Mistä tietää asuvansa diktatuurissa?

Lähes kaikki maailman diktatuurit väittävät että eivät sellaisia ole ja että täällä vapaus kukoistaa. Tämä vakuuttelu ei siis yksin riitä siihen että pystyt päättelemään asutko diktatuurissa sillä tällä kriteereillä esim pohjois-korealaiset eivät asu.

Täytyy siis tehdä jotain mikä ei ole kyllä nykyään lainkaan muodissa ja ajatella itse, käyttää omaa päättelykykyä.

Kuten eräs viisas mies aikanaan sanoi

Siltä varalta että tämä on sinulle liian vaikeaa tai et sitä halua tehdä, voin antaa pari vinkkiä minkä avulla tunnistaa helposti asuuko diktatuurissa vai ei.

1. Johtoa ei ole valittu demokraattisesti

Tästä on ihan hyvä aloittaa. Kuten jo edellä mainitsin suurin osa diktatuureista esittää olevansa demokratioita ja järjestävät jonkinlaiset vaalit kansalle teatteriksi, näin toimitaan myös Pohjois-Koreassa. Maailmassa on olemassa kuitenkin muutamia poikkeuksia tästä, diktatuureja joiden johto ei edes vaivaudu esittämään että heitä on valittu demokraattisesti. Tälläisiä esimerkkejä on muunmuassa Saudi-Arabia, meidän liittolaisemme ja terroristiliikkeiden suurin rahoittaja globaalisti jonka kuningas Muhammad bin Salman ei ole vaivautunut tälläisiä vaaleja järjestämään eikä edes esitä että kansa olisi häntä tuohon hommaan valinnut. Toinen hyvä esimerkki tälläisestä on EU jonka komissio sekä sen puheenjohtaja Ursula von der Leyen ei edes esitä että heitä on valittu demokraattisesti.

Tämä eukko. Tuskin voittaisi vapaita vaaleja, kukaan tervejärkinen ei nimittäin äänestäisi ketään jonka sukunimi on Von der Leyen. Siitä kuulee heti että tuossa on sisäsiittoinen aatelissuku joka on osallistunut vähän kaikkeen pahuuteen viimeistään keskiajalta lähtien!

Nyt joku voi sanoa että Suomi on itsenäinen vaan ei ole. Olemme osavaltio tässä diktaattorisesti johdettussa liittovaltiossa. Meillä ei ole omia rajoja eikä omaa valuuttaa, myös oma maanpuolustus on hyvin kyseenalainen homma enää kun NATOn kanssa tehty isäntämaasopimus takaa sen että USAn hyökkäysvoimat voi tulla tänne milloin huvittaa pitämään sotaleikkejään. Lisäksi lääninrouvamme Sanna Marin on tehnyt selväksi että liittovaltion laki menee osavaltioiden lakien edelle. Tässä mielessä meillä on vähemmän omaa päätäntävaltaa kun esim USAn osavaltioilla joista moni on (onneksi) haistattanut huilut liittovaltionsa laille kun ovat laillistaneet kannabiksen. Meillä ei tähän olisi mahdollisuutta mikäli EU keksisi kieltää sen liittovaltion tasolla, kuten USAn liittovaltio on kieltänyt.

2. Johtajan lähipiirin korruptio

Tästä on varmasti useitakin esimerkkejä jos lähtee oikein kaivelemaan mutta kenties paras esimerkki tästä on tuon meidän diktaattorimme aviomies ja se mistä hän sai duunipaikan joulukuussa 2020.

Varmasti ollut pätevin hakija jolla on eniten työkokemusta eikö niin? Ei mitään erikoista tässä.

Muistattekos minkä myyntiluvan EU antoi joulukuussa 2020? Puhdasta sattumaa tälläinen ajoitus tietenkin, tässä ei ole mitään erikoista!

3. Sananvapauden tukahduttaminen joka tapahtuu yleensä pikkuhiljaa

Tästä meillä on ollut merkkejä pitkään, esimerkiksi nämä vihapuhe oikeudenkäynnit, viimein ja ehkä paras esimerkki tästä on vaarallisen kansankiihottajan Päivi Räsäsen raamattukäräjät. Ilman niitä Päivi saisi vapaasti kiihottaa kansaa ja jos tähän ei olisi puututtu Päivi olisi varmasti saanut jo natsilauman soihdut kädessä liikkeelle homoja lynkkaamaan kun he olisivat kiihottuneet liikaa siitä miten Päivi sanoo saman asian mikä lukee Raamatussa. Niin kiihottavaa se on.

Vielä parempi esimerkki tästä on erään tuotteen arvostelu ihan sattumalta erään firman jossa on erään leidin rakas töissä johtoasemassa. Sensuuri iskee ja hyvä niin, meidän pitää tässä nyt kuunnella Pfizerin toimitusjohtajaa Albert Bourlaa joka hyvin perustelee miksi kaikki jotka arvostelevat hänen ja tuon toisen edellämainitun firman yhteistuumin (ja EUn rahoituksella) kehittelemän ihmerohtoa joka meidät vielä jonain päivänä vapauttaa, ovat rikollisia.

Kaverista oikein huokuu sellainen rehellisyys ja muiden edun asettaminen oman edun edelle, mikä onkin erittäin tyypillinen luonteenpiirre isojen, miljardien liikevoittoja takovien yritysten toimitusjohtajilla.
Enkä muutenkaan keksi yhtäkään syytä miksi hän valehtelisi joten vaikka kyseenalaistaisit EUn johdon niin kai nyt sentään Albertin sanaan voi luottaa?

4. Lehdistö ei ole vapaa ja puolueeton vaikka usein sellaista esittääkin

Helsingin Sanomat jaksaa usein muistuttaa meitä siitä miten meillä on Suomessa vapaa ja puolueeton lehdistö ja niinhän meillä onkin jos asiaa kysyy Toimittajat ilman rajoja järjestöltä! Sitä mitä harva (etenkään Sanoma Media Finland Oy) ei turhan usein tuo esille on että mistä tämä järjestö saa rahoituksensa? No sitä tietoa sai aika kauan etsiä mutta löytyyhän se tuolta heidän vuosiraporttinsa uumenista. Isoimpia rahoittajia olivat tälläiset tahot ja järjestöt

Seuraava haaste on sitten että etsikääpäs meidän ”vapaasta ja puolueettomasta” mediasta yksikin juttu jossa kritisoidaan yhtäkään noista? Löytyykö? Voi olla yhtä haastavaa kuin etsiä Pohjois-Korean mediasta juttu joka suhtautuu kriittisesti Kim Yong-Uniin. Se ei tietenkään tarkoita sitä että Pohjois-Korean medianvapaudessa olisi mitään ongelmia, ei tietenkään ole he itse sanovat että heillä on vapaa ja puolueeton media aivan kuten Hesari sekä tuo järjestö jota rahoittaa järjestöt joita Hesari ei ikinä kritisoi sanoo että meillä on. Tämän vahvistaa myös tuo luotettava järjestö jota nuo tahot rahoittavat ihan vain sen vuoksi että he haluavat vapaampaa journalismia. Mitään kritiikkiä heitä kohtaan ei löydy koska he ovat hyviksiä jotka eivät mitään pahaa ole koskaan tehneet ja siksi ainoastaan valeuutis-sivustot levittävät niistä kaiken maailman valheita, sivustot jotka täytyy Hesarin mielestä ehdottomasti sulkea sillä disinformaatio on vaarallista.

Sitten vielä muistutus Hesarin B2B johtajan CVstä jolla ei tietenkään myöskään ole mitään tekemistä Hesarin vapaan ja puolueettoman uutisoinnin kannalta.

Anulla on paljon kokemusta!

 

 

 

5. Johtajan ympärille keskittynyt henkilökultti

Suomessa tämä on toistaiseksi keskittynyt lähinnä meidän lääninherran ja lääninrouvan (jotka ovat pysyneet hyvin lojaalina ylempiarvoisille johtajille) henkilökulttien rakentamiseen ja siinä on kyllä onnistuttukkin hyvin!

En hirveästi nää eroa siinä kun Sauli Niinistö on grillaamassa Veskun kanssa makkaraa mökkinuotiolla ja siinä että Vladimir Putin tainnuttaa amurintiikerin.
Enkä siinä miten Sanna jakaa hymyssäsuin Veitolalle kakkureseptin ja siinä kun Kim Yong Un ratsastaa yksisarvisella vuorenhuipulla. Ehkä ei vielä ihan niin överiä meillä. Vielä. Samaan suuntaan ollaan kyllä menossa.

Ursulastakin tälläistä henkilökulttia on alettu rakentamaan pikkuhiljaa ette ikinä arvaa kenen toimesta? Yhtäkään kriittistä sanaa tuosta eukosta ei meidän mediastamme taida löytyä mutta se varmasti johtuu vain siitä ettei hän ole mitään kyseenalaista tehnyt. Siksi hänen aviomiehenkään duunipaikasta ei ole tehty mitään numeroa meidän vapaassa mediassamme sillä Ursula ei ikinä tekisi mitään väärää, eikä hänen aviomies joten ihan turha tuollaista on tuoda esiin saatikka mitään kysymyksiä siitä esittää! Mistä päästäänkin seuraavaan kohtaan

6. Poliitikkoja ei koskaan laiteta vastaamaan oikeasti vaikeisiin kysymyksiin

Siis vapaan ja puolueettoman median toimesta. Minä olen kyllä laittanut ja tulokset voi käydä lukemassa täältä Muistatteko kun Bashar al Assad pommitti Aleppon viattomia lapsia? | Uusi Suomi Puheenvuoro toisaalta koska me elämme demokratiassa niin eihän meidän johtajilta nyt sovi liian vaikeita kysellä, ei heidän tarvitse vastata vaikeisiin kysymyksiin joihin Syyrian julma ja verenhimoinen diktaattori Bashar al Assad joka vihaa sananvapautta mielellään vastaa.

Hän on pahis. Meidän johtajat hyviksiä. Mistä pääsemmekin sitten taas seuraavaan kohtaan eli

7. Luodaan ulkoisia vihollisia joita syytetään meidän sisäisistä ongelmistamme

Tuleekos ketään mieleen? Kuka on se joka on syypää kaikkeen pahaan maan ja taivaan välillä? Kuka demokratiaamme horjuttaa? Kuka vaaleihin vaikuttaa?
Kaiken takana on kukas muu kuin

Antikristus. Tällä hetkellä hän on hukuttamassa koiranpentuja Mustaan mereen jonka jälkeen hän menee suunnittelemaan lisää juonia EUn päänmenoksi!

Kukaan ei koskaan pysähdy miettimään sitä että miksi Putin haluaisi horjuttaa demokratiaamme?

Hän ei varmasti ole puhdas pulmunen, ei sinne päinkään mutta hän ei ole tyhmä eikä minkään ideologian sokaisema.

Eli hän tuskin tekee mitään mikä ei häntä itseään hyödytä. Sitten on hyvä miettiä miten Putin hyötyisi siitä että horjuttaisi käytännössä hänen omistaman firman parasta asiakasta? Mikähän idea siinä mahtaa olla takana?

Lisäksi on ihan hyvä muistaa että kuten täällä kaikki virallisen narratiivin vastustajat leimataan Putinin agenteiksi, myös Venäjällä leimataan kaikki hallinnon vastustajat lännen agenteiksi. Mutta se on tietenkin ihan eri asia koska Venäjä on diktatuuri ja Putin on pahis kun taas EU on demokratia jota johtaa hyvikset kuten Ursula.

Onneksi meidän mediamme rohkeasti vastustaa Putinin hirmuvaltaa! Se on about yhtä rohkeaa kuin vastustaa Joe Bidenia Venäjällä.

8. Sisäinen vihollinen joka on uhka joka pitää hoitaa muiden turvallisuuden vuoksi!

Natsi-Saksassa tämä sisäinen vihollinen oli kiistatta juutalaiset. Heidän väitettiin muunmuassa levittävän tauteja ja heidät merkittiin Daavidin tähdillä jotka rajoittivat heidän liikkumista ja työllistymismahdollisuuksia. Hitlerin päästyä valtaan media alkoi lietsomaan avointa vihaa heitä vastaan. Kuulostaako hieman tutulta?

9. Nationalismi

Tätä EUn puolustajat mielellään käyttää sillä he voivat, perustellustikkin, sanoa että suurin osa diktatuureista on nationalistisia. Tässä vain unohtuu iloisesti se fakta että mehän emme ole itsenäinen valtio vaan ennemminkin osavaltio joten kyse on EUn näkökulmasta silloin separatismista johon yksikään diktatuuri ei koskaan suhtaudu suopeasti.

10. Sensuuri

Jännä nähdä tuleeko tämä sensuroiduksi. Toivon että Uusi Suomi kunnioittaa sen verran meidän vapauden rippeitä ettei tätä täysin asiallista kirjoitusta sensuroi ja osoittaa näin olevansa sen sananvapauden puolella mikä meillä on vielä jäljellä.

Jos sensuroi sekin kyllä lähettää aika vahvan viestin.

 

Joten arvon lukija mitä olet mieltä: Asutko sinä diktatuurissa? 

Loppuun vielä biisi, jonka olen aiemminkin laittanut yhteen blogeistani mutta tähän se sopii vielä paremmin. Etenkin tuon musavideon kanssa, kannattaa katsoa ja kuunnella tarkkaan!

 

Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu