CO2-päästöjen leikkaukset ovat perusteettomina vain menetyksiä tuottavia!

Kun YK:n poliitikot perustivat ilmastopaneelin IPCC jo yli kolme vuosikymmentä sitten, sen tavoitteena oli nimenomaan tieteellisen näytön hakeminen ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkauksille ilmaston lämpenemisen hillitsemiseksi. Vielä tähän mennessäkään ei tuota tieteellistä näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen leikkaustarpeelle ei olemassa ole. YK:n poliitikot ovat korvanneet hakemansa tieteellisen näytön mallinnoksiin perustuvin, vasta hypoteesseina pidettävin arvoin, vailla tieteellistä näyttöä todellisuudesta.

Kun puhutaan suomalaisista tutkijoista mallinnoksineen, on syytä mainita esim. Antero Ollila, joka mallinnoksillaan – IPCC:n tavoin ilman tieteellistä näyttöä todellisuudesta – on päätynyt ilmastopaneeli IPCC:tä olennaisesti pienempään arvoon, mille vasta fysikaalisiin laskelmiin perustavalle arvolle ei varsinaisesti vielä tieteellistä näyttöä todellisuudesta olemassa ole.

Olen mm. puheenvuorossani CO2-päästöjen leikkaukset vailla tieteellistä perustetta! https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/co2-paastojen-leikkaukset-vailla-tieteellista-perustetta/ todennut:

”Viittaan tässä muutamaan kommenttiini, mitkä osoittavat, että perusteettomasta hiilidioksipäästöjen leikkaamisesta syntyy vain vakavia menetyksiä:

– Mallina ajatuksille tulisi nyt viimeinkin oppia, että esimerkiksi poliitikkojen konsensuspäätöksenä omaksumalle hiilidioksidipäästöjen leikkauksille ei tieteellistä perustetta olemassa ole. Perusteluna pidetään lähinnä IPCC:n mallinnoksin omaksuttuja ilmaston herkkyysarvoja, mitkä eivät – tieteen edellyttämän näytön puuttuessa – hypoteesia pidemmälle ole etenemään pystyneet.

– Kun IPCC:n tapaan pelkällä fysiikalla ei hypoteesia pidemmälle pystytä etenemään, puuttuu tieteellinen näyttö todellisuudesta.

– Ei IPCC:kään pelkällä fyysiikallaan ole kyennyt osoittamaan tieteen edellyttämää näyttöä ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle ilmaston uhkaavana pidetylle lämpenemisellle. Tarvitaan fysikaalista kemiaa, jotta ymmärretään se, miten esim. ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta havaittavasti nosta, kun vastaavasti valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan hallitsemat hiilidioksidipäästöt valtameristä ilmakehään Henryn lain mukaisesti vastaavasti pienevät.”

LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu