Hyväksytään mielummin joka vuosi kasvavat yliannostuskuolemat ja lasten huumekokeilut kun myönnetään että ollaan oltu väärässä

Näin toimii jokainen joka kannattaa huumeiden kieltolakia senkin jälkeen kun on esitetty aukottomat todisteet siitä kuinka se ainoastaan lisää alaikäisten huumekokeiluja ja yliannostuksia. Etenkin he jotka ovat itse ottaneet tästä selvää mutta tietoisesti sivuuttavat olennaiset faktat tai jättää ne kokonaan mainitsematta sillä ne sotii omaa propagandaa vastaan, vähät välittää siitä että heidän valheet edistää lasten huumekokeiluja ja huumekuolemia.

Näin toimi muun muassa Perussuomalaisten Mari Rantanen (Huumeista valehtelevat politiikot: Osa 1. Mari ’’laittomasta laillista’’ Rantanen (PS) | Uusi Suomi Puheenvuoro) joka eduskunnassa valehteli että Portugalin malli on itseasiassa aika ’’tiukka’’ Suomen malliin verrattuna. Hän luetteli kyllä kaikki mahdolliset seuraukset mitä siellä voidaan teoriassa antaa kun jää kiinni huumeidenkäytöstä (Portugalissa jos poliisi löytää hallustasi huumeita omaa käyttöä varten poliisi takavarikoi ne ja sinun pitää mennä riippumattoman komitean eteen, joka koostuu terveydenhuollon ammattilaisesta, sosiaalityöntekijästä, ja oikeuslaitoksen edustajasta joka sitten tekee päätöksen seurauksista). Seurauksena voi tosiaan teoriassa olla esimerkiksi sakko tai kielto liikkua tietyillä alueilla. Mikä jäi Marilta mainitsematta oli että 68% tapauksissa jotka tulee tämän komitean eteen todetaan että huumeidenkäyttö ei ole ongelmallista ja käyttäjä jätetään täysin ilman seurauksia. Lopuissa osalle tarjotaan hoitoa joka perustuu aina vapaaehtoisuuteen tai esimerkiksi vierailua päihdeterapeutilla. Nuo Marin luettelemat seuraukset ovat äärimmäisen harvinaisia ja Mari varmasti myös tietää sen, olihan hän ottanut selvää Portugalin mallista. Kokoomuksen Marko Kilpi (Huumeista valehtelevat politiikot: Osa 3. Marko ’’Kanadan-Make’’ Kilpi (Kok) | Uusi Suomi Puheenvuoro) taas valehteli että Kanadassa tilanne on niin ’’sekava’’ että jopa käyttäjät haluavat paluuta vanhaan (eli käyttäjät siis haluavat että heitä rangaistaan) että tilanne olisi ’’selkeämpi’’. Sen lisäksi ettei tuo väite pidä tietenkään paikkaansa, on se suorastaan naurettava enkä tajua uskooko joku ihan tosissaan että tuo pitää paikkaansa.

 

Miten muka voin todistaa että dekriminalisointi/laillistaminen on parempi ratkaisu?

  1. Kun katsoo EMCDDAn tilastoja EMCDDA home page | www.emcdda.europa.eu (EUn huumevalvontavirasto) näkee miten maat joissa on tiukin huumepolitiikka (kuten Suomi ja Ruotsi) on myös maita missä on suurimmat haitat ja maat missä on liberaalimpi suhtautumien, etenkin ne jotka ovat dekriminalisoineet tai laillistaneet (kuten Portugali ja Hollanti) on ne joissa on kaikkein pienimmät haitat. Esimerkiksi Hollannissa kaksi kertaa pienempi osuus ala-ikäisistä nuorista kokeilee Kannabista, viisi kertaa vähemmän ihmisiä (väkilukuun suhteuttettuna) kuolee yliannostukseen (Suomessa kuoli 57 ihmistä enemmän vaikka väkilukua ei ottaisi huomioon kuin 17-miljoonan asukkaan Hollannissa) ja noista kuolleista on alle 30-vuotiaita nuoria kolme kertaa suurempi osuus Suomessa kuin Hollannissa jossa huumeisiin kuolleen keski-ikä on huomattavasti suurempi. Suomessa kuolee siis viisitoista kertaa enemmän nuoria huumeisiin kuin Hollannissa missä Kannabis on laillistettu eikä minkään huumeen käytöstä rangaista. Varsin ikäviä tosiasioita nämä jos vastustat dekriminalisointia ja laillistamista. Siksi ne sivuutetaan täysin ja samalla edistetään lasten huumeidenkäyttöä ja nuorten huumekuolemia.
  2. Yksikään valtio jossa on dekriminalisoitu Kannabis tai kaikki huumeet tai jossa on laillistettu Kannabis ei haitat ole nousseet vaan ala-ikäisten käyttö on poikkeuksetta vähentynyt kuten myös huumekuolemat. Esimerkiksi Portugalissa kuoli vuosi ennen dekriminalisointia 132 ihmistä huumeisiin, 2019 tuo huumeisiin kuolleiden määrä oli pudonnut kahteenkymmeneen. Suomessa kuoli 2019 257 ihmistä huumeisiin. Tähän ei haluta muutosta. ’’Ei Suomea voi suoraan verrata Portugaliin sillä jokainen maa on erilainen blaa blaa blaa’’ Kyllä mutta jos jokaisessa maassa on vaikutukset olleet pelkästään positiivisia niin miten ihmeessä Suomi olisi poikkeus?

Seuraavat valtiot ovat dekriminalisoineet kannabiksen omaan käyttöön

Sveitsi (2012), Jamaika, Malta (2015), Italia sekä Israel (2019)

Kuten myös nämä Yhdysvaltojen osavaltiot

Conneticut (2011), Minnesota, Missisippi, Missouri (2014), Delaware (2015), Hawaii, New Hampshire, New Mexico, Pohjois-Dakota (2019) North-Carolina, Ohio sekä Virginia (2020)

 

Seuraavat valtiot ovat laillistaneet Kannabiksen käytön ja sallineet myynnin

Hollanti (teoriassa edelleen laitonta mutta käytännössä myynti sallittu Coffee Shopeissa 70-luvun puolivälistä alkaen. Coffee Shoppeihin kaupunki myöntää luvat ja sitoutuu katsomaan myyntiä sormien läpi kunhan tietyistä ehdoista, kuten ikärajavalvonnasta pidetään kiinni)

Uruguay (2013) Kanada sekä Etelä Afrikka (2018)

Kuten myös nämä Yhdysvaltojen osavaltiot

Colorado, Vermont, Washington (2012) Alaska, Oregon (2014) Arizona, California, Massachutes, Mischigan, Montana, Nevada, New Jersey (2016) sekä Illnois (2019)

Seuraavissa valtioissa kaikkien huumeiden käyttö on dekriminalisoitu

Alankomaat (käytännössä poliisi ei puutu pienten määrien hallussapitoon tästäkin tehty virallinen päätös joka kirjattu lakiin vaikka teoriassa edelleen laitonta), Tsekki (1999), Portugali (2001) Ecuador (2008) sekä Argentina (2009)

Kuten myös Yhdysvaltojen osavaltio Oregon (2020)

 

Toisin sanoen 13 valtiota ja 26 Yhdysvaltojen osavaltiota joissa jokaisessa huumehaitat kuten ala-ikäisten käyttö ja huumekuolemat ovat laskeneet dekriminalisoinnin/laillistamisen jälkeen. Olen monelle tämän listan esittänyt ja pyytänyt esittämään yhdenkin jossa haitat lisääntyneet ja ainoa minkä on jotkut pystyneet näistä samomaan on Colorado, josta tosiaan on julkaistu yksi tutkimus joka väittää haittojen nousseen. Mainitsematta usein jää mikä taho on tämän tutkimuksen tehnyt eli Coloradon kristillinen yliopisto. Kaikki muut tutkimukset ovat osoittaneet täysin päinvastaista ja jokainen päätelköön luottaako mielummin niihin vai ’’tutkimukseen’’ taholta joka uskoo myös että homoseksuaalisuudesta voi päästä eroon kunhan rukoilee tarpeeksi ja että insestin uhri joka tekee abortin on murhaaja.

Mikäli Suomessa otettaisiin käyttöön järkevämpi päihdepolitiikka olisi Suomi neljäskymmenes valtio/osavaltio joka näin toimii ja meidän poliitikkojen ja ison osan kansasta mielestä ensimmäinen jossa kävisi juuri päinvastoin kuin kaikissa muissa maissa. Koska syyt.

 

Tiedän että on vaikeaa myöntää että on ollut jostain asiasta väärässä mutta mikäli huumepoliisi joka vietti elämästään neljätoista vuotta ollen peitetehtävissä pystyy myöntämään virheensä niin kyllä sinunkin pitäisi pystyä siihen. ’I’ve done really bad things’: The undercover cop who abandoned the war on drugs | Drugs | The Guardian

 

Muuten kirjaimellisesti tuet sitä että lasten huumeidenkäyttö ja huumekuolemat yleistyy kuten ne ovat tähän asti yleistyneet ja että Suomi pysyy jatkossakin Ruotsin (jossa on vielä tiukempi päihdepolitiikka ja jossa laillistaminen/dekriminalisointi on vieläkin kauempana tulevaisuudessa kuin Suomessa) kanssa Euroopan huumekuolemien top femmassa. Ehkä pitäisi ottaa kovemmat rangaistukset käyttöön niin voitettaisiin Ruotsi tässäkin?

Vaihtoehtoisesti voit myöntää virheesi ja olla osa ratkaisua sillä muuten olet osa ongelmaa ja historia ei tule muistamaan hyvällä sinun jääräpäisyyttäsi.

”we will look back on the drug war one day, and marvel at how we could ever have believed in it” – Neil Woods entinen huumepoliisi, nykyinen aktivisti kaikkien huumeiden laillistamisen puolesta.

+2
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu