Hiilidioksidipäästöjen leikkaukset asianmukaiseen harkintaan!

Viittaan puheenvuorooni Valtamerien pintalämpötila ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden luonnollisena hallitsijana https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/valtamerien-pintalampotila-ilmakehan-hiilidioksidipitoisuuden-luonnollisena-hallitsijana/, minkä johtopäätöksenäni olen todennut:

”Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat kautta aikojen aina seuranneet ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päin vastoin. Olen näillä sivuilla jo useasti toistanut, että kun ihmisperäisten hiilidioksidipäästöjen aiheuttamaksi uskotulle, uhkaavalle ilmaston lämpenemiselle ei tieteellistä näyttöä todellisuudesta olemassa ole, Pariisin sopimuksesta on syytä luopua ja korvata se vaihtoehtoisella strategialla, missä keskeisinä tavoitteina olisivat luonnollisiin ilmastonmuutoksiin ja sään ääri-ilmiöihin asianmukaiset mukautumiset. Meidän tulee tässä ymmärtää huomioon otettaviksi esim.seuraavat näkökohdat:
– Valtamerien osuus on luokkaa 70 % Maapallon kokonaispinta-alasta.
– Valtamerien pintavesien lämpötilavaihtelut ovat seuraus ilmaston lämpötilavaihteluista.
– Edellä mainitun mukaan ”Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat kautta aikojen aina seuranneet ilmaston lämpötilan muutostrendejä eikä päin vastoin”.
– Ilmakehän keskimääräisen hiilidioksidipitoisuuden muutokset tapahtuvat Henryn lakia noudattaen: 1) Kun valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila nousee, nousee myös ilmakehän keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus. 2) Kun valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila laskee, laskee myös ilmakehän keskimääräinen hiilidioksidipitoisuus.
– Kun esimerkiksi fossiilisista polttoaineista aiheutuvat hiilidioksidipäästöt muodostavat suurimman osan ihmisperäisistä hiilidioksidipäästöistä ilmakehään, ja kun niidenkin osuus hiilidioksidin kokonaispäästöistä ilmakehään viime aikoinakin on ollut vain korkeintaan luokkaa 5 %, ei ihmisperäisillä hiilidioksidipäästöillä mitään hallitsevaa asemaa ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousussa olemassa ole. Kaiken lisäksi, kun tuo fossiilisista polttoaineista peräisin oleva, suhteellisen vähäisenä pidettävä hiilidioksidipäästö hiukan lisää ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta, siitä seuraa Henryn lain mukainen uuden tasapainon hakeminen valtamerien hiilidioksidipäästöjen kanssa, mikä tarkoittaa valtamerien hiilidioksidipäästöjen lievää vähentymistä. Tosiasianahan tässä on se, että ihmisperäiset – ja muutkin valtamerien päästöihin kuulumattomat – hiilidioksidipäästöt eivät kokonaismääränsäkään mukaisesti ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta olennaisesti nosta.
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuus on kasvillisuuden ylläpidossa tarvittava kaasu.

Yhteenvetona tästä on todettavissa:

– Ihmisperäiset hiilidioksidipäästöt eivät ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden nousuun olennaisesti vaikuta.
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kokonaisnousunkaan ei ole todettu uhkaavaa ilmaston lämpenemistä aiheuttavan.
– Ilmakehän hiilidioksidipitoisuudesta hyötyy kasvillisuus.
– Tarpeettomiksi osoittutuvina ja lähinnä vain menetyksiä tuottavina hiilidioksidipäästöjen leikkauksista on syytä luopua.

+7
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu