Ihmisperäisten CO2-päästöjen aiheuttamaksi uskottu, ilmaston uhkaava lämpeneminen vailla tieteellistä näyttöä todellisuudesta

Perusteeni sille, miksi IPCC:n omaksumalle ilmastoherkyydelle – eli sille, miten ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden kaksinkertaistuminen ilmaston lämpötilaa nostaa – ei näyttöä todellisuudesta olemassa ole, on seuraavanlainen:

1) Geologisten ja viimeaikaisten havaintojen mukaan ilmakehän hiilidioksidipitoisuuden muutostrendit ovat aina seuranneet ilmaston lämpötilatrendejä seuraavia valtamerien pintavesien lämpötilan muutostrendejä eikä päinvastoin. Viittaan esim. puheenvuorooni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/valtameret-ja-ilmaston-hiilidioksidipitoisuus/#comment-3464411: ” – – – , kun Henryn lain mukaan valtamerien pintavesiin keskimääräisesti liuenneena olevan hiilidioksidin osapaine hakeutuu tasapainoon lisääntyvän, vastaavan ilmakehän hiilidioksidin keskimääräisen osapaineen kanssa, se – Henryn lain mukaisesti – saa aikaan valtameren pintavesistä ilmakehään haihtuvien, keskimääräisten hiilidioksidipäästöjen pienentymisen. Tämä tarkoittaa sitä, että Henryn lain vaikutuksesta muut kuin valtamerien pintavesien hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan muutokset eivät voi ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen olennaisesti vaikuttaa. Eli yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että esim. minkään ihmisperäisen hiilidioksidipäästön ei pitäisi ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta olennaisesti nostaa, kun niiden ilmakehään tuoma hiilidioksidipitoisuuden lisäys Henryn lain mukaisesti aiheuttaa vastaavasti pienentymisen valtamerien pintavesistä ilmakehään tulevissa hiilidioksidipäästöissä.

2) Ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta hallitsevat luonnostaan hiilidioksidia sisältävien, 71 % maapallon pinta-alasta hallitsevien valtamerien pintavesien lämpötilamuutokset, missä muilla hiilidioksidipäästöillä ei olennaista vaikutusta havaittavissa ole. Viittaan esim, puheenvuoroni https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/lauriheimonen/valtameret-ja-ilmaston-hiilidioksidipitoisuus/ kommenttiin #3464411 :
” – – – Henryn lain vaikutuksesta muut kuin valtamerien pintavesien hiilidioksidipitoisuuden ja lämpötilan muutokset eivät voi ilmakehän hiilidioksidipitoisuuteen olennaisesti vaikuttaa. Eli yksinkertaistettuna tämä tarkoittaa sitä, että esim. minkään ihmisperäisen päästön ei pitäisi ilmakehän hiilidioksidipitoisuutta olennaisesti nostaa, kun niiden ilmakehään tuoma hiilidioksidipitoisuuden lisäys Henryn lain mukaisesti aiheuttaa vastaavasti pienentymisen valtamerien pintavesistä ilmakehään tulevissa hiilidioksidipäästöissä.”

+3
LauriHeimonen
Sitoutumaton Lohja

Diplomi-insinööri, eläkeläinen

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu