Voiko Suomea kutsua oikeusvaltioksi?

Suomi kutsuu itseään oikeusvaltioksi. Samoin tekee Pohjois-Korea ja aikalailla jokainen itsenäinen valtio. Kestääkö tämä väite Suomen osalta kriittistä tarkastelua? Surullisen kuuluisaa Katiskavyyhtiä tarkastelemalla selviää
yhtä sun toista meidän oikeusvaltiomme tilasta. Laitetaan siis syytetyn penkille Suomen poliisi ja oikeuslaitos

Katiskavyyhti on ollut monella tapaa huumepoliisille kuin taivaan lahja. Sen jälkeen kun he vuosia ovat väittäneet Kannabiksen käytön dekriminalisoinnin johtavan kadotukseen on tullut jatkuvalla syötöllä esimerkkejä miten se on ollut muissa maissa menestystarina eikä heidän maalaamat kauhukuvat ole toteutuneet missään missä on otettu käyttöön inhimillisempi päihdepolitiikka. Tätä nolompaa on kuitenkin että heidän oma päällikkö diilasi pilveä. Siis juuri tämä sama päällikkö joka useasti otti julkisuudessa kantaa pilven laillistamista vastaan.

 

Katsokaas jos pilvestä tulisi laillista ei poliisi saisi lahjuksia sen myyjiltä. Tämä on se syy miksi huumepoliisit kaikkialla vastustavat laillistamista. Tämä hieman heikentää heidän uskottavuutta huumeiden käytön valvojina. Tälläinen Aarnion kaltainen imagotappio olisi kaiken järjen mukaan saanut kansan kääntymään huumepoliisia vastaan mutta ei Suomessa! Täällä luotetaan poliisiin! Kuitenkin Aarnio jätti silti synkän varjon tämän instituution ylle kunnes saapui pelastava enkeli ja tämän enkelin nimi oli Niko Ranta-aho.

 

Niko on sellainen hahmo jota kansan syvät rivit rakastavat. Riikaan perheen poika jonka ei ole juuri tarvinnut eläessään tehdä töitä ja hän on saanut kaiken mitä haluaa helposti. Luksuskartano Marabellassa ja fitnessmissi kainalossa hän on hahmo jonka verta kansa janoaa. Kun poliisi saa tämän nulikan hymyn hyytymään saa se viimeistään silloin kansalta taas hurraa huutoja ja kansa luottaa jälleen poliisiin.

Niko Ranta-ahosta ei tarvitse pitää mutta oikeusvaltiossa epäilty on syytön kunnes toisin todistetaan. Näinhän sen myös Suomessa pitäisi teoriassa olla, käytännössä huumerikoksissa olet kuitenkin syyllinen kunnes toisin todistetaan ja joskus jopa sen jälkeenkin. Suomi on myös allekirjoittanut kansainvälisiä sopimuksia joissa kielletään epäillyn kiduttaminen ja kiristäminen tunnustuksen saamiseksi. Silti Poliisi tekee sitä rutiininomaisesti. Miten?
Pitämällä epäiltyä eristyksissä kunnes epäilty tunnustaa. Se että sinut suljetaan koppiin eristyksiin kaikista muista ihmisistä on laskettavissa kidutukseksi. Tästä on Euroopan ihmisoikeustuomioistuin useasti Suomea huomauttanut. Nikoa pidettiin kahdeksan kuukautta eristyksissä kopissa vaikka häntä ei oltu edes tuomittu mistään rikoksesta. Tätä poliisi tekee: pitää sinua tutkintavankeudessa kunnes pää napsahtaa ja tunnustat. Tämä on kidutusta tunnustuksen saamiseksi. Tämä ei ehkä tuota niin nopeita tuloksia kun esimerkiksi CIAn harjoittama waterboarding mutta samalla tavalla se saa epäillyn tunnustamaan minkä tahansa rikoksen oli hän siihen syyllinen tai ei. Toinen Suomen poliisin käyttämä temppu on läheisien uhkailu ja heidän avullaan epäillyn painostus. Poliisi ottikin heti kiinni Nikon tyttöystävän sekä siskon ja tämä on ihan tyypillinen toimintamalli huumepoliisille. Jos et tunnusta läheisesi saa kärsiä. Kuulostaako tämä poliisilta vai mafialta? Kuten tapaus Aarnio osoitti ne helposti sekoittuu keskenään.

Poliisi tajusi heti kun sai tietää Nikon huumekaupasta (jota ei oltu peitelty hirveän hyvin kuten tästä https://www.seiska.fi/Uutiset/Nain-porhosti-Sofia-Belorf-ja-miljonaarirakas-Niko-elavat-Espanjassa-kodin-sisaankaynti yli puoli vuotta ennen hänen pidätystään julkaistusta artikkelista voi todeta)mikä kultakimpale heillä on käsissään. Kaiken lisäksi jutulle saadaan maksimaalinen näkyvyys sillä siinä on mukana julkkiksia, tässä tapauksessa tosi-tv tähti Sofia Belorf sekä Sunrise Avenue yhteen nokkamies Samu Haber. Tätä poliisi osaa käyttää hyväkseen ja juttu mikä olisi muuten saanut vain muutaman ”Tamprelainen liikemies otettu kiinni Espanjassa. Poliisi epäilee useista törkeistä huumausainerikoksista” tyyppisen lehtijutun, sai valtavan julkisuuden. Tämä on täysin Samun ja Sofian ansiota. Sillähän ei ole mitään väliä että heidän roolinsa olivat koko vyyhdissä mitättömät. Tässä oli heidän rikoksensa:

Sofia Belorf: tuottamuksellinen rahanpesu, huumausaineen käyttörikos

Se ei ole rikos että on parisuhteessa huumediilerin kanssa ei vaikka olisi tietoinen hänen bisneksistään. Mutta se on jos ottaa vastaan lahjan josta tietää että se on hankittu rikollisin keinoin tienatulla rahalla. Sofian tapauksessa kyseessä oli kello. Mietitäänpä hetki mistä Sofia olisi voinut tietää että kyseinen kello olisi hankittu nimenomaan rikollisin keinoin tienatulla omaisuudella? Nikonhan kaikki tulot eivät olleet suinkaan huumekaupasta vaan iso osa täysin laillisista bisneksestä joita hän teki Espanjassa isänsä kanssa. Pikemminkin polliisin omat selvitykset viittaavat siihen että Niko investoi huumekaupalla saadut rahat uusiin huume-eriin eikä hän juuri käyttänyt tuota rahaa. Näin ollen on syytä olettaa että Sofian kello on ostettu täysin laillisesti hankitulla omaisuudella. Rikosta ei siis ole tapahtunut. Tämä huumausaineen käyttörikos on vielä absurdimpi syyte. Se perustuu poliisin tilakuunteluun missä oli äänitetty Nikon, Sofian ja heidän ystäviensä Kokaiinin huuruinen RuisRock viikonloppu. Syyttäjä käyttää todisteena tätä nauhaa siitä että Sofia syyllistyy rikokseen vaikka nauhan luulisi ennemmin olevan puolustuksen todiste. Siltä kuuluu moneen otteeseen miten hän paheksuu porukan huumeidenkäyttöä. Tämän voi jokainen itse kuunnella. Syyttäjä sen sijaan on kääntänyt tämän päälaelleen.

Samu Haber – Huumausainerikos.

Huumausainerikos on vakavampi kuin käyttörikos ja sen saa pääsääntöisesti huumekaupan käyttäjää lähimpänä oleva jakeluporras, Suomeksi huumediilerit. Sillä ei kuitenkaan ole mitään väliä myykö ainetta vai ei vaan se määritellään sen mukaan paljon huumausainetta on ollut epäillyn hallussa. Tähän on määritelty jokaisessa huumeessa rajat ja Kokaiinin kohdalla tämä raja on todella pieni ainoastaan 3 grammaa. Onko Samulla sitten ollut näin paljon Kokaiinia hallussaan? Todennäköisesti ei. Kaiken järjen mukaan oikeusvaltiossa ei pitäisi edes tuomita huumeista joita poliisi ei ole saanut haltuun. Ei voida todistaa että mitään huumeita on silloin edes ollut. Aineen käyttäjäkään ei välttämättä tiedä sitä ja saattaa vetää isoja viivoja perunajauhoa joka ei ole rikos. Huumekaupassa kun välillä myyjä saattaa olla epärehellinen siitä mitä tuote sisältää. Näin ollen ei ole mitään todisteita siitä että Kokaiinia olisi edes käytetty kun ei sitä ole saatu takavarikkoon. Mihin näyttö Samua vastaan siis perustuu? Onko Poliisin nauhalle edes tallentunut se kuinka Samu vetää jotain minkä oletetaan olevan huumetta? Ei ole. Samun ääntä ei näillä nauhoilla kuulla sillä hän ei ollut siinä asunnossa minkä poliisi oli mikittänyt. Mihin syyte sitten perustuu? Siihen kuinka Niko Ranta-aho, ilmeisen päihtyneenä, käy Sofian kanssa keskustelun jossa hän toteaa ”myrkyttäneensä koko porukan eilen” ja toteaa että ”Haberille joku v*ttu femma!” Tähän syyttäjän näyttö siis perustuu. Syyttäjä pitää siis tätä todisteena! Sillä eihän huumediileri koskaan valehtele tai liiottele. Etenkään tyttöystävälleen kun on monta päivää valvoneena kokaiinipöllyssä. Muutenkaan eihän kukaan koskaan keksi tarinoita siitä mitä on tehnyt julkisten kanssa, eihän?

Tämän kaiken voi lukea oikeuden papereista tai vaikkapa täältä->
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/a4c1588a-0474-4355-a514-ba92f1e37f26

Kaiken kukkuraksi syyttäjän väitteet ovat jo ristiriidassa keskenään. Syyttäjä väittää Nikon ja kumppanien vieneen Ruisrockiin 20 grammaa kokaiinia joka oli vahvuudeltaan 30-50%. Sillä ei ole väliä että nauhojen perusteella Niko ja kumppanit jatkavat viidestä grammasta puhtaampaa Kokaiinia tämän 20 grammaa jonka kuljettavat ruisrockiin. Tämä tarkoittaa että mikäli syyttäjän väite pitää paikkansa, on Kokaiini ollut siis alunperin vahvuudeltaan 120-200%! Hyvää kamaa! Tuntuu että syyttäjällekkin on maistunut. Kaiken lisäksi olisi varsin epäloogista että Samu olisi käyttänyt siitä 1/4 kun hän oli porukan mukana ainoastaan yhtenä iltana ja sitä käytti nauhan mukaan vähintään kolme henkilöä hänen lisäksi jotka puolestaan käyttivät sitä kolme päivää ja sitä jouduttiin jopa huuhtomaan vessanpöntöstä alas viimeisenä päivänä kun ei kaikkea saatu vedettyä. Tämän valossa ”Haberille joku femma” tuntuu ehkä pikkuisen liioitellulta mutta syyttäjällä ei ole mitään syytä olla luottamatta huumediilerin sanaan.

Mutta hei! Logiikan voi heittää romukoppaan kun puhutaan huumeista! Silloin voi heittää ihan mitä tahansa suustaan ja ihmiset uskoo. Tähän luottaa myös syyttäjä.

Miten tässä kaikessa toteutuu syyttömyysolettama ja syytetyn oikeudet ihan oikeasti? Ihan sama mitä mieltä Nikosta, Sofiasta ja Samusta on ihmisinä kyse on siitä että jos heitä kohdellaan tällä tavalla niin voidaan kohdella ketä tahansa myös sinua.

  • Tästä tullaan kysymykseen onko Suomi oikeusvaltio?
+1
Lauri Paavola
Sitoutumaton Helsinki

Itä-helsinkiläinen sitoutumaton kansalaisaktivisti järjen ja logiikan puolesta valheita vastaan!

Taistelen etenkin inhimillisemmän päihdepolitiikan, yksilönvapauksien ja sananvapauden puolesta.

Läheisiä aiheita ovat muunmuassa koronapaniikin arvostelu, jokaisen eduskuntapuolueen politiikkojen arvostelu ja kaksinaismoralismi, huumeiden vastainen sota, terrorismin vastainen sota, uskontojen kritiikki (erityisesti kolme pahinta Kristinusko, Islam ja Juutalaisuus), ihmiskunnan typeryys, ihmisen lähestyvä sukupuutto jota me suuressa narsismissamme kutsumme "maailmanlopuksi" sekä musiikki.

Mikäli minun teksteistä provosoidut niin tiedät olevasi väärässä. Totuuden puhuja ei pelkää vastakkaista mielipidettä vaan vastaa niihin mielellään. Vain valehtelija tarvitsee sensuuria.

Rakkaudesta lajiin since 1995 ❤

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu