutta alkoholin aiheuttama päihtymystila saa ihmisen  tekemään asioita joita myöhemmin kautuu, monista tulee agressiivisia tai jopa väkivaltaisia.

Peliongelma pysyy pisimpään piilossa ja peliongelmainen voikin olla pitkään niin ettei sitä kukaan huomaa, toisaalta loputtomiin se ei onnistu. Kun luet lehdestä miten joku on kavaltanut työpaikaltaan tuhansia euroja rahaa voin kertoa että kyseessä on lähes aina peliriippuvainen. Se on kaikista kallein riippuvuus mutta toisin kun esim huumeet siitä ei syrjäydy heti kun jää kiinni koska se ei ole rikos ja toisin kun alkoholissa sitä ei huomata työpaikalla ennen kuin jotain edelellä mainitun kaltaista tapahtuu.

 

Sen lisäksi että kansalaiset suhtautuu addiktioon täysin kaksinaamaisesti sitä tekee myös Suomen valtio

 

Huumeriippuvaisia rangaistaan, alkoholi puolestaan on säänneltyä ja kontrolloitua kun taas peliriippuvuutta suorastaan tyrkytetään kansalaisille. Veikkaus tyhjentää peliongelmaisten taskut ja virittää päällensä sädekehän koska se lahjoittaa voittovarat ’’hyvää tekeville järjestöille’’

 

Useat näistä järjestöistä jotka saavat Veikkaukselta rahoitusta ’’auttavat’’ päihdeongelmaisia kuten EHYT RY ja Raittiuden Ystävät RY. Ei siinä muuten mitään mutta se miten nämä  järjestöt lobbaavat Kannabiksen laillistamisesta Suomessa seuraisi mittavia haittoja | Raittiuden Ystävät ry (raitis.fi)

kannabiksen/kaikkien huumeiden dekriminalisointia vastaan, eli toisinsanoen haluavat että sairaita(addiktit) ja viattomia (viihdekäyttäjät) rangaistaan myös jatkossa, kun samaan aikaan ne puolustavat isäntänsä Veikkauksen toimintaa kehuen sitä ’’vastuulliseksi’’ on oksettavaa.

Mitä vastuullista siinä on että laitetaan peliautomaatteja ruokakauppoihin?

Suomi on maailman ainoa valtio missä niitä löytyy ruokakaupoista.

Edes Las Vegasissa niitä ei ole ruokakaupoissa. Se miten tämä vähentää peliongelmia on minulle suuri mysteeri. Suomessa käytetäänkin rahaa uhkapeleihin kolmanneksi eniten maailmassa ja olisi todella naivia väittää ettei tällä olisi  mitään tekemistä sen kanssa että noita automaatteja löytyy joka kaupan aulasta.

 

Kyllä, minä kannatan huumeiden laillistamista kontrolloituun myyntiin mutta en todellakaan halua että niitä aletaan tyrkyttämään jokaisen Prisman, Alepan, ABCn ja Cittarin auloissa. Tuollainen addiktion tyrkyttäminen on moraalitonta. Minusta ne pitäisi laittaa apteekkeihin reseptin taakse (amfetamiini&subutex), erikoisliikkeisiin joihin vaaditaan jonkinlainen jäsenyys jotta niitä saa (psykedeelit&ekstaasi) tai erikoiskahviloihin (marihuana, hasis). Se että niitä saisi ruokakakupan auloista automaateista jonne pääsee alaikäisetkin niitä ostamaan jos myyjän silmä välttää olisi täysin absurdia, mutta näinhän Veikkaus juuri toimii.

 

Lisäksi tehdään kosmeettinen kilvenkiillotuskamppanija kun poistetaan OSA pelikoneista ruokakaupoista ikään kuin sillä olisi mitään oikeaa merkitystä ja asetetaan naurettavan suuri tappioraja 2000e/kk.

Kenellä suomalaisella on oikeasti varaa hävitä kaksi tonnia kuukaudessa peliautomaatteihin? En usko että kovin monella. Siitä huolimatta nämä järjestöt kehuvat kilpaa miten Veikkaus toimi vastuullisesti kun näin toimi. Sairasta.

Tätä pitkään seuranneena päätin toimia ja pirautin Raittiuden Ystävät RYn puheenjohtaja Martti Vastamäelle ja esitin olevani ilmaisjakelulehden toimittaja joka tekee juttua alkoholiongelmaisten läheisistä saadakseni hänet puhumaan ja se onnistui paremmin kuin osasin odottaakkaan. Alusssa puhun hänet pikkuhiljaa pussiin alkoholi ja huumepolitiikasta johon heillä on täysin kaksinaismoralistinen suhtautuminen mutta sehän nyt on asia jonka jokainen järkevä ja asioihin perehtynyt ihminen tiesi jo ennestään, hauskaa kuunneltavaa se silti on kun Martti yrittää selitellä sitä parhain päin.

Haastattelussa Raittiuden Ystävät RYn puheenjohtaja Martti Vastamäki! Tätä on korruptio Suomessa! – YouTube

Mielenkiintoisin osuus tulee lopussa kun alan kyselemään Veikkauksen toiminnasta (kohdasta 21:15->), sen lisäksi että hän puhuu itsensä todella pahasti pussiin siitä miten on itse ollut kehumassa Veikkausta sen moraalittomasta addiktion tyrkyttämisestä huolimatta, hän tulee paljastaneeksi että heillä on Veikkauksen kanssa suullinen sopimus että Veikkauksen johto lukee kaikki kannanotot mitä he tekevät etukäteen ja tekevät niihin tarvittasessa korjauksia! Voitteko kuvitella?! Tämän pitäisi nyt vihdoinkin herättää ihmiset siihen millaisesta mafiasta tässä on kyse. Peliongelmaisten rahoilla pyörivä päihderiippuvaisia ’’auttava’’ järjestö joka tekee alkoholisteille ”Mocktaileja”, vaatii rangaistuksia huumeidenkäyttäjille ja kutsuu 2000e/kk pelirajoja ’’vastuulliseksi’’, tekevät suullisia diilejä Veikkauksen ja Alkon kanssa jotka hyväksyvät heidän kirjoituksensa etukäteen.  Kun paljastin lopussa kuka oikeasti olen ja miten puhelu on nauhalla tuli Martille aika kiire lopettaa tuo puhelu. Onneksi ehdin saada hänestä enemmän irti kuin osasin kuvitella.

 

Kolumbia pyörii kokaiinirahoilla ja Suomi pyörii peliriippuvaisten rahoilla. Näättekö tässä suurta moraalista eroa? Minä en.

+8
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu