Hyvän Tahdon Kartelli

Suomi on outo maa. Meidän Tupakka ja Alkoholilainsäädäntö on Euroopan tiukimpia ja huumeiden suhteen ainoastaan Ruotsi on meitä edellä typerän ja toimimattoman kieltolain toimeenpanemisessa. Meillä on kuitenkin yksi asia jota missään muualla maailmassa ei sallita: pelikoneet ruokakaupoissa.

Nyt Koronan ajan onneksi ne ovat suljettu joten moni peliriippuvainen on voinut käydä rauhassa ruokakaupassa. Tämä ei ole onnistunut ennen. Veikkauksen tehtävä on ’’vähentää pelihaittoja’’ miten pelikoneet ruokakaupassa vähentävät pelihaittoja?! Edes Las Vegasissa ei pelikoneita löydy ruokakaupasta! Onkohan mitään yksittäistä tahoa joka on aiheuttanut omalla toiminnallaan enemmän addiktiota kuin Veikkaus? Alkoholin ja Huumeiden kohdalla puolustus ’’jos minä en tekisi tätä joku muu kyllä tekisi’’ pitää paikkansa sillä niissä ei kauppa ole koskaan yksittäisestä tekijästä kiinni. Veikkaus sen sijaan on suoraan aiheuttanut kymmenientuhansien ihmisten peliongelman sillä jos he eivät laittaisi pelikoneita joka marketin aulaan ei sitä tekisi kyllä kukaan muukaan. Heidän toimintansa ansiosta Suomi on maailman kärjessä peliriippuvaisten määrässä. He pystyisivät vaikuttamaan siihen yksin merkittävästi mutta eivät sitä tee.

 

 

Veikkauksen hallituksen puheenjohtaja tienaa ihmisten addiktiolla 411 000e vuodessa. Jos huumeilla tienaa tuollaisia rahoja saa pelätä henkensä ja vapautensa edestä jokaikinen sekunti, se on se hinta minkä siitä maksaa. Veikkauksen pääjohtajan ei tarvitse pelätä. Hän voi rauhassa nauttia rahoistaan joiden takia on moni joutunut myymään talonsa, ottanut jättivelat ja on nyt ulosottokierteessä, pelannut eläkkeensä päivän aikana. Tämänkaltaisista kohtaloista se palkka koostuu. Ne jotka ostaa joka viikko lottorivin eivät ole kuin pisara valtameressä, palkka koostuu 99% addiktien kärsimyksestä.

 

Veikkauksen hallituksen jäsenet ovat lähes kaikki jostain eduskuntapuolueesta ja hauskaa on miten he eduskunnassa kauhistelevat huumeita, menevät itse sitten tienaamaan rahaa ihmisten kärsimyksellä ihan hyvillä mielin. Samat henkilöt jotka vaatii kovempia rangaistuksia huumekaupasta, eivät nää tässä mitään väärää.

 

Ai niin mutta hehän lahjoittavat rahaa hyväntekeväisyyteen! Se muuttaa kaiken. Niin antoi tosin myös Pablo Escobar pitkälti samoista syistä. Lahjoitat osan tuotosta hyvään niin saat hyvää PRää jota ei voi rahassa mitata. Kuinka paljon Veikkauksen rahoista päätyy ihan oikeasti heikommassa asemasssa oleville jää vain arvailujen varaan. Se on kuitenkin kaikki addiktien rahaa jonka he ovat epätoivoissaan pelanneet ja siitä ainakin johtoporras siellä ottaa mielellään ison siivun. Osa katoaa näiden heidän tukemien ’’hyväntekeväisyys’’¨järjestöjen johtaien palkkaan. Hyväveliverkosto elää ja voi hyvin. Sitten ne jotka oikeasit tarvitsee sitä apua saa jotain roposia mitä jää yli.

 

Vaikka toiminta on laillista niin itse nään Veikkauksen pahempana kuin yhdenkään huumekartellin. Yksikään huumekartelli ei tyrkytä noin kovalla tarmolla tuotettansa käyttäjille ja kehtaa vielä mainostaa myyvänsä  ’’hyvän tahdon huumeita’’.

Kertoisiko joku minulle että kuka sai alun perin idean että laitetaan näitä pelikoneita ruokakauppoihin ja miten sen ajateltiin vähentävän pelihaittoja? Miksei niitä ole otettu vieläkään pois? Eikö teitä siellä Veikkauksen johdossa edes hävetä? Onko teillä mitään omatuntoa jäljellä? Ei näytä siltä…

 

Edit 13:37 Olen ottanut Veikkaukseen yhteyttä Twitterissä ja julkisesti pyytänyt heitä kommentoimaan tätä kirjoitusta. Mitä veikkaatte tuleeko vastausta? 🙂

+3
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu