Helsingin Sanomien orwellilainen moderointipolitiikka

Kukahan vastaa Helsingin Sanomien moderoinnista? Noin 70% kommenteistani sensuroidaan, ilman minkäänlaisia perusteluja miksi näin on toimittu. Hesarin kommentointihan seulotaan läpi etukäteen ja kommentti ilmestyy aina viiveellä uutiseen, jos se siis edes ilmestyy. Viive on yleensä välillä 5-60min ja se vaihtelee todella paljon. Osittain tuo on tietyst ihan ymmärrettävää, tulisihan sinne muuten ties mitä törkyä ja on ymmärrettävää miksi kommentteja joissa levitellään yksityiselämään liittyviä tietoja, kiroillaan tai käytetään muuten asiatonta kieltä tai rikotaan Suomen lainsäädäntöä jätetään julkaisematta. Kuitenkin siinä vaiheessa kun sensuroidaan kommentteja mitkä eivät riko Helsingin Sanomien omia sääntöjä, eikä Suomen lakia, sensuroidaan on kyseessä mielipiteen muokkaus joka on lehdeltä joka ylpeilee olevansa vapaan median lippulaiva ja vallanvahtikoira törkeää. Mikä omituisinta välillä nämä sensuuripäätökset iskee jälkikäteen ja kommentti mikä on alunperin julkaistu onkin seuraavana aamuna tipotiessään. Esimerkkinä kommentointikenttä uutsisessa liittyen Espanjan poliisin tekemään ennätyssuureen Hasiksen takavarikkoon.Mongolialaisesta kalastaja-aluksesta takavarikoitiin 15 000 kiloa hasista Kanariansaarten edustalla – Ulkomaat | HS.fi Alunperin HS julkaisi kommenttini

 

Ylin kommentti ”Jos alus oli Mongolian lipun alla, laivassa oli kyydissä italialainen ja kolme senegalilaista ja alus oli kansainvälisillä vesillä, mitä toimivaltuuksia Espanjan poliisilla silloin oli? Eikö kyseessä ole silloin merirosvous?” Tämä julkaistiin toissapäivänä klo 10:00

Seuraavana päivänä kommentti oli poistunut, olisi mielenkiintoista tietää kuka tälläisen päätöksen on tehnyt ja miksi:

Mihin tuo kommentti on kadonnut? Toinen kommentti on yhä paikallaan mutta Espanjan poliisin toimintaa ihmettelevä kommentti on tipotiessään kuten näkyy.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun jotain tälläistä tapahtuu. Pari kuukautta sitten ilmestyneessä uutisessa joka liittyi  Katiska-vyyhtiin sotkeutuneeseen Keskustapoliitikkoon oli kommenttikenttä täynnä kommentteja joissa naureskeltiin sitä miten korruptoituneita poliisi ja politiikot Suomessa on ja kuinkahan syvälle tuo korruptio oikeastaan meneekään. Itsekkin sinne laitoin yhden jota ei taidettu ehtiä julkaista lainkaan mutta monen muun kommentit tästä julkaistiin kyllä. Seuraavana aamuna kun katsoin kaikki kommentit olivat poistuneet ja niiden tilalla oli ainoastaan yksi kommentti joka oli kuin suoraan KRP:n tiedotusosaston kynästä tyyliin ”On hyvä että Suomessa poliisi puuttuu tälläisten ammattirikollisten toimintaan kovalla kädellä” tms. Tästä minulla ei valitettavasti ole screenshottia. Joitain erävoittoja silti tullut ja vaikka usein Hesarin asiakaspalvelu ei vastaa kun heiltä tiedustelee näistä päätöksistä joskus on sieltäkin vastattu ja saanut erävoiton ja he ovat julkaisseet alunperin sensuroidun kommentin. Tässä esimerkki sellaisesta:

Helsingin Sanomien moderointiin lähetetty tiedustelu miksi tätä kommenttia ei julkaista. Mikä tässä on asiatonta?
Ihme kyllä Hesarilta tuli jopa vastaus
Tähän he eivät jostain syystä enää kyenneet vastaamaan eikä kommenttia vieläkään julkaistu.
Tähänkään ei vastattu mutta kommentti oli mystisesti ilmestynyt Hesarin uutiseen kolmen päivän jälkeen.

 

Nyt kävin katsomassa kyseisen uutisen kommentointikenttää Poliisi vaatii Bandidosin jäsentä vangittavaksi Niko Ranta-ahoon kytkeytyvässä uudessa huumevyyhdissä – Kotimaa | HS.fi oli kommentti taas poistettu, kuten myös kaikki muut kommentit ja tilalle oli taas ilmestynyt orwellilainen viesti joka ei varmasti ole keltään tavalliselta lukijalta:

Nimimerkki ”Ossaus”oli laittanut kommentin mikä ei sisältänyt ajatusrikoksia. Miksiköhän hän ei käytä omaa nimeään? Kukahan hän mahtaa olla?

 

Hesarin uutisointi siitä miten he edustavat vapaata ja luotettavaa mediaa alkaa muistuttaa Pohjois-Korean median uutisointia, siellä hoetaan tuota aivan samaa sanomaa. Hesarihan on olevinaan liberaali lehti ja monet luulee että se sensuroi vain konservatiivisia mielipiteitä. Se varmasti pitää joissain aiheessa paikkansa, kuitenkin huumeiden vastaista sotaa arvostelevia kommentteja sensuroidaan todella ahkerasti mikä viittaa siihen että Hesari ei tee sensurointipäätöksiä poliittisen linjansa vuoksi, vaan sensuroi kaiken mikä on sen osaakkeenomistajien edun vastaista. Näyttää siltä että Hesarin omistajatahot ovat tavalla tai toisella kytköksissä tahoihin jotka hyötyy laittomasta huumekaupasta ja vastustavat laillistamista, muuten tuossa ei ole mitään järkeä.

 

Kun puhuu totta ei tarvitse pelätä eriäviä mielipiteitä, ainoastaan valehtelija joutuu turvautumaan sensuuriin.

+1
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu