Ihmisperäiset CO2-päästöt eivät ilmakehän keskimääräistä CO2-pitoisuutta nosta

Viitteestäni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/co2-paastot-ilmakehassa-seuraus-ilmaston-lampenemisesta-eika-sen-syy/ suoraan käy ilmi, että ideologiaan ja muihin pelkkiin uskomuksiin perustuvat näkemykset eivät ollenkaan osaa ottaa huomioon sitä, että CO2-pitoisuus ilmakehässä määräytyy fysikaalisen kemian lakien mukaisesti. Avainasiana siinä on Henryn laki. Kun esimerkiksi Mauna Loan mittausten mukaan paikallinen ilmakehän keskimääräinen CO2-pitoisuus määräytyy valtamerien pintavesien keskimääräisen lämpötilan mukaan, siitä voidaan jo todeta, että valtamerien pintavesien keskimääräinen lämpötila ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta säätää, kun Mauna Loan mittaustulokset ovat muutossuunnaltaan analogisia ilmakehän keskimääräisen hiilidioksidipitoisuuden kehityssuunnan kanssa.

Puheenvuorossani https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/co2-paastot-ilmakehassa-seuraus-ilmaston-lampenemisesta-eika-sen-syy/ olen mm. todennut:

”Itse asiassa, kun Henryn lain mukaan valtamerien pintavesiin keskimääräisesti liuenneena olevan hiilidioksidin osapaine hakeutuu tasapainoon lisääntyvän, vastaavan ilmakehän hiilidioksidin keskimääräisen osapaineen kanssa, se – Henryn lain mukaisesti – saa aikaan valtameren pintavesistä ilmakehään haihtuvien, keskimääräisten hiilidioksidipäästöjen pienentymisen. Tämä tarkoittaa sitä, että Henryn lain vaikutuksesta muut kuin valtamerien pintavesien hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan muutokset eivät voi ilmakehän hiilildioksidipitoisuuteen olennaisesti vaikuttaa. Eli yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että esim. minkään ihmisperäisen CO2-päästön ei pitäisi ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta olennaisesti nostaa, kun niiden ilmakehään tuoma hiilidioksidipitoisuuden lisäys Henryn lain mukaisesti aiheuttaa vastaavasti pienentymisen valtamerien pintavesistä ilmakehään tulevissa hiilidioksidipäästöissä.”

+4
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu